Tunin zrezek in puranji medaljoni

Čeprav je tunin zrezek s paprikami nadvse okusen, nas tudi pikantni puranji medaljoni ne bodo razočarali.

Za pripravo tuninega zrezka s paprikami potrebujemo: 4 večje zrezke tunine (debeli približno 1 cm), pol dl olivnega olja, 1 rdeča paprika, 1 zelena paprika, 1 rumena paprika, sol in poper.

Priprava paprik: Paprike očistimo, jim odstranimo semena ter jih narežemo na tanjše rezine. Ponev segrejemo, prilijemo 2 žlici olivnega olja in na njem na hitro popečemo paprike. Na koncu paprike po okusu posolimo in preložimo na krožnik.

Priprava tunine: Zrezke opere, osušimo ter jih z obeh strani premažemo z olivnim oljem. Ponev močno segrejemo in nanjo položimo zrezke. Na vsaki strani jih pečemo samo eno minuto in pol. Nato zrezke postavimo na krožnik, jih pokrijemo ter počakamo 5 minut. Pred postrežbo po okusu posolimo in popopramo.

Serviranje: Na krožnik zraven izbrane priloge serviramo pečeno papriko in nanjo postavimo tunine zrezke.

Nasvet: Nekatere vrste tunina so že same po sebi slane, zato velikokrat zrezkov ni treba dosoljevati.

Za pripravo pikantnih puranjih medaljonov potrebujemo: 0,5 kg puranjih medaljonov, 3 stroke česna, pol žličke čilija, 1 žličko mlete rdeče paprike, pol žličke suhega rožmarina, pol žličke suhega majarona, 3 žlice olivnega olja, 2 ščepca soli, 1 ščepec popra.

V skodelici zmešamo čili, mleto rdečo papriko, rožmarin, majaron, sol in poper. Česen olupimo, ga na drobno nasekljamo in dodamo k mešanici začimb. Vse skupaj zalijemo s tremi žlicami olivnega olja in premešamo. S pripravljeno mešanico dobro premažemo puranje medaljone. Medaljone nato za pol ure postavimo v hladilnik. Ponev močno segrejemo in na njej z obeh strani popečemo puranje medaljone.

Nasvet: Meso mariniramo že en dan prej in ga naslednji dan le spečemo. Tako se bodo začimbe še bolj vpile v meso.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Nasveti / sreda, 27. december 2006 / 06:00

Pehtran za posebne priložnosti

Mm, že diši po pehtranovi potici. Jasno, saj je med nami praznični čas. Slastna in sočna pehtranova potica se namreč pogosto znajde na praznično obloženih mizah. Po silvestrskih "požrtijah", ki obreme...

Objavljeno na isti dan


Slovenija / sreda, 12. december 2018 / 11:53

Nov vozni red vlakov

Kranj – Potniki lahko po novem vozovnice za vlake Slovenskih železnic kupijo tudi na spletu, kar je eden od ukrepov v sklopu modernizacije železnic. Prav tako Slovenske železnice napovedujejo tudi...

Razvedrilo / sreda, 12. december 2018 / 11:51

Na koncu so ostali štirje najboljši

Superfinalisti letošnjega resničnostnega šova Kmetija so postali Aneta Andollini, Denis Toplak, Franko Bajc in Nik Triler. Zadnja si je vstopnico v finalni del priborila Aneta, ki je po srditem boj...

Kronika / sreda, 12. december 2018 / 11:48

V ovinku naravnost

Bohinjska Bistrica – V nedeljo pozno popoldne so policisti v Bohinju obravnavali prometno nesrečo, ki ji je botroval alkohol. V prvem klicu na številko 113 jim je klicatelj sporočil, da je približn...

Rekreacija / sreda, 12. december 2018 / 11:47

Šenčur Kravosu

Peti ciklokros sezone je bil v Šenčurju.

Šport / sreda, 12. december 2018 / 11:45

Domžale po jesenskem delu četrte, Triglav deveti

Končan je jesenski del tekmovanj v prvi slovenski nogometni ligi.