Na slovesnosti ob odprtju nove kanalizacije in prenovljenega vodovoda

Po gradnji še – odprtje

V Bistričici so slovesno odprli odsek z novo kanalizacijo in prenovljenim vodovodom, ki je bil eden večjih letošnjih projektov v občini Kamnik.

Bistričica – Gradnja kanalizacije in prenova vodovoda je zaradi popolne zapore glavne ceste skozi Bistričico, obvozov in drugih nevšečnosti, povezanih z gradnjo, letošnje poletje med krajani povzročala nemalo slabe volje in vroče krvi, a vsi slabi občutki so bili v nedeljo popoldne pozabljeni, saj je bilo ob dokončanju tako pomembne pridobitve med krajani prostora le še za veselje.

Zgrajene je bilo 878 metrov odpadne kanalizacije, hkrati pa so prenovili še vodovodne cevi in položili nov asfalt. Projekt Bistričici je bil vreden približno 550 tisoč evrov, od tega je občina s strani ministrstva za gospodarski razvoj prejela okoli 380 tisočakov v nepovratnega denarja.

»Kanalizacijo smo zgradili v skladu z evropsko uredbo, ki nam nalaga, da moramo vasi z vsaj 50 populacijskimi enotami do leta 2023 priključiti na javno kanalizacijsko omrežje. Kar odpiramo danes, je prva faza, v prihodnje pa nas čaka gradnja kanalizacije še v drugem delu vasi, za kar pa že pridobivamo gradbeno dovoljenje. Če nam bo v prihodnjem letu uspelo dobiti soglasja vseh lastnikov zemljišč in drugih soglasodajalcev, bi gradnjo lahko začeli v letu 2021,« je krajane nagovoril župan Matej Slapar. Povedal jim je še, da bodo v letu 2020 v njihovi krajevni skupnosti uredili še križišče pri Calcitu in zgradili pomemben odsek pločnika ob za pešce nevarni cesti proti Črni, hkrati pa tudi tam posodobili kanalizacijo in vodovod.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / ponedeljek, 23. februar 2015 / 11:24

Pod žarometi prvi Peterka

Naš nekdaj odličen smučarski skakalec Primož Peterka je ob glasnem aplavzu številnih športnih navdušencev pa tudi sedanjih tekmovalcev in tekmovalk v smučarskih skokih prvi uradno preizkusil osvetljen...

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / četrtek, 24. december 2009 / 07:00

Elan s poravnavo po 19 letih brez hipotek in brez dokapitalizacije

Družba Elan je v sredo podpisala sodno poravnavo med Elanom, KIH in Gorenjsko banko za izbris zastavnih pravic na Elanovih nepremičninah.

Kronika / četrtek, 24. december 2009 / 07:00

Poplave možne tudi na Gorenjskem

Zaradi dolgotrajnega deževja tudi na Gorenjskem danes in jutri obstaja možnost poplav večjega obsega. Najbolj ogrožena bodo porečja Poljanske in Selške Sore, Save Bohinjke in Tržiške Bistrice.

Prosti čas / četrtek, 24. december 2009 / 07:00

Znani Slovenci o prazničnem vzdušju

Decembrsko praznično vzdušje se bliža vrhuncu. Nekaj znanih Slovencev smo povprašali, kako bodo preživeli božične praznike, kako si pričarajo praznično vzdušje in s čim bodo obdarovali svoje bližnje.

Kranj / četrtek, 24. december 2009 / 07:00

Veselimo se praznikov

Prihodnja dneva bosta praznična: jutri božič, dan zatem državni praznik.

GG Plus / četrtek, 24. december 2009 / 07:00

Mir v nas in okrog nas

V prazničnemu času si skoraj ne drznem pomisliti, da bi vam pamet solila z vzgojnimi nasveti.