Tomaž Vilfan /Foto: Simon Šubic

Tomaž Krišelj je odstopil kar sam

Po zapletih z glasovanjem glede direktorja Gasilsko reševalne službe Kranj Tomaža Krišlja je ta v sredo poslal odstopno izjavo, ki so jo potrdili tudi kranjski mestni svetniki, za vršilca dolžnosti direktorja pa so imenovali Tomaža Vilfana.

Kranj – V zadnjih mesecih smo že večkrat poročali o zapletih pri izbiri direktorja Gasilsko reševalne službe Kranj. Kranjski mestni svetniki so namreč na marčevski seji znova za direktorja potrdili Tomaža Krišlja, na aprilski pa o tem niso želeli znova glasovati, čeprav je kranjski župan Matjaž Rakovec zadržal sklep mestnega sveta. Vmes je Tomaž Krišelj sklenil novo pogodbo o zaposlitvi.

Na majski seji, ko je župan Rakovec svetnike seznanil z očitki o nepravilnostih v razpisnem postopku, so podporo h Krišljevemu imenovanju za direktorja preklicali. Na občini so že takrat napovedali, da bodo imenovali vršilca dolžnosti direktorja, ki bo delo opravljal do izbire direktorja, za katerega bodo objavili nov razpis.

Spor se je preselil tudi na sodišče, ki je začelo obravnavati tožbo Mateja Kejžarja zaradi neizbire za mesto direktorja Gasilsko reševalne službe (GRS) Kranj. S tožbo namreč zahteva razveljavitev sklepa o izbiri Tomaža Krišlja za novega direktorja gasilskega zavoda in ponovitev izbirnega postopka pred drugo razpisno komisijo, saj naj Krišelj v nasprotju z njim ne bi izpolnjeval vseh zahtevanih razpisnih pogojev.

Zadrege vseh skupaj, tako sodišča kot svetnikov, pa je očitno rešil kar Tomaž Krišelj sam, saj sta Mestna občina Kranj in Svet zavoda GRS Kranj minulo sredo še pred sejo mestnega sveta prejela njegovo odstopno izjavo. Krišelj je v njej zahteval, da ga nemudoma razrešijo s položaja direktorja in že v sredo je s Svetom zavoda GRS Kranj sklenil sporazum o prenehanju veljavnosti pogodbe o zaposlitvi, ki je bila sklenjena 8. aprila letos. Ker v skladu z veljavnim odlokom direktorja imenuje in razrešuje ustanovitelj, je župan Matjaž Rakovec svetnikom predlagal, da Tomaža Krišlja razrešijo s položaja, kar so z glasovanjem tudi storili.

Hkrati so prav tako brez razprave imenovali tudi vršilca dolžnosti direktorja Gasilsko reševalne službe Kranj. Mestna uprava je namreč pozvala Gasilsko reševalno službo Kranj, naj sporoči, kdo od zaposlenih izpolnjuje pogoje za imenovanje vršilca dolžnosti. Posredovali so jim imeni dveh zaposlenih. Eden je nato mesto vršilca dolžnosti direktorja zavrnil, drugi pa sprejel. To je bil Tomaž Vilfan, za katerega so ugotovili, da izpolnjuje vse pogoje, zato je župan Matjaž Rakovec predlagal, naj bo vršilec dolžnosti do imenovanja novega direktorja Tomaž Vilfan, ki je tudi poveljnik Gasilske zveze Gorenjske.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / petek, 15. julij 2016 / 15:07

Jubilejni plavalni miting

Radovljica – Plavalni klub Gorenjska banka Radovljica bo jutri in v nedeljo organizator 40. plavalnega mitinga Telekom 2016. Svečano odprtje na radovljiškem kopališču bo jutri ob 17.45, finalna tek...

Objavljeno na isti dan


Šport / četrtek, 2. september 2010 / 07:00

Mednarodni prijateljski turnir - Zdravo mesto

V soboto, 4. septembra, in v nedeljo, 5. septembra, bo v Kranju in Grosupljem potekal mednarodni košarkarski turnir za članice.

Kamnik / četrtek, 2. september 2010 / 07:00

V Spodnjih Palovčah zgradili vse propuste

Spodnje Palovče - Lokalna cesta med Spodnjimi Palovčami in Kolovcem, ki povezuje občini Kamnik in Domžale, je tri leta po hudem neurju s poplavami, ki je močno poškodovalo cestiš...

Bohinj / četrtek, 2. september 2010 / 07:00

Prvi vzpon edinstveno dejanje

Na slovesnosti pred spomenikom štirih srčnih mož na Ribčevem Lazu so se spomnili prvega vzpona na Triglav pred 232 leti.

Zanimivosti / četrtek, 2. september 2010 / 07:00

Zvesti Gorenjskemu glasu

Štiriinosemdesetletni Alojz Vidic iz Kamne Gorice je na Gorenjski glas naročen že šestdeset let.

Zanimivosti / četrtek, 2. september 2010 / 07:00

Visoški gasilci kupili novo vozilo

Novo vozilo za prevoz moštva je PGD Visoko-Milje potrebovalo predvsem zaradi prevoza najmlajših gasilcev.