Domžale še naprej odlično

Domžalčani nadaljujejo dobre predstave v prvi nogometni ligi. Pred nogometaši so četrtfinalni boji za Pokal Pivovarna Union.

Domžale – V tridesetem kolu prve lige so nogometaši Domžal na domačem igrišču s 3 : 1 ugnali aktualne prvake iz Celja. Goste je v vodstvo popeljal Dangubić, a je v 45. minuti po podaji Ibričića z glavo za izenačenje zadel Vuklišević. Manj kot deset minut kasneje so Domžalčani povedli z golom Kolobarića, končni izid pa je po prekršku nad Kolobarićem v 11-metrskem prostoru z bele točke postavil Ibričić. V soboto nogometaše Domžal čaka gostovanje v Sežani.

Še pred nadaljevanjem prve nogometne lige pa bodo danes in jutri potekali četrtfinalni dvoboji v Pokalu Pivovarna Union. Domžalčani se bodo na domačem igrišču srečali z Mariborčani, ki se jim bodo na stadionu ob Kamniški Bistrici poskušali oddolžiti za zadnji poraz v Ljudskem vrtu. Tekma bo ob 17.30.

Med gorenjskimi predstavniki četrtfinalistov je tudi vodilni klub v drugi ligi Calcer Radomlje. Ob 15. uri bodo gostovali pri Celju. V sredo pa bosta zadnja polfinalista dali tekmi med Dravo Ptuj in Koprom ter Nafto 1903 in ljub­ljansko Olimpijo.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / ponedeljek, 6. julij 2009 / 07:00

Država spreminja predpise

Do 24. julija bodo v javni razpravi predlogi treh predpisov, ki urejajo dopolnilne dejavnosti na kmetiji.

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / torek, 27. april 2021 / 15:49

Kolesarski Abraham

Andrej Sajovec iz Trboj je 20. aprila letos podal roko Abrahamu. Njegovi najbližji so mu voščili v skladu z aktualnimi ukrepi, prijatelji pa so poskrbeli za »mlaj« v slavljenčevem stilu: postavili...

Mularija / torek, 27. april 2021 / 15:45

Razmišljali o vodi

Ob letošnjem svetovnem dnevu vode so v Osnovni šoli Poljane za učence osmega in devetega razreda organizirali fotonatečaj z naslovom Voda – kaj mi pomeni.

Kronika / torek, 27. april 2021 / 15:39

Pomagali trem pohodnikom

Bohinj, Kranjska Gora – V soboto so gorski reševalci pomagali trem pohodnikom, ki so se znašli v težavah. Bohinjski gorski reševalci pa so okoli 16. ure posredovali na planini Zajamniki, kjer si je...

Gospodarstvo / torek, 27. april 2021 / 15:36

Škoda po pozebi bo velika

Po prvi oceni bo pri sadnem drevju zaradi pozebe od sedemdeset- do stoodstotni izpad pridelka.

Kultura / torek, 27. april 2021 / 15:34

Deset imen za kresnika

Znan je izbor desetih romanov, ki so nominirani za 31. nagrado kresnik. Le ena avtorica.