Dan šole in krajevni praznik

Mojstrana – V četrtek, 13. decembra, bodo v Mojstrani pripravili tradicionalno slovesnost ob dnevu šole in krajevnem prazniku, s katerim Krajevna skupnost Dovje - Mojstrana obeležuje spomin na 16. december, dan, ko so se domačini leta 1941 uprli okupatorju. Prireditev ob krajevnem prazniku pripravljajo na mojstranški osnovni šoli, ki prav tako nosi ime 16. december; v telovadnici šole se bo začela ob 17. uri. Kot je povedala ravnateljica Darja Pikon, bodo v kulturnem programu nastopili učenci osnovne šole iz Mojstrane.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / petek, 15. december 2006 / 06:00

Danes bodo podelili Pantzevo priznanje

Jesenice - Danes zvečer bodo na prednovoletnem srečanju vodstvenih delavcev v Acroniju podelili Pantzevo priznanje, ki ga od leta 1973 podeljujejo za življenjsko delo pr...

Objavljeno na isti dan


Jesenice / sreda, 25. september 2013 / 15:07

Življenje kot doma

V jeseniškem domu starostnikov so odprli prvo gospodinjsko enoto, v kateri se dvanajst stanovalcev z demenco res lahko počuti kot doma.

Šport / sreda, 25. september 2013 / 14:47

Novo igrišče z umetno travo

V Naklem so odprli nogometno igrišče z umetno travo v velikosti 60 krat 40 metrov.

Razvedrilo / sreda, 25. september 2013 / 14:46

Brez fotoaparata nikamor

»Mimogrede so minila ta leta,« je ob jubileju dejal Andrej Babič s Primskovega v Kranju.

Rekreacija / sreda, 25. september 2013 / 14:45

Škorci letijo proti Turčiji

Slovenski državni prvaki v ulični košarki Telemach Škorci iz Kranja so si z zmago na turnirju v Lozani priborili nastop na finalnem turnirju svetovne turneje v Istanbulu.

Radovljica / sreda, 25. september 2013 / 14:43

Sladki Festival medu

Letos so čebelarji želeli predvsem predstaviti uporabo medu v kulinariki.