Višnjeve rezine s pudingom

Torto po navadi pripravljamo ob praznovanjih, potico ob božiču in veliki noči, krofe za pusta … Za pripravo višnjevih rezin s pudingom pa ne potrebujemo nobenega posebnega razloga. Pripravimo jih lahko kadarkoli in popestrimo še tako običajen vsakdan.

Za pripravo višnjevih rezin s pudingom potrebujemo: za biskvit: 150 g pšenične moke, 50 g kakava, 5 žlic sladkorja, 1 žličko pecilnega praška, 5 jajc, 5 žlic olja; za nadev: 1 višnjev kompot, 3 zavitke za pripravo vaniljevega pudinga, 1 liter mleka, 140 g sladkorja, 5 dl smetane, kakav ali naribano čokolado za posip.

Priprava biskvita: Rumenjake in beljake ločimo, iz beljakov stepemo trd sneg. Skupaj zmešamo moko, pecilni prašek in kakav. Rumenjakom dodamo sladkor in vse skupaj stepamo, dokler masa ne naraste na dvojno količino. Prilijemo olje in vmešamo tretjino snega iz beljakov. Nato postopoma dodajamo mešanico moke. Nazadnje dodamo še preostanek snega. Maso za biskvit vlijemo v namaščen pekač in pečemo v pečici, segreti na 180 °C, od 20 do 30 minut. Pečemo toliko časa, da zobotrebec, ki ga zapičimo v biskvit, ostane suh.

V skodelico stresemo prašek za pripravo vaniljevega pudinga in ga zalijemo z decilitrom hladnega mleka. Dobro premešamo, da ni grudic. Preostalo mleko zavremo, ga posladkamo in vanj vmešamo pripravek za vaniljev puding. Kuhamo še 3 minute, da se puding zgosti. Odstavimo iz štedilnika in nekoliko ohladimo.

Biskvit dobro namočimo s sokom iz višnjevega kompota. Po biskvitu razporedimo izkoščičene višnje in čezenj prelijemo vaniljev puding. Ko se puding ohladi, ga premažemo še s stepeno smetano in posujemo z naribano čokolado ali kakavom.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Bled / sreda, 6. maj 2020 / 18:21

Delil brezplačna kosila

Lastnik restavracije Špica na Bledu Jani Klemenčič je v minulih tednih poskrbel, da so v občini Bled vsak dan razvozili tople obroke ljudem, ki si jih sami ne morejo skuhati. Obroke je pripravljal tud...

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / četrtek, 16. december 2010 / 07:00

Zvezde petkovega večera

Bled je bogatejši za nov poročni salon, Kranjčani pa so ponovno doživeli priljubljeni in tradicionalni nastop domačih zvezd v vlogah natakarjev, ko dvanajst ur delajo za šankom na Stari pošti in skrbi...

Mularija / četrtek, 16. december 2010 / 07:00

Obisk dedka Mraza na Gorenjskem glasu

Zadnje petkovo popoldne so najbolj težko pričakovali otroci, ki jih je dedek Mraz povabil, naj se mu pridružijo na Gorenjskem glasu. Toda ni povabil čisto vseh otrok, ampak samo tiste, ki so se p...

Avtomobilizem / četrtek, 16. december 2010 / 07:00

Tudi z zamudo se daleč pride

Fiat Doblo Cargo povečuje gnečo med lahkimi dostavnimi vozili.

Gorenja vas-Poljane / četrtek, 16. december 2010 / 07:00

Usad bodo sanirali pomladi

Javorje - V četrtek nas je poklical jezni bralec, želi ostati anonimen, in povedal, da se je na cesti Javorje–Žetina v občini Gorenja vas-Poljane sprožil usad. »Čeprav smo občino...

Gospodarstvo / četrtek, 16. december 2010 / 07:00

Odprli podjetniško točko VEM

Domžale - Center za razvoj Litija je ob pomoči Občine Domžale, ki je zagotovila prostorske pogoje, na Ljubljanski cesti v poslovni stavbi SPB tudi uradno odprl podjetniško vstopn...