Pomen pestre in zdrave lokalne prehrane za dobro počutje
Kranj – Center za trajnostni razvoj podeželja (CTRP) Kranj v okviru projekta Spoznajmo biodiverziteto v naseljih vabi na delavnici, ki bosta potekali v sredo, 15. julija, pri ekološki Gostilni Krištof v Predosljah. Prva, na temo pomena pestre in zdrave lokalne prehrane za dobro počutje, se bo začela ob 17.30. Predviden je ogled družinske ekološke gostilne, ki jo bo predstavil Tomaž Bolka, Primož Krišelj z ekološke permakulturne kmetije pri Šuštarju v Hotemažah se bo dotaknil biodiverzitete in njenega pomena za ohranjanje okolja, Polonca Novak, univ. dipl. inž. živ. teh., bo spregovorila o pomenu pestrosti prehrane za naše dobro počutje, Vlasta Juršak s CTRP Kranj pa o naravnih vrtovih, izboru naravi najbolj prijaznega gorenjskega vrta in projektu Spoznajmo biodiverziteto v naseljih. Ob 19. uri bo na vrtu ekološke gostilne sledilo še praktično usposabljanje na temo spiralnih gredic, ki ga bo vodil Primož Krišelj. Udeleženci se bodo poučili o pestrosti zelišč in začimb ter uvrščanju spiralnih gredic v vrt, lotili se bodo praktične izdelave zeliščne spiralne gredice, Vlasta Juršak pa jim bo predstavila aktualne dogodke v okviru omenjenega projekta.
Kot zanimivost dodajmo še, da je Gostilna Krištof prejela priznanje oz. piktogram trajnostnosti in priznanje za krožnik Michelin, s katerima so se vpisali na svetovni kulinarični zemljevid.



Zgornja Gorenjska
Kranjska Gora
Jesenice
Žirovnica
Radovljica
Bled
Gorje
Bohinj
Osrednja Gorenjska
Tržič
Naklo
Kranj
Preddvor
Jezersko
Šenčur
Cerklje na Gorenjskem
Južna Gorenjska
Železniki
Žiri
Gorenja vas-Poljane
Škofja Loka
Medvode
Vodice
Vzhodna Gorenjska
Komenda
Kamnik
Mengeš
Trzin
Domžale
Moravče
Lukovica
Karavanke
