Teden restavracij

Pomladi še ni konec, pravijo organizatorji priljubljenega Tedna restavracij, ki je dobil novi datum. Potekal bo med 12. in 21. junijem 2020. Slovenski kuharski mojstri tako ponovno vabijo na prvi najokusnejši teden letošnjega leta.

V slovenskem Tednu restavracij, ki promovira vrhunsko slovensko kulinariko, sodelujejo najboljše slovenske restavracije, ki dvakrat letno predstavijo svoje znanje v treh hodih in po prijazni ceni. S tem slovenski gostinci nagradijo svoje stalne goste za njihovo zvestobo in povabijo nove, da spoznajo vrhunsko kulinariko, ki ni nujno vedno draga.

Ljubitelji okusov, ki čakajo Teden restavracij in so v nizkem startu, da rezervirajo mizo pri svojem najljubšem kuharskem mojstru – ali celo več teh, so letos marca ostali brez dogodka, a Teden restavracij je dobil drug datum: sedaj se bodo lahko z okusnimi jedmi s posebnih menijev po enotni ceni 19 evrov razvajali med 12. in 21. junijem 2020. So pa tokrat pripravili še menije za 25 evrov, kar je cena za dodatek na kakovost za najboljše ocenjene restavracije, ki jih organizatorji kulinaričnega dogajanja ocenjujejo s srčki – tremi in več.

Vrhunska kakovost mora črpati iz bogate tradicije in jo mora obenem tudi nadgrajevati, pravijo.

Povezovanje preteklosti in sodobnosti

Na tokratnem Tednu restavracij bosta sodelovali kar 102 restavraciji in gostilni, od tega 17 novih ali ponovno priključenih. Ta bo letos v znamenju poudarka povezovanja preteklosti in sodobnosti ter bo minil ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov in priporočil.

Uroš Mencinger, selektor Tedna restavracij: »Po koroni se mora življenje spet čim prej normalizirati. Teden restavracij bo pokazal, kako se da v naših najboljših restavracijah in ob dobri hrani, seveda z upoštevanjem vseh varnostnih ukrepov in protikoronskih priporočil, ponovno uživati.«

Več informacij v zvezi s srčki, Tednom restavracij in rezervacijami, ki jih sodelujoči že sprejemajo, najdete na spletni strani Tedna restavracij. Na fotografijah: izvirnost različnih kuharskih mojstrov s preteklih Tednov restavracij.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenja vas-Poljane / petek, 29. april 2016 / 14:22

Pohod skozi Zalo

Žirovski Vrh – Turistično društvo Žirovski Vrh bo jutri pripravilo tradicionalni Pohod skozi Zalo, ki ga popestrijo z igranimi zgodbami iz knjige Ivana Tavčarja V Zali. Odhod je izpred domačije pr'...

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / sreda, 9. marec 2016 / 22:15

Petje in folklora

V Kulturnem hramu Ignacija Borštnika v Cerkljah je potekala Območna revija pevskih zborov in malih pevskih skupin, na odru pa so se predstavile tudi folklorne skupine.

Rekreacija / sreda, 9. marec 2016 / 22:04

Festival gibanja in rekreacije

Na dvodnevnem Eurofit festu v Medvodah se je več kot sedemsto navdušencev nad športom in rekreacijo seznanilo tudi z zadnjimi trendi na področju različnih vadb.

Kranj / sreda, 9. marec 2016 / 22:00

Domačini svarijo pred nesrečo

Čeprav je Stara cesta oziroma Pot za Jurjem v Kranju s prometnimi znaki zaprta za vsa motorna vozila in naj bi jo uporabljali zgolj stanovalci, ti opozarjajo na vse gostejši promet in se bojijo hujše...

Nasveti / sreda, 9. marec 2016 / 21:37

Tanja odgovarja

Pišem vam, ker ne vem, kdaj bo kaj bolje. Moj vnuk vedno bolj tone. Ali se bo kdaj uredilo, si bo ustvaril družinico, bo dobil službo? Bom dočakala pravnuke in njegovo srečno življenje? Za...

Razvedrilo / sreda, 9. marec 2016 / 21:36

Budhha je dopolnil 35 let

V nedeljo je 35 let dopolnil Kranjčan Klemen Bučan. Lahko bi rekli, da je začel z likom Budhhe v Okornovem filmu Tu pa tam, nadaljeval v tej smeri, spozna se tudi na delo DJ-a, poznajo ga kot stand...