Foto: arhiv Turizma Bled

Smrekice dobile nove lastnike

Bled – V Turizmu Bled so ob zaključku prireditev pod skupnim naslovom Zimska pravljica na Bledu med občane razdelili zelena drevesa, ki so krasila praznično Jezersko promenado. Za drevesca je bilo po besedah Romane Purkart iz Turizma Bled ogromno zanimanje, saj se je za šestdeset dreves prijavilo devetdeset občanov, od tega jih bodo petnajst posadili tudi v blejskih parkih. Na Jezerski promenadi, ki so jo vse do 6. januarja krasila omenjena drevesa, se je sicer v dobrem mesecu zvrstilo 29 dogodkov. »Blejske hotelske hiše so bile med prazniki odlično zasedene, v teh dneh pa na Bledu pričakujemo tudi goste iz Hrvaške in Srbije,« je še dodala Romana Purkart.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Splošno / nedelja, 18. maj 2008 / 07:00

Ekipi OŠ Toneta Čufarja tretji naslov ŠKL v odbojki

Na Osnovni šoli Toneta Čufarja na Jesenicah se lahko pohvalijo z izjemnimi športnimi uspehi odbojkarjev in odbojkaric.

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / ponedeljek, 16. december 2019 / 17:29

Milijonska tožba zoper Dars

Kranjski Iskratel, ki pred leti ni dobil posla za uvedbo sistema elektronskega cestninjenja, je zoper Dars podal odškodninsko tožbo v vrednosti skoraj osemnajst milijonov evrov.

GG Plus / ponedeljek, 16. december 2019 / 17:20

Ko pride ta čas, se bom preprosto vklopil nazaj

V knjigi z naslovom »Vidiš, tukaj boš pa zdaj doma« enajst moških na prestajanju kazni zapora na Dobu in v Mariboru pripoveduje svoje življenjske zgodbe.

Gospodarstvo / ponedeljek, 16. december 2019 / 17:20

Hotel Razor gre na licitacijo

Za najstarejši kranjskogorski hotel, Hotel Razor iz leta 1902, bo 17. decembra potekala elektronska dražba na način zniževanja izhodiščne cene 1,55 milijona evrov.

Razvedrilo / ponedeljek, 16. december 2019 / 17:19

Darila za otroke iz rejniških družin

Tradicionalni gorenjski novoletni Rotary ples je priložnost, ko se zberejo rotarijci iz vseh gorenjskih klubov in si v dobrodelnem duhu izmenjajo novoletna voščila ter želje.

Gorenjska / ponedeljek, 16. december 2019 / 13:55

Uresničili zastavljene cilje

Na srečanju ob dnevu Pokrajinske zveze društev upokojencev (PZDU) Gorenjske so v Kulturnem domu Joža Ažmana v Bohinjski Bistrici podelili priznanja za leto 2019.