Marta je izpadla tik pred finalom. / Foto: Planet TV

Jeseni prihaja Bar

V drugi sezoni šova The Biggest Loser Slovenija je zmagala ženska. Na Planet TV že napovedujejo novo sezono šova Bar, v Kranju pa se je ustavila karavana s Pop TV, ki išče prihodnje talente. Pred časom pa je v javnost prišla novica, da se na male zaslone vrača še Kmetija.

Letošnja izkušnja v šovu Kmetija naj bi obljubljala moderno kmečko življenje vključno z vsem udobjem in sodobnim orodjem. Seveda pa zato preizkušnja ne bo nič lažja. Rekrutiranje za nove kmete se je začelo, prijave so odprte.

V drugi sezoni šova The Biggest Loser Slovenija, ki smo ga spremljali na Planet TV, je tokrat zmagala tekmovalka. Klara Hrovat Vidmar je shujšala za 42,7 kilograma oziroma 36,94 odstotka svoje prvotne teže, kar je odtehtalo. Prejela je tudi denarno nagrado v vrednosti 43 tisoč evrov – tisočaka za vsak izgubljeni kilogram. Ob prihodu v šov je Klara tehtala 115,6 kilograma, danes pa jih ima 72,9.

Za zmago se se poleg Klare borili še Željko Živković, Maja Drolc Begović, Edo Mesič in Blaž Hudelja. Publika je izglasovala tudi svojega zmagovalca, ki je letos postal Edo.

Gorenjci smo sicer imeli v šovu močno predstavništvo, tik pred finalom pa je izpadla še zadnja gorenjska tekmovalka Marta Kepic z Jesenic. Je pa ob koncu šova letošnji voditelj Marko Potrč že najavil, da se jeseni na Planet TV vrača resničnostni šov Bar in prijave za glasen in zabaven šov so tudi že odprte.

Da pa je bera polna, so na Pop TV poleg Kmetije napovedali še novo (že sedmo) sezono šova Slovenija ima talent. Karavana je na poti, predizbori so se začeli. Kranj so obiskali konec tedna, naslednji konec tedna pa pridejo na vrsto še Maribor, Koper, Ljubljana in Novo mesto. Tudi v novi sezoni bodo talente pod drobnogled vzeli programski direktor Branko Čakarmiš, priznana baletna solistka SNG Opera in balet Ljubljana Ana Klašnja, televizijski voditelj, igralec in komik Lado Bizovičar ter profesorica glasbe in pevka Marjetka Vovk. V kranjskem Cha Cha Cha Plesnem centru Gorenjske so strokovno komisijo na sobotnem predizboru sestavljale Minka Kladnik, Jasmina Lozej in Maja Bitenc. Vrata so se odprla ob desetih zjutraj, zaprla pozno popoldne, a v času našega jutranjega obiska kaj veliko talentov nismo dočakali. Verjetno je temu botrovalo tudi vreme, saj glede na nevihtne popoldneve, ki so zadnje čase stalnica, ljudje – če so prosti – pač izkoristijo lepe dopoldneve.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / torek, 12. julij 2022 / 06:00

Gorenjski glas, št. 55

Gorenjski glas, 12. julij 2022, št. 55

Objavljeno na isti dan


Avtomobilizem / četrtek, 30. avgust 2012 / 07:00

Preizkus trdnosti z loputanjem vrat

Pri Fordu so pred začetkom proizvodnje temeljito preverili, kako vzdržljiv bo njihov novi dostavnik Transit Custom. Na preizkusu so sprednja vrata zaloputnili 250.000-krat, drsna bočna vrata 150....

Prosti čas / četrtek, 30. avgust 2012 / 07:00

V zakonu že petinšestdeset let

Častitljivo obletnico svojega zakona sta Otilijo in Marija Pičulin iz Kranja praznovala v Preddvoru.

Prosti čas / četrtek, 30. avgust 2012 / 07:00

Čokolada, bograč in golf

Domačo vas je napolnil otroški smeh, odprto prvenstvo Kranja v golfu na Bledu in Naaaj dan v Predosljah sta se odvijala že šestič, Gorenjci pa so se v Lendavi pomerili v kuhanju bograča.

Prosti čas / četrtek, 30. avgust 2012 / 07:00

Povej, kaj sanjaš

»Zadnjič sem zopet sanjala sanje, ki se mi ponavljajo že kar precej let. Gre pa približno takole: pojavijo se policisti in kriminalisti, ki raziskujejo umor, ki se je zgodil pred precej leti....

Prosti čas / četrtek, 30. avgust 2012 / 07:00

Sanje in njihove sence

Aborigini, avstralski domorodci, pravijo, da sanje prihajajo k človeku, ko pade iz ravnovesja z naravo in izgubi stik s svojo življenjsko energijo. Prepričani so, da je ignoriranje sanj pripomoglo, da...