Teden restavracij

Pomladi še ni konec, pravijo organizatorji priljubljenega Tedna restavracij, ki je dobil novi datum. Potekal bo med 12. in 21. junijem 2020. Slovenski kuharski mojstri tako ponovno vabijo na prvi najokusnejši teden letošnjega leta.

V slovenskem Tednu restavracij, ki promovira vrhunsko slovensko kulinariko, sodelujejo najboljše slovenske restavracije, ki dvakrat letno predstavijo svoje znanje v treh hodih in po prijazni ceni. S tem slovenski gostinci nagradijo svoje stalne goste za njihovo zvestobo in povabijo nove, da spoznajo vrhunsko kulinariko, ki ni nujno vedno draga.

Ljubitelji okusov, ki čakajo Teden restavracij in so v nizkem startu, da rezervirajo mizo pri svojem najljubšem kuharskem mojstru – ali celo več teh, so letos marca ostali brez dogodka, a Teden restavracij je dobil drug datum: sedaj se bodo lahko z okusnimi jedmi s posebnih menijev po enotni ceni 19 evrov razvajali med 12. in 21. junijem 2020. So pa tokrat pripravili še menije za 25 evrov, kar je cena za dodatek na kakovost za najboljše ocenjene restavracije, ki jih organizatorji kulinaričnega dogajanja ocenjujejo s srčki – tremi in več.

Vrhunska kakovost mora črpati iz bogate tradicije in jo mora obenem tudi nadgrajevati, pravijo.

Povezovanje preteklosti in sodobnosti

Na tokratnem Tednu restavracij bosta sodelovali kar 102 restavraciji in gostilni, od tega 17 novih ali ponovno priključenih. Ta bo letos v znamenju poudarka povezovanja preteklosti in sodobnosti ter bo minil ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov in priporočil.

Uroš Mencinger, selektor Tedna restavracij: »Po koroni se mora življenje spet čim prej normalizirati. Teden restavracij bo pokazal, kako se da v naših najboljših restavracijah in ob dobri hrani, seveda z upoštevanjem vseh varnostnih ukrepov in protikoronskih priporočil, ponovno uživati.«

Več informacij v zvezi s srčki, Tednom restavracij in rezervacijami, ki jih sodelujoči že sprejemajo, najdete na spletni strani Tedna restavracij. Na fotografijah: izvirnost različnih kuharskih mojstrov s preteklih Tednov restavracij.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / petek, 6. marec 2009 / 07:00

Teden boja proti raku

Prvi teden v marcu obhajamo Teden boja proti raku, ki letos poteka pod geslom Storite kaj za svoje zdravje.

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / torek, 25. marec 2014 / 15:13

Simpatična nosečka med misicami

Na enem izmed modnih dogodkov v Ljubljani smo naleteli na nasmejano miss Universe Slovenije 2010 Mariko Savšek. Še ne tridesetletni Mariki, ki prihaja iz okolice Litije, nosečnost prav pristoji, bo...

Rekreacija / torek, 25. marec 2014 / 07:00

Gorjanke v Estoniji

Ekipa osnovne šole Gorje se je udeležila Svetovnega šolskega prvenstva v smučarskem teku.

Naklo / torek, 25. marec 2014 / 14:00

Prvi podbreški Fleten večer

Prijetno presenečenje je bila premierna uprizoritev igre Včasih je bilo takole, danes pa čisto drugače.

Nasveti / torek, 25. marec 2014 / 13:08

Povej, kaj sanjaš …

»Bila je tema. Znašla sem se sredi naše vasi, mislim, da sem bila na sprehodu. Ko pridem mimo sosedove hiše, zagledam tri vlomilce, ki so hoteli vlomiti v sosedovo garažo. Bili so maskirani, eden i...

Razvedrilo / torek, 25. marec 2014 / 12:12

Redko izvajani balet Marco Spada neposredno iz Bolšoj teatra

Balet, ki sta ga med nepozabne zapisala koreograf Pierre Lacotte in legendarni plesalec Rudolf Nurejev, v novi postavitvi z najboljšimi plesalci iz Bolšoj teatra. Sveža in zabavna zgodba o razbojniku,...