Kulinarična zloženka Iz tržiških piskrov

Tržič – Slovenija je prejela evropski naziv gastronomska regija 2021, zato so tudi vse dobrote tržiških gostincev združili v kulinarični zloženki Iz tržiških piskrov. Kot so zapisali, so Tržičani radi jedli meso in ljubili tonko, omako, ki ostane pri pečenju mesa. Pogosto so bile na mizi močnate jedi, med njimi žganci, štruklji, močnik, krapi, kaša. Najbolj znana tržiška jed pa so tržiške bržole, enolončnica iz ovčjega ali koštrunovega mesa. Pri gostincih lahko poskusite nekaj izbranih tradicionalnih jedi, na planšarijah pa v poletnih mesecih ponujajo mlečne jedi (kislo mleko v kombinaciji z različnimi žganci, masovnik, štruklje ...). Na Tržiškem so ponosni tudi na prvo slovensko ekološko pivo, prvinska žganja in sladice. Izvod zloženke si boste lahko zagotovili, ko bo ob sproščanju ukrepov v zvezi s covidom-19 Turistično promocijski in informacijski center Tržič znova odprl svoja vrata za obiskovalce.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / sobota, 17. december 2011 / 07:00

Boljše razmere za telovadbo

V Osnovni šoli Helene Puhar Kranj so v torek slavnostno odprli prenovljeno telovadnico in predstavili nove specialne športne pripomočke.

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / nedelja, 20. februar 2011 / 07:00

Povej, kaj sanjaš

»Dogajalo se je pri nas doma, v manjši prazni sobi vidim, kako mivka pada s stropa na parket, bilo je je kakih 10 cm, tla so bila v celoti prekrita z mivko. Naslednja sanjska slika pa je bil n...

Kultura / nedelja, 20. februar 2011 / 07:00

Miniature mengeških likovnikov

Člani Likovnega društva Mengeš so minulo sredo odprli svojo novo razstavo, tokrat v prostorih Občine Mengeš, ki se je že večkrat izkazala za zelo primerno, sploh pa zelo obiskano razstavišče. »Če...

GG Plus / nedelja, 20. februar 2011 / 07:00

Šepetalnica za veter (35)

In tedaj se je zgodilo. V Sergejevi glavi je zazijala reža, izpustil je Varjo iz objema, kaj izpustil, skorajda jo je odrinil od sebe, da je presenečena nad njegovo reakcijo nemočno po...

Nasveti / nedelja, 20. februar 2011 / 07:00

Vrabec s pogačami

Ko sem se pred davnimi leti vrnila iz Lorene, je bila v moji prtljagi tudi nizka okrogla posoda s premerom 32 cm za »quiche lorraine«, lorensko pogačo, in že carinika na Ljubelju je zanimalo, kaj...

Gospodarstvo / nedelja, 20. februar 2011 / 07:00

Kdo si odreže največji kos pogače

Ljubljana - Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan in ministrica za gospodarstvo Darja Radić sta se v ponedeljek udeležila sestanka skupine za pripravo ukrepo...