Piščančja bedra z zelenjavo

Pravilo je, da naj bi polovica krožnika pri obroku predstavljala zelenjava, četrtina beljakovine in četrtina škrobnata živila. Ker nimamo vedno časa posebej pripravljati zelenjave ali pa je ta mnogim dolgočasna, jo k obroku lažje vključimo tako, da jo pripravimo kar skupaj z mesom, ki bo hkrati poskrbel za sočen in bogat okus zelenjave. Poleg tega pa je priprava takih tipov jedi najbolj enostavna, saj vse sestavine po določenem vrstnem redu zložimo v posode in počakamo, da se vse skupaj skuha.

Za pripravo piščančjih beder z bučkami in česnom potrebujemo: 1 kg piščančjih beder, 3 bučke, 6 strokov česna, sol in poper, 2 žlici olivnega olja.

Česen olupimo in nasekljamo. Bučki operemo in narežemo na kolesa. Piščančja bedra posolimo ter popramo. Večjo posodo segrejemo in prilijemo olivno olje. Na njem iz obeh strani popečemo piščančja bedra. Ponev pokrijemo, znižamo temperaturo štedilnika in dušimo 20 minut. Po tem času dodamo nasekljan česen in bučke. Pokrijemo in vse skupaj dušimo še 15 minut.

Nasvet: Piščančja bedra ob kuhanju sama spustijo nekaj tekočine. Če je treba, dodatno zalijemo z jušno osnovo ali z malo belega vina.

Za pripravo piščančjih beder z bučo in čebulo potrebujemo: 1 kg piščančjih beder, 3 čebule, pol hokaido buče, sol, kari, 2 žlici olivnega olja.

Čebulo olupimo ter jo narežemo na krhlje. Bučo olupimo, ji odstranimo semena in jo narežemo na kocke. Bedra posolimo ter potresemo s karijem. Večjo posodo segrejemo in prilijemo olivno olje. Na njem z obeh strani popečemo piščančja bedra. Ponev pokrijemo, znižamo temperaturo štedilnika in dušimo 20 minut. Po tem času dodamo razpolovljeno čebulo in bučo. V pokriti posodi dušimo še 20 minut, da se čebula in buča zmehčata.

Nasvet: Jed po okusu začinimo še s svežimi zelišči, kot sta peteršilj ali majaron.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Rekreacija / četrtek, 2. oktober 2014 / 13:00

Atlet, ne body builder

V kranjskem centru funkcionalnih vadb X-gym so imeli teden odprtih vrat. Znanje iz vadb udeleženci koristno prenesejo v vsakdanje življenje, v vsakdanja opravila.

Objavljeno na isti dan


Bled / sreda, 2. oktober 2019 / 14:12

Na Bledu dve novi ginekologinji

Koncesijo dolgoletne ginekologinje v Zdravstvenem domu Bled Zdravke Koman Mežek je prevzela Splošna bolnišnica Jesenice. Delali bosta dve ginekologinji.

Kultura / sreda, 2. oktober 2019 / 14:08

Svet živali na likovni razstavi

Sp. Pirniče – Likovna sekcija KUD Pirniče vabi na odprtje likovne razstave z naslovom Svet živali, ki bo v četrtek, 3. oktobra, ob 18. uri v avli Doma krajanov Pirniče. Tematiko so izbrali ob 4. ok...

Gospodarstvo / sreda, 2. oktober 2019 / 14:08

Delavnica o predelavi sadja

Brezje – Kmetijsko gozdarski zavod Kranj bo v sodelovanju s strokovnjaki iz novomeškega zavoda pripravil v torek, 8. oktobra, od 9. do 13. ure na kmetiji Tominc na Brezjah delavnico o domači predel...

Šport / sreda, 2. oktober 2019 / 14:06

Loški rokometaši remizirali

Škofja Loka – Škofjeloški rokometni prvoligaši so minulo soboto gostovali pri Jeruzalemu Ormož. Na tekmi četrtega kroga so si z rezultatom 27 : 27 priborili točko. Tako so na lestvici s štirimi toč...

Rekreacija / sreda, 2. oktober 2019 / 14:05

Tekli so s srcem

Gorenjsko je v petek znova povezal tek gorenjskih bolnišnic od Jesenic do Kranja.