Za »naj projekt« izbrali Košnjo u snožet

Škofja Loka – Zveza slovenske podeželske mladine, katere del so tudi gorenjska društva, praznuje letos 25-letnico delovanja. Praznično leto je zaključila s prireditvijo v gostilni Pri Japu v bližini Šentvida pri Stični, kjer so tudi prvič podelili nagrado za »naj projekt podeželske mladine«. Vsako društvo podeželske mladine je lahko na natečaju sodelovalo z enim projektom, ki je pomenil novo idejo, prispeval k večji prepoznavnosti društva in povečanju števila članstva ali prinesel za društvo pomembne ekonomske učinke. Komisija je izmed prispelih predlogov izbrala pet najboljših, ki so jih društva predstavila na prireditvi. Posebna komisija je za najboljši projekt izbrala Košnjo u snožet, ki jo je Druš­tvo podeželske mladine Škofja Loka pripravilo avgusta na terenih smučišča Cerkno. Prirediteljem je uspelo, da so na enem mestu zbrali največ koscev doslej, skupno 570, ki so kosili »na roke«, s kosami, in se s tem vpisali v Guinnesovo knjigo rekordov. Najmlajši kosec je štel šestnajst let, najstarejši 88 let, med kosci pa je bil tudi predsednik države Borut Pahor.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Železniki / torek, 22. april 2008 / 07:00

Gradbeno dovoljenje za zdravstveni dom

Železniki - V Železnikih so se pred dnevi razveselili gradbenega dovoljenja za rekonstrukcijo zdravstvenega doma na Racovniku, ki so ga lanske poplave močno poškodovale. Kot je p...

Objavljeno na isti dan


GG Plus / sobota, 23. februar 2008 / 07:00

Sedmica: Balkanski kotel

Glede na zgodovinska dejstva, smo Slovenci pretirano skromen narod.

GG Plus / sobota, 23. februar 2008 / 07:00

Treba se je bilo znajti, ali pa je bilo po tebi

Hvala Bogu tudi za posteljo, ki jo imam, a veste, koliko ljudi je takih, ki nikoli ne vedo, kam bodo položili svojo trudno glavo?

GG Plus / sobota, 23. februar 2008 / 07:00

Med sosedi 78

Znano koroško smučišče Osojščica/Gerlitzen je priljubljeno tudi med slovenskimi smučarji, saj je izvrstno urejeno in opremljeno, poleg tega pa do njega ni daleč, še posebej skozi Karavanški predor.

GG Plus / sobota, 23. februar 2008 / 07:00

Iz starih časov: Manica Komanova

Ko smo v minulem letu v tem podlistku obujali stare čase na Gorenjskem, smo se največkrat sklicevali na knjižico, ki jo je leta 1928 objavila Manica Koman, Na Gorenščem je fletno.

GG Plus / sobota, 23. februar 2008 / 07:00

Računalnik in jaz: Diagnoza od doma

Vse vas boli, komaj hodite, smrkate, vročino imate, boli vas glava, napor je že to, da morate biti pokonci. Ni kaj, potrebno je oditi k zdravniku.