Tedenski horoskop

Oven (21. 3.–21. 4.)

Še vedno ste v svojem obdobju, zato boste dali vse od sebe in se kljub razmeram imeli dobro. Komunikacija vam nikoli ni delala težav, radi se boste pogovarjali in s tem tkali nove vezi in prijateljstva, ki jih ni nikoli preveč.

Bik (22. 4.–20. 5.)

Morda vas čakajo naporni dnevi, seveda bolj v razmišljanju kot kaj drugega. Imate velike načrte in tudi željo po njihovi uresničitvi. Brez skrbi, vse se bo reševalo v vašo korist. Ko bo vse to mimo, pa vas poslovno čakajo dobre spremembe.

Dvojčka (21. 5.–21. 6.)

Namerno se boste izogibali informacijam, saj vas samo spravljajo v slabo voljo. V sebi ste se že odločili, da ste se pripravljeni spremeniti, in od tega namena ne boste odstopili. Vsaka stvar v življenju se zgodi ob najprimernejšem času.

Rak (22. 6.–22. 7.)

Nemir in različne misli vam sproža nekdo, ki vas zelo pogreša, in ker tako delujejo energije, čeprav oseba ni fizično prisotna. Čaka vas cel niz prijetnih presenečenj. Okoli vas se veliko dogaja, zato se niti malo ne boste počutili osamljene.

Lev (23. 7.–23. 8.)

Družina je tista, ki ima največjo vrednost. Ne da se je zamenjati za goro zlata – in prav je tako. Občutek pripadnosti, topline in varnosti je neprecenljiv. Nekdo se bo spomnil na vas in kmalu se boste lotili večjega projekta.

Devica (24. 8.–23. 9.)

V tem času nismo samo tisto, česar smo bili vajeni. Na primer matere, očetje, otroci. Smo tudi učitelji, učenci in še kaj več. Znali ste se vživeti v svojo vlogo, zato vam nobena stvar ne bo pretežka. Veseli boste denarnega priliva.

Tehtnica (24. 9.–23. 10.)

Čeprav težko, a uspelo vam bo v danih situacijah izluščiti najboljše. Radi stojite na trdnih tleh, a ujeli se boste, ko vas zasanjanost ponese visoko nad zmožnosti. Nič hudega, učimo se, da se kaj naučimo. S šolo ali brez nje.

Škorpijon (24. 10.–22. 11.)

Ne obremenjujte se preveč. Ne samo za vas, za vse druge so enake razmere. In kdo, če ne vi, še najbolj ve, da bo še vse v redu. Vedno je zadaj neki večji, pomembnejši načrt. In nikoli ne gre nič mimo vas, tudi tokrat ne bo šlo.

Strelec (23. 11.–21. 12.)

Seveda so dejstva in določeni ukrepi, ampak ni pa treba, da še sami iščete izgovore, ki niso na mestu. Čim več pojdite ven, do bližnjega gozda ali travnika. Prijatelje si lahko zamislite in tudi pogovori imajo lahko večjo veljavo.

Kozorog (22. 12.–20. 1.)

Vsaka stvar ima svoj začetek in prav tako konec. In ker vse enkrat mine, dobro ali pa slabo, ne pozabite takrat, ko niste v najboljši koži, da bo tudi to minilo. In potem … Naredite si načrt, kaj vse boste naredili potem.

Vodnar (21. 1.–19. 2.)

Sedaj imate dovolj časa, da sami sebe malo bolje spoznate. Do kam v resnici segajo vaši cilji. Ste si morda zastavili premalo, morda preveč? Vse je vedno odvisno samo od vas. Zavedajte pa se, da ste sposobni veliko več, kot dajete od sebe.

Ribi (20. 2.–20. 3.)

Danes vse, jutri nič. Naredili si boste urnik in niti en dan vam ne bo dolgčas. Morda vas nekateri ne bodo razumeli, ampak vam ne bo mar in ne boste se pustili motiti. In brez skrbi, ljubezen čaka na vas, ko pride pravi čas, bo vse tako, kot mora biti.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / ponedeljek, 18. maj 2015 / 12:01

Ocenili tudi mlečne izdelke

Zlata priznanja tudi za dvaindvajset mlečnih izdelkov z gorenjskih kmetij

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / sobota, 18. april 2020 / 17:53

Dijaška leta z Nevico

Jernej se je s petnajstimi leti preselil iz varnega naročja kmečkega podeželja v Ljubljano. V internatu, kjer jih je bilo v sobi dvanajst, ni dolgo zdržal. Hrup, nočno razgrajanje, pijančevanje, tu...

Zanimivosti / sobota, 18. april 2020 / 17:52

Kandidat za okroglo obletnico

Kar brez skrbi, pred vrati (še) ni novih volitev, gre le za simpatično zamisel, kako sprejem v klub slavljencev z okroglo obletnico prikazati malo drugače. Vsepovsod se pri tem potrudijo na mnoge s...

Radovljica / sobota, 18. april 2020 / 17:46

Kako do gradbenega dovoljenja

Upravne enote zaradi izrednih ukrepov gradbena dovoljenja izdajo samo v nujnih zadevah, enako velja za osebno vročanje dokumentov.

Gorenjska / sobota, 18. april 2020 / 17:46

Nadzorniki so se odpovedali delu prejemkov

Kranj – Vseh šest nadzornikov družbe Elektro Gorenjska in zunanja člana komisij, ki delujeta v okviru nadzornega sveta, se je v času epidemije covida-19 odpovedalo tridesetim odstotkom prejemkov za...

Gorenjska / sobota, 18. april 2020 / 17:45

Noli me tangere

Naročnik Gorenjskega glasa Edvard Erzetič iz Škofje Loke je strnil svoja razmišljanja o tem, kako on doživlja in preživlja težko situacijo v času epidemije.