V bolnišnici potekajo trije veliki projekti: energetska in požarna sanacija in prenova bolnišnične lekarne.

Ob polletju negativno

Splošna bolnišnica Jesenice je v prvih šestih mesecih poslovala z minusom v višini 315 tisoč evrov.

Jesenice – Splošna bolnišnica Jesenice je prvo polletje zaključila z nekaj manj kot 315 tisoč evri minusa. Na poslovanje je negativno vplivalo zlasti dejstvo, da v času epidemije niso mogli opravljati dejavnosti. »Odstopanja so tako v hospitalnem kot ambulantnem delu. Ker bolnišnice s strani ZZZS nismo financirane po pavšalu, ampak pridobimo finančna sredstva samo za program, ki ga dejansko opravimo, je nezmožnost opravljanja dejavnosti v mesecih marcu, aprilu in maju zelo negativno vplivala na poslovanje,« je pojasnila Maja Valjavec iz bolnišnice.

S poslovanjem se je prejšnji teden seznanil svet javnega zdravstvenega zavoda. Seznanil se je tudi s potekom treh velikih projektov, to je energetske in požarne sanacije ter prenove bolnišnične lekarne, ki ta čas potekajo v bolnišnici. Kot je pojasnila Maja Valjavec, se v oddelkih stavbe B izvajata energetska in požarna sanacija, v kleti stavbe A pa prenova bolnišnične lekarne. »Dela potekajo v skladu s terminskim planom. V tem mesecu načrtujemo zagon prenovljenih toplotnih postaj, izvaja se nova fasada, nameščena je nova toplotna črpalka,« je povedala.

Ob tem pa je predsednik sveta zavoda Matevž Lakota z izbranim kandidatom za direktorja bolnišnice Markom Toplakom podpisal pogodbo o zaposlitvi za mandat direktorja. Toplak bo vodenje bolnišnice prevzel 1. oktobra. A velja omeniti, da postopki na sodišču še niso zaključeni, neizbrani kandidat je namreč vložil tožbo, ker da naj izbrani kandidat ne bi izpolnjeval razpisnih pogojev. V bolnišnici so povedali, da čakajo, da bo sodišče razpisalo pripravljalni narok, ob tem pa zatrdili, da bo Toplak direktorsko mesto vseeno zasedel 1. oktobra.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Tržič / četrtek, 13. junij 2019 / 10:37

Povezani že sedemdeset let

Na nedavni svečani akademiji je Planinsko društvo (PD) Križe prejelo spominsko plaketo Planinske zveze Slovenije ob sedemdesetletnici uspešnega delovanja in za izjemne dosežke v društvu.

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / sreda, 29. september 2010 / 07:00

Blaž Pesjak novi šef Merkurja

Merkurjev nadzorni svet za začasnega predsednika uprave imenoval Blaža Pesjaka, dosedanjega člana uprave.

Gorenjska / sreda, 29. september 2010 / 07:00

V spomin in zahvalo: Dr. Marko Benedik (1940-2010)

Dolgoletni župnik v Ratečah in Kranjski Gori

Nasveti / sreda, 29. september 2010 / 07:00

Juretov zadnji spust

Kolo preklinjam samo takrat, ko mi vzame življenje. Ne moje, to mu še ni uspelo. Zasovražim ga, ko vzame življenje nekomu, ki sem ga imel rad.

Gospodarstvo / sreda, 29. september 2010 / 07:00

Anketa: Niso naklonjeni stavki v javnem sektorju

V več dejavnostih javnega sektorja se je včeraj začela stavka. Kako o njej in o zahtevi javnih uslužbencev, da se jim povečajo plače, razmišljajo naključni sogovorniki?

Prosti čas / sreda, 29. september 2010 / 07:00

Gorenjski kvintet: ohcet in Švica

Gorenjski kvintet, ki ga vodi harmonikar Grega Korošec, je izvrstno opravil svojo vodilno glasbeno vlogo na nedavni prvi Avsenikovi poroki, saj je igral na šrangi, na civilni in cerkveni poroki p...