Kulinarična zloženka Iz tržiških piskrov

Tržič – Slovenija je prejela evropski naziv gastronomska regija 2021, zato so tudi vse dobrote tržiških gostincev združili v kulinarični zloženki Iz tržiških piskrov. Kot so zapisali, so Tržičani radi jedli meso in ljubili tonko, omako, ki ostane pri pečenju mesa. Pogosto so bile na mizi močnate jedi, med njimi žganci, štruklji, močnik, krapi, kaša. Najbolj znana tržiška jed pa so tržiške bržole, enolončnica iz ovčjega ali koštrunovega mesa. Pri gostincih lahko poskusite nekaj izbranih tradicionalnih jedi, na planšarijah pa v poletnih mesecih ponujajo mlečne jedi (kislo mleko v kombinaciji z različnimi žganci, masovnik, štruklje ...). Na Tržiškem so ponosni tudi na prvo slovensko ekološko pivo, prvinska žganja in sladice. Izvod zloženke si boste lahko zagotovili, ko bo ob sproščanju ukrepov v zvezi s covidom-19 Turistično promocijski in informacijski center Tržič znova odprl svoja vrata za obiskovalce.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / sobota, 26. december 2020 / 16:19

Zdaj še prenos računov

Nova KBM načrtuje prenos računov nekdanje Abanke v sistem Nove KBM med 31. decembrom in 4. januarjem.

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / / 06:00

Iščete novo banko? Izberite modro.

Do konca leta 2024 odprite enega od paketov NLB, mi pa vam podarimo 12-mesečno brezplačno vodenje.

Razvedrilo / / 23:26

Od Špele Grošelj do japonskih pričesk

Urh Prosen je bodoči frizer, ki je za darilo za 18. rojstni dan doživel pravo presenečenje. Poleg tega je mladi Kranjčan s svojimi lasnimi kreacijami navdušil na šolski modni reviji.

Naklo / / 23:25

Koroške dijakinje v Strahinju

Pod sloganom Na skupnih poteh že več kot deset let sodelujejo koroški kmetijski šoli iz Litzlhofa in Ehrentala in Srednja šola Biotehničnega centra Naklo.

Gorenja vas-Poljane / / 23:16

Število gumbov je predstavljalo število parcel

Turistično društvo Žirovski Vrh je zadnji julijski konec tedna že tradicionalno organiziralo Praznik žetve. Dvodnevno dogajanje se je začelo v soboto ob 19. uri, ko je bila premierno uprizorjena preds...

Kronika / / 23:15

Na avtocestnih krakih delili vodo

Voklo – Minulo prometno zelo obremenjeno poletno soboto, ko je bilo na poti skozi Slovenijo veliko domačih in tujih turistov, je Agencija za varnost prometa izvedla preventivno akcijo. Na...