Kulinarična zloženka Iz tržiških piskrov

Tržič – Slovenija je prejela evropski naziv gastronomska regija 2021, zato so tudi vse dobrote tržiških gostincev združili v kulinarični zloženki Iz tržiških piskrov. Kot so zapisali, so Tržičani radi jedli meso in ljubili tonko, omako, ki ostane pri pečenju mesa. Pogosto so bile na mizi močnate jedi, med njimi žganci, štruklji, močnik, krapi, kaša. Najbolj znana tržiška jed pa so tržiške bržole, enolončnica iz ovčjega ali koštrunovega mesa. Pri gostincih lahko poskusite nekaj izbranih tradicionalnih jedi, na planšarijah pa v poletnih mesecih ponujajo mlečne jedi (kislo mleko v kombinaciji z različnimi žganci, masovnik, štruklje ...). Na Tržiškem so ponosni tudi na prvo slovensko ekološko pivo, prvinska žganja in sladice. Izvod zloženke si boste lahko zagotovili, ko bo ob sproščanju ukrepov v zvezi s covidom-19 Turistično promocijski in informacijski center Tržič znova odprl svoja vrata za obiskovalce.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Avtomobilizem / torek, 4. december 2007 / 07:00

Prihaja še Peugeot 4007

Po Mitsubishiju in Citroënu je svojega člana družine terenskih trojčkov pripeljal tudi Peugeot. Novinec z oznako 4007 bo na slovenskem trgu za zdaj na voljo samo z 2,2-litrskim turbodizelskim šti...

Objavljeno na isti dan


Gorenjska / ponedeljek, 14. december 2020 / 18:42

Vlada omilila ukrep nošenja mask

Nekoliko milejši vladni ukrep se nanaša na nošenje zaščitne maske na odprtih javnih krajih in prostorih.

GG Plus / ponedeljek, 14. december 2020 / 18:38

Koronavirus in mi, 8. del

Otroci so se kmalu vrnili iz trgovine. Dvojka je bila rahlo vznemirjena: »Ena gospa nas je tako sumljivo gledala!« Sicer pa je bilo vse v redu. »Ne sekiraj se, to je najbrž samo brez očal slabo vid...

Zanimivosti / ponedeljek, 14. december 2020 / 18:35

Bistvena je vedoželjnost

Na Strokovni gimnaziji Šolskega centra Kranj so minuli četrtek pripravili drugi dogodek Inženirke in inženirji bomo!, ki je tokrat potekal na daljavo na spletni platformi MS Teams.

Šenčur / ponedeljek, 14. december 2020 / 18:34

Ob jubileju bodo izdali zbornik

Šenčur – Ob koncu koledarskega leta bo izšel zbornik o 70-letni zgodovini AMD Šenčur, namenjen članom in drugim, ki želijo spoznati delo društva. "Obsegal bo pregled delovanja AMD Šenčur od le...

GG Plus / ponedeljek, 14. december 2020 / 18:31

Epidemija je delo zelo spremenila

Namesto da bi se upokojila, je Diana Gaber ostala v Domu upokojencev Kranj in ob epidemiji covida-19 kot glavna medicinska sestra in namestnica direktorice za zdravstveno nego in oskrbo prevzela skrb...