Namesto križišča s semaforji pri pokopališču Lipica bodo prihodnje leto začeli graditi krožišče. / Foto: Tina Dokl

Obnovili bodo Kidričevo cesto

Pri pokopališču Lipica bo krožno križišče, graditi ga bodo začeli prihodnje leto.

Škofja Loka – V Škofji Loki začenjajo obnovo Kidričeve ceste skupaj z ureditvijo nove kolesarske povezave na odseku med priključkom za Gorenjsko predilnico oziroma Odejo in križiščem Lipica v skupni dolžini 260 metrov.

»V okviru obnove bomo zgradili površine za kolesarje in površine za pešce na obeh straneh Kidričeva ceste, rekonstruirali bomo avtobusno postajališče v smeri Lipice in tam postavili novo nadstrešnico. Prestavili bomo obstoječe avtobusno postajališče na vzhodni strani ceste proti Lipici oziroma proti jugu. Zgradili bomo nov meteorni kanal in s tem dodatno uredili odvajanje meteorne vode za širše območje urejanja ob Kidričevi cesti, zamenjali bomo tudi dotrajan vodovod, zasadili nova drevesa s hortikulturno ureditvijo in prenovili javno razsvetljavo,« pojasnjujeta Miloš Bajt in Jernej Tavčar s škofjeloške občinske uprave.

Gradila bo Gorenjska gradbena družba, vrednost gradbenih del je po pogodbi 392 tisoč evrov. Graditi začenjajo novembra, po zimskem premoru se bodo dela nadaljevala spomladi, rok za dokončanje vseh gradbenih del je november prihodnje leto. Za naložbo je predvideno državno in evropsko sofinanciranje v skupni višini 65 tisoč evrov. Kot navajajo, je gradnja predvidena v več etapah. V času obnove Kidričeve ceste bo prihajalo do občasnih posamičnih motenj v prometu, saj bo zaradi narave in obsega gradbenih del izvedena delna in tudi popolna zapora ceste po etapah z označenimi obvozi. Zato vse uporabnike ceste že vnaprej prosijo za razumevanje.

Obnova Kidričeve ceste se na južnem delu navezuje na projekt obnove križišča Lipica na regionalni cesti Škofja Loka–Ljubljana: predvidena je ukinitev semaforjev in gradnja novega krožnega križišča s kolesarskimi površinami vse do navezave na že zgrajeno krožno križišče na Godešiču ter preureditev obračališča za avtobuse, ki vključuje prestavitev avtobusnega postajališča Lipica in priključka na parkirišče Lipica. »Projekt krožnega križišča je v sklepni fazi, uspešno je bila izvedena recenzija s strani naročnika Direkcije RS za infrastrukturo, fizična gradnja krožnega križišča pa je predvidena v letu 2019,« dodajajo na občini.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / ponedeljek, 2. marec 2009 / 07:00

S ceste na travo

Domžale - Prejšnji ponedeljek nekaj minut po 8. uri so Operativno komunikacijski center v Ljubljani obvestili o hudi prometni nesreči pri Domžalah. Kot so sporočili, se je 5...

Objavljeno na isti dan


Kranj / četrtek, 3. april 2008 / 07:00

Save ne bo na natečaju

Najem Vile Bled in Pristave pod razpisanimi pogoji bi lahko ogrozil uspešnost našega nadaljnjega poslovanja, so zapisali v Savi.

Bled / četrtek, 3. april 2008 / 07:00

Ponudbo oddal le Condor Real

Včeraj se je iztekel rok za oddajo vloge za javni razpis Vlade Republike Slovenije za oddajo Vile Bled in Pristave. Na razpis je prispela le ena popolna ponudba, ki jo je posredovalo podjetje skupine...

Šport / četrtek, 3. april 2008 / 07:00

Gorenjci pri zmajih

Hokejisti ZM Olimpije so že v prvi sezoni nastopanja v ligi EBEL igrali v finalu. V ekipi je kar šest Gorenjcev in kot pravijo, se v Ljubljani dobro počutijo.

Šport / četrtek, 3. april 2008 / 07:00

Zaznamovali so mesec

Blejka Sara Isakovič, 19-letna plavalka Žita Gorenjke Radovljice, je postala evropska prvakinja v disciplini 200 metrov prosto. Za zlato medaljo je odplavala nov slovenski rekord, ki sedaj znaša...

Šport / četrtek, 3. april 2008 / 07:00

Hoče zimo in tekme

Slovenski smučarji tekači so v nedeljo na Pokljuki zaključili letošnjo sezono, Katja Višnar pa bi želela nastopiti še na kakšni tekmi v sprintu.