Kako ponovno uporabiti ostanke hrane in živil
Rateče – Društvo podeželskih žena občine Kranjska Gora bo v torek, 6. novembra, z začetkom ob pol štirih popoldne pripravilo v prostorih krajevne skupnosti v Ratečah delavnico z naslovom Reciklaža iz hladilnika. Delavnica bo vodila Katica Mikelj, predavateljica na Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem Bled, ki bo med drugim odgovorila na vprašanja, kako veliko živil in hrane, ki nam pri kuhanju ostane in se »valja« po hladilniku, lahko koristno in na inovativen način ponovno uporabimo, kakšne količine živil potrebujemo, da ne skuhamo preveč, koliko časa hranimo živila in hrano v hladilniku in zamrzovalniku, da so še varna za uživanje. Udeleženke naj na delavnico prinesejo predpasnik, odprta živila, ostanke hrane kosila s prejšnjega dne, sadje, zelenjavo in prazne posodice za izdelke. Prijave za delavnico bo do torka, 30. oktobra, sprejemala kmetijska svetovalka Ana Beden na telefonski številki 051 684 163. Stroške delavnice bo krilo društvo.



Zgornja Gorenjska
Kranjska Gora
Jesenice
Žirovnica
Radovljica
Bled
Gorje
Bohinj
Osrednja Gorenjska
Tržič
Naklo
Kranj
Preddvor
Jezersko
Šenčur
Cerklje na Gorenjskem
Južna Gorenjska
Železniki
Žiri
Gorenja vas-Poljane
Škofja Loka
Medvode
Vodice
Vzhodna Gorenjska
Komenda
Kamnik
Mengeš
Trzin
Domžale
Moravče
Lukovica
Karavanke
