Več kot devetdeset kolesark in kolesarjev je v soboto tekmovalo na dirki med Železniki in Davčo. / Foto: Vilma Stanovnik

Zlati čipki Lauri Šimenc in Žigi Galičiču

Športno društvo Kamikaze je minulo soboto pripravilo tradicionalno rekreativno kolesarsko dirko za zlato čipko, na njej pa sta slavila Žiga Galičič in Laura Šimenc.

Železniki – Kljub neobetavni vremenski napovedi in kljub zaskrbljenosti organizatorjev glede ukrepov zaradi koronavirusa se je v soboto dopoldne na startu v Železnikih zbralo več kot devetdeset kolesark in kolesarjev, ki so se pomerili na 22. izvedbi rekreativne kolesarske dirke za zlato čipko, ki jo z veliko srčnostjo in skrbjo tradicionalno pripravlja domače Športno društvo Kamikaze. Najmlajši izmed udeležencev je imel le devet let, najstarejši pa je bil kar sedemdeset let starejši od njega in je štel častitljivih 79 let.

Tudi letos je tekmovanje potekalo med Železniki in Davčo, končna postaja pa je bila pri kmetiji Pr' Vrhovc. Prvi se je skozi cilj pripeljal nekdanji veslač Žiga Galičič, ki je za pot porabil 32 minut in 56 sekund. Drugo mesto je z dobrimi 33 minutami osvojil Klemen Remic, tik za njim pa je v cilj pripeljal še Tilen Potisk (ŠD Poljane). Prej kot v 34 minutah so bili v cilju še Blaž Kavčič (KK Završnica), Izidor Prevodnik (ŠD Koloka), Mitja Oter (XXX) in Klemen Alič. Na progi se je odlično izkazal tudi nekdanji veslaški šampion Iztok Čop, ki je s časom manj kot 36 minut osvojil absolutno 14. mesto.

Malce pred njim je bila s časom 35:25 v cilju tudi prva v ženski konkurenci – izkušena Laura Šimenc iz Stražišča (BK Umag). Drugo mesto v ženski konkurenci je s časom 38:08 osvojila Tina Perše (Calcit Bike Team), tretja pa je bila s časom 42:58 Gita Mihovec.

Kot navadno je tekmovanje štelo tudi za prvenstvo občine Železniki. V absolutni moški konkurenci je zmagal Blaž Kavčič, drugi je bil Bine Lotrič (SK Domel), tretji pa Enej Božnar Prosen. V absolutni ženski konkurenci je prvo mesto med domačinkami osvojila Mojca Krajnc (SK Domel), drugo Metoda Rant in tretje Helena Tolar.

»Dirka je lepo uspela in udeleženci so z izvedbo zelo zadovoljni. V času koronavirusa je takih in podobnih prireditev malo, zato so prišli s še večjim veseljem. Zaradi slabe vremenske napovedi smo nekoliko pohiteli in uspelo nam je pravočasno izpeljati ves zastavljeni program,« je po dirki v imenu organizatorjev povedal Roman Prezelj.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Cerklje / petek, 18. april 2014 / 13:40

Novice izpod Krvavca, št. 2

Novice izpod Krvavca, 18. april 2014, št. 2

Objavljeno na isti dan


Slovenija / četrtek, 13. maj 2010 / 07:00

Novo vodstvo planincev

Ljubljana - V soboto je bila v Ljubljani volilna skupščina Planinske zveze Slovenije, ki so se je udeležili delegati iz 262 društev in klubov. Za predsednika so kandidirali trije...

Kronika / četrtek, 13. maj 2010 / 07:00

Nesreče

Kolesar trčil v avto Kranj - V petek nekaj pred sedmo zvečer se je 17-letni Kranjčan peljal po Smledniški cesti v Kranju. Ko je pripeljal do Savske ce...

Kronika / četrtek, 13. maj 2010 / 07:00

Kriminal

Vlomilec bo kadil Škofja Loka - Neznanec je konec tedna pohajkoval po Frankovem naselju in vmes vlomil v kiosk. Od tam je odnesel za okoli dva tisoč e...

Kronika / četrtek, 13. maj 2010 / 07:00

Srečanje s pločevinasto štorkljo

V hangarju letalske policijske enote so se srečali številni nedonošenčki, ki jih je v bolnišnico pripeljal helikopter z inkubatorjem.

Gospodarstvo / četrtek, 13. maj 2010 / 07:00

Lon delničarjem po osem evrov dividende

Hranilnica Lon nadaljuje dobičkonosno poslovanje, saj se je tudi lani bilančna vsota povišala za 14 odstotkov, in sicer na 141 milijonov evrov.