Nov pravilnik za najem nepremičnin

Tržič – Tržiški občinski svetniki so na junijski seji sprejeli pravilnik o oddajanju nepremičnega občinskega premoženja v najem in pravilnik o obremenjevanju nepremičnega občinskega premoženja. Seznanili so se s poročilom o delu uredniškega odbora in finančnem poslovanju glasila Tržičan v lanskem letu, pri poročilu o poslovanju Vrtca Tržič v letu 2018 pa svetniki od Nadzornega odbora Občine Tržič pričakujejo še nekaj dopolnitev. Svetnike se seznanili tudi s trajnostnim energetsko-podnebnim načrtom Gorenjske ter s trajnostno shemo razvoja turizma, vključno s sprejemom akcijskega načrta za obdobje 2020–2023 za destinacijo Tržič.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Nasveti / ponedeljek, 22. julij 2013 / 11:38

Strmina nad Mlinarico

Goličica (2101 m) - Vrh z neoznačeno potjo, skrit v zavetju bližnjih orjakov. Odmaknjen, neobljuden, totalno nasprotje nekaterih vršiških vrhov. Ob poti zvesti, kamniti prijatelji; možici.

Objavljeno na isti dan


Kranj / torek, 26. januar 2010 / 07:00

Predsednika gosta stote Glasove preje

Začetki Glasove preje sežejo v burna leta, ko se je rojevala slovenska demokracija. Prva je bila leta 1988, stota jubilejna je prejšnji teden na Brdu gostila dva slovenska predsednika.

Prosti čas / torek, 26. januar 2010 / 07:00

Slovenci se pač radi kregamo

Po novem letu se je nedeljska oddaja NLP na male ekrane vrnila v osveženi obliki, ki je prinesla nekaj novih rubrik.

Prosti čas / torek, 26. januar 2010 / 07:00

Vrisk navdušuje z mandolinami

Ansambel Vrisk ima novo uspešnico Mandolina, povej!, ki je postala mesečna zmagovalka v oddaji Najlepša viža na Radiu Slovenija.

Prosti čas / torek, 26. januar 2010 / 07:00

Kranjci s prvo zgoščenko

Ansamblu Kranjci je uspel pravi dosežek, saj so v dobrem mesecu pripravili in pri založbi Zlati zvoki izdali svojo prvo zgoščenko z naslovom Pozdrav Sloveniji.

Avtomobilizem / torek, 26. januar 2010 / 07:00

Adrenalin za vso družino

Test: Renault Laguna Grandtour GT dCi 180