Kulinarična zloženka Iz tržiških piskrov

Tržič – Slovenija je prejela evropski naziv gastronomska regija 2021, zato so tudi vse dobrote tržiških gostincev združili v kulinarični zloženki Iz tržiških piskrov. Kot so zapisali, so Tržičani radi jedli meso in ljubili tonko, omako, ki ostane pri pečenju mesa. Pogosto so bile na mizi močnate jedi, med njimi žganci, štruklji, močnik, krapi, kaša. Najbolj znana tržiška jed pa so tržiške bržole, enolončnica iz ovčjega ali koštrunovega mesa. Pri gostincih lahko poskusite nekaj izbranih tradicionalnih jedi, na planšarijah pa v poletnih mesecih ponujajo mlečne jedi (kislo mleko v kombinaciji z različnimi žganci, masovnik, štruklje ...). Na Tržiškem so ponosni tudi na prvo slovensko ekološko pivo, prvinska žganja in sladice. Izvod zloženke si boste lahko zagotovili, ko bo ob sproščanju ukrepov v zvezi s covidom-19 Turistično promocijski in informacijski center Tržič znova odprl svoja vrata za obiskovalce.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kultura / sreda, 18. november 2009 / 07:00

Gorenjci, ki štrlijo ven

Konec prejšnjega tedna je tudi uradno življenje začel vzajemni biografski leksikon Gorenjci.si, prvi tak v Sloveniji. V Osrednji knjižnici Kranj, kjer je bil rojen, so vanj doslej vnesli podatke 480 z...

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / četrtek, 9. julij 2015 / 15:53

Hvala za pravljično poroko!

Poročila sta se Ana Devayani Kersnik in Jernej Žvab. Civilni del poroke je bil v Preddvoru, cerkveni v Mojstrani, očka in mamico pa je na poroki spremljal tudi njun Jaka.

Gospodarstvo / četrtek, 9. julij 2015 / 15:41

Minister verjame v Peko

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je v petek obiskal Tržič, kjer je z lokalnimi in regijskimi gospodarstveniki beseda tekla o aktualnih izzivih pa tudi problemih v gospo...

Nasveti / četrtek, 9. julij 2015 / 15:35

Jogurtova torta v skledi

Jogurtova torta je edina sladica, po kateri v poletnih dneh raje posežem kot po sladoledu. Prepriča me predvsem s svojo osvežilno močjo in lahko prebavljivostjo. Že sama priprava je zabavna, saj jo...

Kronika / četrtek, 9. julij 2015 / 14:54

Pogojna kazen za cukanje učenca

Na Okrožnem sodišču v Kranju se je končalo ponovljeno sojenje cerkljanski učiteljici Lilijani Skubic, obtoženi surovega ravnanja z učencem. Prvič oproščena, tokrat pogojno tri mesece zapora.

Rekreacija / četrtek, 9. julij 2015 / 14:20

Turizem smo Gorenjci, 6. del

»Nisi še slišal za Zeleno kartico gosta Gorenjske? Sram naj te bo!« Ponižno sem poslušal gospoda Janeza, ki mi je pridigal po ugotovitvi, da jaz kot raziskovalec turizma na Gorenjskem pojm...