Časovna omejitev prodaje na kmetijah

Kranj – Vlada je s spremembo odloka o začasni prepovedi ponujanja blaga in storitev potrošnikom določila tudi minimalni delovni čas za prodajalne, ki v pretežni meri ponujajo živila. Spremenjeni delovni čas velja tudi za prodajo kmetijskih pridelkov na kmetiji. Po novem morajo tako tudi kmetije zagotavljati prodajo pridelkov najmanj od 8. do 18. ure, pri tem morajo v času od 8. do 10. ure dati prednost invalidom, upokojencem, nosečnicam in drugim ranljivim skupinam. Prodaja ob nedeljah in dela prostih dnevih pa ni dovoljena.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / nedelja, 14. julij 2013 / 23:57

Ogrožena investicija v terminal?

Novi nadzorniki Aerodroma Ljubljana naj bi bili, tako kot tudi mali delničarji, proti gradnji novega potniškega terminala.

Objavljeno na isti dan


Kultura / petek, 13. november 2015 / 07:00

Regijsko pevsko tekmovanje

Škofja Loka – V Kristalni dvorani Sokolskega doma bo jutri, v soboto, 14. novembra, potekalo regijsko tekmovanje odraslih pevskih zasedb. Ob 13.30 bodo najprej nastopile male vokalne skupine in dva...

Radovljica / petek, 13. november 2015 / 07:00

Odprli Natov center odličnosti

Natov center odličnosti za gorsko bojevanje v Poljčah, v katerem je trenutno zaposlenih 31 ljudi, bo središče razvijanja novih znanj o gorskem bojevanju.

Razvedrilo / petek, 13. november 2015 / 12:34

Nič mi ni padlo z neba

Pred pevko Tanjo Žagar je praznovanje desetletnice samostojne kariere, ki jo bo praznovala 13. novembra z velikim koncertom v Hali Tivoli.

Kamnik / petek, 13. november 2015 / 07:00

Predavanje o slovenski skupnosti v Argentini

Kamnik – Društvo sv. Jakoba Kamnik vabi na predavanje z naslovom Argentina in slovenska skupnost v Argentini, ki ju bo danes, v petek, 13. novembra, ob 19.15 v dvorani Frančiškanskega samostana v K...

Kultura / petek, 13. november 2015 / 07:00

Dva para, en kvartet

Jutri zvečer bodo v Prešernovem gledališču krstno izvedli dramo Mali nočni kvartet Vinka Möderndorferja. Avtor se je s temo darovanja organov spopadel tudi v vlogi režiserja.