Višnjeve rezine s pudingom
Torto po navadi pripravljamo ob praznovanjih, potico ob božiču in veliki noči, krofe za pusta … Za pripravo višnjevih rezin s pudingom pa ne potrebujemo nobenega posebnega razloga. Pripravimo jih lahko kadarkoli in popestrimo še tako običajen vsakdan.
Za pripravo višnjevih rezin s pudingom potrebujemo: za biskvit: 150 g pšenične moke, 50 g kakava, 5 žlic sladkorja, 1 žličko pecilnega praška, 5 jajc, 5 žlic olja; za nadev: 1 višnjev kompot, 3 zavitke za pripravo vaniljevega pudinga, 1 liter mleka, 140 g sladkorja, 5 dl smetane, kakav ali naribano čokolado za posip.
Priprava biskvita: Rumenjake in beljake ločimo, iz beljakov stepemo trd sneg. Skupaj zmešamo moko, pecilni prašek in kakav. Rumenjakom dodamo sladkor in vse skupaj stepamo, dokler masa ne naraste na dvojno količino. Prilijemo olje in vmešamo tretjino snega iz beljakov. Nato postopoma dodajamo mešanico moke. Nazadnje dodamo še preostanek snega. Maso za biskvit vlijemo v namaščen pekač in pečemo v pečici, segreti na 180 °C, od 20 do 30 minut. Pečemo toliko časa, da zobotrebec, ki ga zapičimo v biskvit, ostane suh.
V skodelico stresemo prašek za pripravo vaniljevega pudinga in ga zalijemo z decilitrom hladnega mleka. Dobro premešamo, da ni grudic. Preostalo mleko zavremo, ga posladkamo in vanj vmešamo pripravek za vaniljev puding. Kuhamo še 3 minute, da se puding zgosti. Odstavimo iz štedilnika in nekoliko ohladimo.
Biskvit dobro namočimo s sokom iz višnjevega kompota. Po biskvitu razporedimo izkoščičene višnje in čezenj prelijemo vaniljev puding. Ko se puding ohladi, ga premažemo še s stepeno smetano in posujemo z naribano čokolado ali kakavom.