Teden restavracij

Pomladi še ni konec, pravijo organizatorji priljubljenega Tedna restavracij, ki je dobil novi datum. Potekal bo med 12. in 21. junijem 2020. Slovenski kuharski mojstri tako ponovno vabijo na prvi najokusnejši teden letošnjega leta.

V slovenskem Tednu restavracij, ki promovira vrhunsko slovensko kulinariko, sodelujejo najboljše slovenske restavracije, ki dvakrat letno predstavijo svoje znanje v treh hodih in po prijazni ceni. S tem slovenski gostinci nagradijo svoje stalne goste za njihovo zvestobo in povabijo nove, da spoznajo vrhunsko kulinariko, ki ni nujno vedno draga.

Ljubitelji okusov, ki čakajo Teden restavracij in so v nizkem startu, da rezervirajo mizo pri svojem najljubšem kuharskem mojstru – ali celo več teh, so letos marca ostali brez dogodka, a Teden restavracij je dobil drug datum: sedaj se bodo lahko z okusnimi jedmi s posebnih menijev po enotni ceni 19 evrov razvajali med 12. in 21. junijem 2020. So pa tokrat pripravili še menije za 25 evrov, kar je cena za dodatek na kakovost za najboljše ocenjene restavracije, ki jih organizatorji kulinaričnega dogajanja ocenjujejo s srčki – tremi in več.

Vrhunska kakovost mora črpati iz bogate tradicije in jo mora obenem tudi nadgrajevati, pravijo.

Povezovanje preteklosti in sodobnosti

Na tokratnem Tednu restavracij bosta sodelovali kar 102 restavraciji in gostilni, od tega 17 novih ali ponovno priključenih. Ta bo letos v znamenju poudarka povezovanja preteklosti in sodobnosti ter bo minil ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov in priporočil.

Uroš Mencinger, selektor Tedna restavracij: »Po koroni se mora življenje spet čim prej normalizirati. Teden restavracij bo pokazal, kako se da v naših najboljših restavracijah in ob dobri hrani, seveda z upoštevanjem vseh varnostnih ukrepov in protikoronskih priporočil, ponovno uživati.«

Več informacij v zvezi s srčki, Tednom restavracij in rezervacijami, ki jih sodelujoči že sprejemajo, najdete na spletni strani Tedna restavracij. Na fotografijah: izvirnost različnih kuharskih mojstrov s preteklih Tednov restavracij.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Škofja Loka / nedelja, 16. december 2007 / 07:00

Visoka volilna udeležba

Škofja Loka - Danes volivci na treh voliščih - na Godešiču, v Gostečah in pri Sv. Lenartu - znova odločajo o županu občine Škofja Loka. Do 16. ure je volilo 667 od skupaj 1145 oz...

Objavljeno na isti dan


Tržič / ponedeljek, 16. april 2007 / 07:00

Bulovec odhaja iz komunale

Delavce Komunalnega podjetja Tržič je direktor Florijan Bulovec seznanil, da bo zapustil kolektiv. To ne bo rešilo vseh nakopičenih problemov.

Radovljica / ponedeljek, 16. april 2007 / 07:00

Nasprotujejo asfaltirani stezi

Organizacije civilne družbe nasprotujejo gradnji asfaltirane vzletno pristajalne steze na Letališču Lesce.

Gorje / ponedeljek, 16. april 2007 / 07:00

Več za kmetijstvo in turizem

V Gorjah si za številne potrebe želijo čim prej imeti svoj denar, zato so podprli osnutek proračuna za letos.

Jesenice / ponedeljek, 16. april 2007 / 07:00

Zagrozili z zaporo avtoceste

Jesenice - Stanovalci Jesenic, ki živijo v neposredni bližine avtoceste, so se pred dnevi srečali s predstavniki Družbe za avtoceste RS (DARS) in Družbe za državne ceste...

Radovljica / ponedeljek, 16. april 2007 / 07:00

Marijan Butorac predsednik časopisnega sveta

Radovljica - Radovljiški občinski svet je že na januarski seji imenoval časopisni svet Deželnih novic, vendar so kasneje ugotovili, da sestava ne ustreza odloku o občins...