Piščančja bedra z zelenjavo

Pravilo je, da naj bi polovica krožnika pri obroku predstavljala zelenjava, četrtina beljakovine in četrtina škrobnata živila. Ker nimamo vedno časa posebej pripravljati zelenjave ali pa je ta mnogim dolgočasna, jo k obroku lažje vključimo tako, da jo pripravimo kar skupaj z mesom, ki bo hkrati poskrbel za sočen in bogat okus zelenjave. Poleg tega pa je priprava takih tipov jedi najbolj enostavna, saj vse sestavine po določenem vrstnem redu zložimo v posode in počakamo, da se vse skupaj skuha.

Za pripravo piščančjih beder z bučkami in česnom potrebujemo: 1 kg piščančjih beder, 3 bučke, 6 strokov česna, sol in poper, 2 žlici olivnega olja.

Česen olupimo in nasekljamo. Bučki operemo in narežemo na kolesa. Piščančja bedra posolimo ter popramo. Večjo posodo segrejemo in prilijemo olivno olje. Na njem iz obeh strani popečemo piščančja bedra. Ponev pokrijemo, znižamo temperaturo štedilnika in dušimo 20 minut. Po tem času dodamo nasekljan česen in bučke. Pokrijemo in vse skupaj dušimo še 15 minut.

Nasvet: Piščančja bedra ob kuhanju sama spustijo nekaj tekočine. Če je treba, dodatno zalijemo z jušno osnovo ali z malo belega vina.

Za pripravo piščančjih beder z bučo in čebulo potrebujemo: 1 kg piščančjih beder, 3 čebule, pol hokaido buče, sol, kari, 2 žlici olivnega olja.

Čebulo olupimo ter jo narežemo na krhlje. Bučo olupimo, ji odstranimo semena in jo narežemo na kocke. Bedra posolimo ter potresemo s karijem. Večjo posodo segrejemo in prilijemo olivno olje. Na njem z obeh strani popečemo piščančja bedra. Ponev pokrijemo, znižamo temperaturo štedilnika in dušimo 20 minut. Po tem času dodamo razpolovljeno čebulo in bučo. V pokriti posodi dušimo še 20 minut, da se čebula in buča zmehčata.

Nasvet: Jed po okusu začinimo še s svežimi zelišči, kot sta peteršilj ali majaron.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Prosti čas / ponedeljek, 5. maj 2008 / 07:00

Opremljeni za nove čase

V teh dneh mineva leto dni od vrnitve legendarne skupine Pop design na glasbeno sceno. Za božič nameravajo izdati nov album, na katerem bo kajpak tudi Božična noč.

Objavljeno na isti dan


Žirovnica / torek, 12. januar 2010 / 07:00

Jutri javna obravnava prostorskega načrta

Žirovnica - Jutri (13. januar) ob 17. uri bo v kulturni dvorani na Breznici javna obravnava dopolnjenega osnutka občinskega prostorskega načrta občine Žirovnica, ki bo v prostori...

Prosti čas / torek, 12. januar 2010 / 07:00

Slovenka leta je postala notranja ministrica Katarina Kresal

Katarina Kresal je nazivu politični obraz dodala še naslov Slovenka leta.

Šport / torek, 12. januar 2010 / 07:00

Pričakovani rezultati

V državnem članskem prvenstvu prvega dela v vaterpolu je bil konec tedna odigran tretji krog.

Prosti čas / torek, 12. januar 2010 / 07:00

Slovenka leta tudi na televiziji

Danes zvečer bomo lahko ob 19.55 spremljali na prvem programu Televizije Slovenija posnetek izbora za Slovenko leta, ki se bo zgodil popoldne v ljubljanski Drami. Za eminentni naslov se potegujej...

Prosti čas / torek, 12. januar 2010 / 07:00

Namesto ladje vodi Šport

Poklic športnega novinarja si nekateri, še zlasti športni navdušenci, predstavljajo kot idealnega, saj je povezan s potovanji, ogledom tekem, spoznavanjem vrhunskih športnikov ...