Teden restavracij

Pomladi še ni konec, pravijo organizatorji priljubljenega Tedna restavracij, ki je dobil novi datum. Potekal bo med 12. in 21. junijem 2020. Slovenski kuharski mojstri tako ponovno vabijo na prvi najokusnejši teden letošnjega leta.

V slovenskem Tednu restavracij, ki promovira vrhunsko slovensko kulinariko, sodelujejo najboljše slovenske restavracije, ki dvakrat letno predstavijo svoje znanje v treh hodih in po prijazni ceni. S tem slovenski gostinci nagradijo svoje stalne goste za njihovo zvestobo in povabijo nove, da spoznajo vrhunsko kulinariko, ki ni nujno vedno draga.

Ljubitelji okusov, ki čakajo Teden restavracij in so v nizkem startu, da rezervirajo mizo pri svojem najljubšem kuharskem mojstru – ali celo več teh, so letos marca ostali brez dogodka, a Teden restavracij je dobil drug datum: sedaj se bodo lahko z okusnimi jedmi s posebnih menijev po enotni ceni 19 evrov razvajali med 12. in 21. junijem 2020. So pa tokrat pripravili še menije za 25 evrov, kar je cena za dodatek na kakovost za najboljše ocenjene restavracije, ki jih organizatorji kulinaričnega dogajanja ocenjujejo s srčki – tremi in več.

Vrhunska kakovost mora črpati iz bogate tradicije in jo mora obenem tudi nadgrajevati, pravijo.

Povezovanje preteklosti in sodobnosti

Na tokratnem Tednu restavracij bosta sodelovali kar 102 restavraciji in gostilni, od tega 17 novih ali ponovno priključenih. Ta bo letos v znamenju poudarka povezovanja preteklosti in sodobnosti ter bo minil ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov in priporočil.

Uroš Mencinger, selektor Tedna restavracij: »Po koroni se mora življenje spet čim prej normalizirati. Teden restavracij bo pokazal, kako se da v naših najboljših restavracijah in ob dobri hrani, seveda z upoštevanjem vseh varnostnih ukrepov in protikoronskih priporočil, ponovno uživati.«

Več informacij v zvezi s srčki, Tednom restavracij in rezervacijami, ki jih sodelujoči že sprejemajo, najdete na spletni strani Tedna restavracij. Na fotografijah: izvirnost različnih kuharskih mojstrov s preteklih Tednov restavracij.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / torek, 13. september 2022 / 11:05

Vít Hroch novi direktor Žirovske Alpine

Žiri – Žirovsko podjetje Alpina je s prvim septembrom tudi uradno dobilo novega lastnika, to je postala češka družba K&H. Imenovali so tudi novega generalnega direktorja, Víta Hrocha, ki tako k...

Objavljeno na isti dan


Kranj / nedelja, 24. maj 2015 / 22:49

Otroci premagali vse ovire

Kranj – Kolektiv razvojnih oddelkov pri Kranjskih vrtcih je na OŠ Jakoba Aljaža v Kranju pripravil tretjo specialno olimpiado Mladi športnik. Program Mladi športnik je prilagojen športni program za...

Kranj / nedelja, 24. maj 2015 / 22:39

Sklede, skodelice in šivalni stroji

Kokrica – Dve osrednji kokrški društvi – turistično in upokojensko – sta pripravili boljši sejem v dvorani kulturnega doma na Kokrici. Doslej so ga organizirali vsak tretji konec tedna v mesecu, se...

Kranj / nedelja, 24. maj 2015 / 22:37

Interaktivna predstavitev šole

Skupina dijakov vseh letnikov kranjske gimnazije je v sodelovanju z mentorji iz OpenLaba pripravila edinstveni multimedijski dogodek, ki so ga poimenovali Interaktivni dan Gimnazije Kranj.

Šport / nedelja, 24. maj 2015 / 22:31

Igrali so tudi z Juventusom

Lesce – Mladi nogometaši NK Šobec Lesce iz ekipe U9 so se prejšnji teden udeležili turnirja italijanskega nogometnega velikana Juventusa, tako imenovanega 1. spring pokala Juventus. Na njem je nast...

Bled / nedelja, 24. maj 2015 / 21:57

Legenda o blejskem vitezu

Jesenice – Legenda o blejskem vitezu je naslov fotoknjige, ki je izšla pred kratkim, njena avtorja pa sta jeseniška fotografa Aleš Košir in Borut Žigon. V njej sta s fotografijami in kratko zgodbo...