Najboljše tri na četrtkovem veleslalomu / Foto: Urban Meglič

Drugo tekmo je odnesel močan veter

Krvavec – Močan veter je na Krvavcu odnesel petkovo tekmo evropskega pokala v veleslalomu. Vendarle pa je smučarski zvezi in Alpskemu smučarskemu klubu Triglav Kranj, ki je bil glavni terenski izvajalec tekme, uspelo izpeljati četrtkov spored tekmovanja. Zmagala je Francozinja Doriane Escane, za uspeh domačih smučark pa je z drugim mestom poskrbela Ana Bucik. Med Slovenkami je na šestem mestu končala Meta Hrovat, Maruša Ferk je bila 25., Neja Dvornik pa se je uvrstila tik za njo.

»Tekma je bila zelo zahtevna, predvsem drugi tek. Vseeno sem se poskušala čim bolje boriti in iskati najhitrejšo linijo,« je po tekmi povedala drugouvrščena Bucikova, ki tako kot številne druge tekmovalke ni skoparila s pohvalami na račun organizacije.

»Prvič sem nastopila na tej progi in mi je bila kar všeč, s samim smučanjem pa nisem najbolj zadovoljna. Ni se vse izšlo, kot bi si želela, vseeno pa iz današnjega dneva lahko črpam veliko pozitivnega,« pa je povedala Hrovatova.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / petek, 2. oktober 2009 / 07:00

Zobozdravniki preložili stavko

Ljubljana - Sindikat zobozdravnikov Slovenije 1. oktobra ni izpeljal opozorilne stavke zaradi začetka pogajanj z ministrstvom za zdravje, če pa se dogovori z ministrstvom ne bodo...

Objavljeno na isti dan


Kronika / četrtek, 29. november 2012 / 07:00

Protesti v Kranju

Pod geslom "Ejga, konc je" se ljudski upor, ki se je začel s protesti proti mariborskemu županu Francu Kanglerju, širi tudi po Gorenjskem.

Šport / četrtek, 29. november 2012 / 07:00

Koledar rekreacije 2013

Do 2. decembra zbiramo podatke o rekreativnih dogodkih v prihodnjem letu za pripravo koledarja rekreacije. Če pripravljate kakšen ravninski ali planinski pohod, tekaški tečaj, maraton, gorski tek...

Kronika / četrtek, 29. november 2012 / 07:00

Protesti se širijo tudi na Gorenjsko

Pod geslom "Ejga, konc je" se ljudski upor, ki se je začel s protesti proti mariborskemu županu Francu Kanglerju, širi tudi po Gorenjskem, včeraj se je na Jesenicah zbralo okoli sto protestnikov.

Prosti čas / četrtek, 29. november 2012 / 07:00

Veselo pod krivo jelko

Že štirinajstič je Kulturno turistično društvo (KTD) pod Krivo jelko v Dupljah organiziralo prireditev Vesela jesen pod Krivo jelko, dvorana v gasilskem domu pa je ´pokala po šivih´.

Avtomobilizem / četrtek, 29. november 2012 / 07:00

Na kratko

Volkswagen - Lang Lang in Volkswagen sta sklenila večletno pogodbo o sodelovanju. Svetovno znani pianist bo v prihodnje zastopal koncern kot njegov kulturni ambasador. V okviru partnerstva...