Pandemija zmanjšala prihodke in dobiček

V Telekomu Slovenije predlagajo štiri evre bruto dividende na delnico.

Kranj – Nadzorni svet Telekoma Slovenije je na petkovi seji potrdil letno poročilo skupine in matične družbe ter oblikoval predlog uporabe bilančnega dobička, o katerem bodo delničarji odločali na skupščini 18. junija. Družba je imela ob koncu lanskega leta nekaj manj kot 35 milijonov evrov bilančnega dobička. Po predlogu uprave in nadzornega sveta naj bi ga 26 milijonov evrov namenili za izplačilo dividend. Če bodo na skupščini soglašali s tem predlogom, bodo imetniki delnic prejeli dividendo v višini štiri evre bruto na delnico.

Skupina Telekom Slovenije je lani ustvarila 655 milijonov evrov poslovnih prihodkov, ob tem pa tudi nekaj manj kot 25 milijonov evrov čistega dobička. Ob upoštevanju negativnih vplivov pandemije novega koronavirusa in ukrepov za omilitev posledic bi bili poslovni prihodki višji za 22,9 milijona evrov in bi načrtovane presegli za en odstotek, čisti dobiček pa bi znašal 32,8 milijona evrov.

Kot poudarjajo v Telekomu Slovenije, je pandemija covida-19 pospešila digitalizacijo in v ospredje postavila pomen zanesljivih, sodobnih, hitrih in varnih komunikacij in komunikacijskih rešitev. V času pandemije so se soočili z velikim porastom obremenitev in količine prometa govornih, podatkovnih in video storitev.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / ponedeljek, 6. julij 2009 / 07:00

Sobe tudi poleti ne samevajo

Za živahnejši utrip v kranjskem dijaškem in študentskem domu poleti poskrbijo popotniki, ki v domu poiščejo poceni namestitev.

Objavljeno na isti dan


Kranj / sreda, 28. april 2021 / 23:43

Manj prihodkov, manj projektov

V Kranju so lani zaradi zamude države pri objavi nekaterih razpisov realizirali le okoli sedeminsedemdeset odstotkov načrtovanih prihodkov, zato je na drugi strani trpela tudi izvedba večjih projektov...

Komenda / sreda, 28. april 2021 / 23:40

Podžupana Marinko in Štebe

Komendski župan Stanislav Poglajen je za podžupana imenoval svetnika Aleša Marinka in znova Igorja Štebeta.

Gospodarstvo / sreda, 28. april 2021 / 23:36

Vsak na svoji strani

Več kot leto dni po odhodu trinajstih dimnikarjev iz podjetja Dimnikarstvo Dovrtel so dimnikarji obeh strani še vedno sprti, vložena je tudi tožba.

Preddvor / sreda, 28. april 2021 / 23:34

Pospešeno obnavljajo grad

Občina Preddvor je za obnovo dela strehe, fasade ter oken in vrat gradu Dvor kandidirala tudi za sredstva Ministrstva za kulturo.

Škofja Loka / sreda, 28. april 2021 / 23:29

Glasovali bodo v projektu #Naša Loka

V sredo in nedeljo, 5. in 9. maja, bo potekalo glasovanje v projektu #Naša Loka, kar uresničuje participativni proračun.