Francijeva špajza je ena od petih okusnih zgodb.

Srčne zgodbe

Jezerškovi na vsake toliko časa predstavijo kaj novega in tokrat so se odločili, da več kulinaričnih zgodb povežejo v eno. Diners CUBO golf igrišče v Smledniku pa je gostilo zanimivi golfski turnir.

Tokrat so Jezerškovi predstavili kulinarične Srčne zgodbe odgovornosti – Jezeršek 360°: zgodbo, ki pripoveduje o spoštovanju preteklosti in sedanjosti, tudi prihodnosti; o energiji in srčnosti družine, ki uspešno gradi svoje podjetje. Na Dvoru Jezeršek na Zgornjem Brniku je o zgodbi spregovoril tudi eden od sinov, kuharski mojster Luka Jezeršek.

Začelo se je z obletnicami. Dvor Jezeršek praznuje 250 let, odkar so prejšnji lastniki na tem mestu postavili takrat Hočevarjevo domačijo leta 1768. Mineva skoraj štirideset let, odkar sta Jezerškova začela družinsko zgodbo, ki sta jo potem uspešno predala svojim fantom, štirim bratom. Za kaj pa gre pa pri zgodbi Jezeršek 360°? Jezerškovi poskušajo najti produkte in skleniti krog; neke odgovorne zgodbe, ideje in jih zapolniti z vsebino, jih spraviti v celoto. Tokrat so v eno zgodbo združili več produktov oziroma zgodb: govedino s kmetije Toplak s Slovenskih goric, kjer so kar tri leta razmišljali, na kakšen način slovensko govedino pripeljati do krožnika; suhomesnate izdelke Francija Jezerška, ki znanje prenaša tudi na mlajše generacije; potice njegove soproge in mame Sonje Jezeršek; njihov »šmorn« oziroma Vida Srpaka, kralja »šmorna«, ki je redni gost ljubljanske Odprte kuhinje, in dobrodelno zgodbo, ki je nastala skupaj z Vinakoprom. Že vrsto let se namreč Jezerškovi udeležujejo dobrodelne licitacije njihovih barikov in izkupiček gre za pediatrični oddelek Splošne bolnišnice v Izoli, vino pa potem lahko okušajo njihovi gostje.

Predvsem pa so se odločili, da zgodbo Jezeršek 360° predstavijo širši javnosti kot neko spodbudo, saj vedo, da poslovne ideje s tega področja obstajajo. Želijo, da bi si ljudje upali. Lahko jih tudi poiščejo in mogoče celo skupaj soustvarijo kakšno novo zgodbo.

Po novem golfsko igrišče v Smledniku sliši na ime Diners CUBO golf igrišče. In v petek je igrišče gostilo CUBO Challenge turnir, kjer so sodelovali povabljeni golfisti in golfistke, med katerimi smo opazili kar nekaj znanih obrazov – od podjetnikov do športnikov. Začelo se je vse ob t. i. brunchu na terasi restavracije Evergreen, kjer smo srečali tudi kuharskega mojstra Mojmirja Štiftarja, ki smo ga nazadnje videli v Kranjski Gori, potem pa se je ulilo. A nič zato: začetek turnirja so prestavili na čas, ko je dež pojenjal.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Prosti čas / ponedeljek, 21. december 2009 / 07:00

Povej, kaj sanjaš

»Zadnje čase večkrat sanjam o orehih. Vidim ga kot drevo, velikokrat pa jih pobiram, ko ležijo na tleh. Zanima me, ali je to kaj posebnega in kaj to pomeni.« Oreh Dragi Oreh...

Objavljeno na isti dan


Slovenija / / 07:00

Ženske dlje uživajo pokojnino kot moški

Ljubljana - Po podatkih Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije so lani umrle upokojenke v povprečju uživale starostno pokojnino 21 let in osem mesecev, lani um...

Šport / / 07:00

Z večno mladimi fanti na kolo

Radovljiški Rekreacijski klub Večno mladih fantov vsako leto konec avgusta tradicionalno organizira pohod na Stol, že peto leto pa drugo nedeljo v juniju pripravljajo tudi Kolesarski krog Večn...

Gospodarstvo / / 07:00

Dnevi za pridelovalce krompirja

Moste, Hrastje - Kmetijski inštitut Slovenije bo v četrtek, 9. junija, pripravil v Poskusnem centru za krompir v Mostah pri Komendi tradicionalni Dan krompirja. Udeleženci se bo...

Zanimivosti / / 07:00

Anketa: Dom za stara leta

V Domu starejših občanov Preddvor vsako leto pripravijo piknik stanovalcev in svojcev. Ob tej priložnosti smo nekatere vprašali, kako so zadovoljni z bivanjem v ustanovi.

Gospodarstvo / / 07:00

Vsa zelenjava ni kakovostna

Na trgovskih policah je tudi zelenjava, ki ni primerna za prodajo - je gnila, sluzasta, plesniva ali uvela.