Priznanja za mesnine
Kranj – Na Ptuju bi morala biti v sredini maja tradicionalna državna razstava kmečkih prehranskih izdelkov z naslovom Dobrote slovenskih kmetij, a so jo zaradi epidemije covida-19 prestavili na 5. in 6. september. V okviru priprav na razstavo potekajo tudi ocenjevanja izdelkov. Zdaj so znani že tudi rezultati ocenjevanja mesnih izdelkov, na katerem so z mesninami sodelovali tudi gorenjski ponudniki. Marko Dolenc iz Predoselj bo dobil zlata priznanja za Hribarjevo in Boštarjevo klobaso, dimljen svinjski hrbet in budjolo iz vratu, srebrna priznanja za budjolo iz plečeta, gorenjski klobaso in domačo suho klobaso ter bronasto priznanje za domačo suho klobaso v zaseki, Gregor Zupan z Brega ob Savi zlato priznanje za Rožmanovo klobaso za kuhanje, srebrno za kulen in bronasto za domačo salamo Rožman, Peter Šubic iz Loma nad Volčo srebrno za suho domačo salamo, Dušan Globočnik iz Zagorice pri Rovah pa bronasto za jelenovo salamo.
Izdelovalci mesnin bodo priznanja prejeli na septembrskem dogodku.