V spomin kralja rokenrola: Mali oglasi / Foto: arhiv zasedbe

Mali oglasi navdušili na Elvisovem festivalu

Kranj – V italijanskem mestu Treviso je potekal večdnevni festival v čast kralja rokenrola Elvisa Presleyja. Festival je bil močno obarvan tudi s kantri glasbo, ki je zaznamovala zlasti Elvisovo zgodnje ustvarjalno obdobje. Na festivalu je kraljeval tudi znani gorenjski kantri band Mali oglasi. Tamkajšnjo množico obiskovalcev so Mali oglasi navdušili s svojim pestrim repertoarjem, plesno pa so koncert popestrili slovenski plesalci kantrija, zasedba Wild West. Simpatična pevka Malih oglasov Simona Benko pa vabi na največji kantri festival v Sloveniji z naslovom Wild West fest, ki se bo tradicionalno, že tretjič, odvijal od 9. do 11. avgusta v Zbiljah.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / ponedeljek, 26. maj 2008 / 07:00

Bodi sam sebi prijatelj

Naša, zahodna kultura je kultura uma, misli. Čustva so bila odrinjena na stran, s tem pa velik osvobajajoči potencial, ki ga čustva omogočijo.

Objavljeno na isti dan


Kranj / ponedeljek, 29. oktober 2007 / 07:00

V petek bo protestni shod

11. novembra se bodo kranjski občani na referendumu opredelili, ali naj bo center za ravnanje z odpadki v Tenetišah. Že 2. novembra pa bo protestni shod prebivalcev okolice smetišča.

Gospodarstvo / ponedeljek, 29. oktober 2007 / 07:00

Največ zanimanja za vezave

Zaupanje v domačo valuto je veliko, v Gorenjski banki imajo občani kar 98 odstotkov prihrankov v evrih.

Zanimivosti / ponedeljek, 29. oktober 2007 / 07:00

Letos zrasel rekordni krompir

Po štirih letih so na Naj pridelku v Cerkljah znova stehtali rekorden pridelek: 2,245 kilograma težek krompir, ki ga je prinesel Franc Poljanec iz Medvod.

Slovenija / ponedeljek, 29. oktober 2007 / 07:00

Tekaški praznik v Ljubljani

Nov rekord na Ljubljanskem maratonu je presenetljivo postavil Ukrajinec Sitkovskij, državni prvak je postal Gorenjec Boštjan Hrovat. Nastopilo je 22 tekačev iz ekipe Gorenjskega glasa.

Kranj / ponedeljek, 29. oktober 2007 / 07:00

Začetek gradnje bo spomladi

V prvi fazi gradnje sodobnega športno-rekreacijskega centra na Pokljuki bodo podrli sedanji montažni objekt in na istem mestu zgradili zidanega.