Niso imeli dovoljenja

Jesenice, Kranj – Gorenjski policisti so v petek obravnavali dve prijavi zbiranja prispevkov po domovih. Na Jesenicah je moški po domovih zbiral prispevke za »zdravo kuhanje«. Občan mu je verjel in izročil deset evrov, ko pa je želel, da se izročeni prispevek vpiše v pobiralno polo, je razočarano ugotovil, da moški denar zbira brez dovoljenj. Policisti »zbiralca prispevkov« niso izsledili. V Kranju pa sta državljana Romunije nedovoljeno zbirala prispevke za pomoč invalidom. Policisti so ju izsledili in ju obravnavajo zaradi prekrška.

Policija svetuje, da se prepričate o pravih namenih neznanca, ki zbira prispevke, preden mu izročite denar. Izkaže naj se vam z dokumenti in dovoljenjem. Če posumite, da nekaj ni v redu, denarja ne izročite. Še vedno jim ga lahko darujete kasneje, poudarjajo.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / ponedeljek, 24. september 2012 / 07:00

Po osmih dneh je pivo gotovo

V Prešernovi hiši je na ogled razstava o znani kranjski rodbini Mayr. Podjetniki, pivovarji, gostinci in pomembni oblikovalci družabnega življenja v Kranju.

Objavljeno na isti dan


Kronika / petek, 27. februar 2015 / 19:03

Nov primer obvodnega posla

Gorenjski kriminalisti razkrivajo vedno nove nezakonitosti pri financiranju menedžerskega prevzema Merkurja. Ta teden so zaradi domnevno nezakonitega obvodnega financiranja ovadili sedem oseb, ki so b...

Kranj / petek, 27. februar 2015 / 18:30

Ob obletnici tudi predavanje

V tem mesecu Društvo za zaščito živali Kranj obeležuje peto leto delovanja, ob zaključku praznovanja pa jutri pripravljajo predavanje o sobivanju otroka in psa.

Razvedrilo / petek, 27. februar 2015 / 16:00

Snežna miss Krvavca

Ljubljansko nakupovalno mesto je praznovalo trinajsti rojstni dan, Televizija Slovenija bo letošnjo Emo gostila jutri zvečer, resničnostni šov Bar prihaja na male zaslone 2. marca ob 20. uri. Snežna m...

Šport / petek, 27. februar 2015 / 14:02

Fak pripravljen, Gregorinova zbolela

Pred biatlonci je svetovno prvenstvo. Na Finsko potujejo v ponedeljek, a brez bolne Teje Gregorin. Cilji so visoki. Domov se želijo vrniti z medaljo.

Kronika / petek, 27. februar 2015 / 14:01

V nesreči umrl 49-letni pešec

Na Koroški Beli se je včeraj ob 15.30 uri zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl 49-letni pešec, ki ga je povozil tovornjak.