Konec tedna so na Glavnem trgu balkonsko cvetje takole delili prebivalcem mestnega središča Kamnika. / Foto: Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik

Razdelili so jim balkonsko cvetje

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik je prebivalcem ožjega mestnega središča Kamnika brezplačno razdelil sadike balkonskega cvetja.

Kamnik – Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik, Arboretum Volčji Potok in Sekcija cvetličarjev in vrtnarjev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije bodo med 25. majem in 3. junijem v Kamniku in v Arboretumu organizirali prav posebno prireditev – Igro rož, ko bodo vrhunski slovenski cvetličarji v okviru državnega prvenstva cvetličarjev mesto okrasili z ekskluzivnimi cvetličnimi inštalacijami.

»Želja Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik je, da bi spomladi zacveteli tudi balkoni in okenske police prebivalcev ožjega mestnega središča. Zato smo med prebivalce razdelili bone za prevzem sadik balkonskih rož. Na priloženem dopisu je bilo natančno opisano, kje in kdaj se bodo sadike delile ter kako jih prebivalci lahko prevzamejo. V dopisu smo jih tudi povabili, da sadike zasadijo ter korita z njimi postavijo na vidno mesto svojih stanovanjskih objektov. Na ta način bo mesto v stilu prireditve Igra rož cvetelo celotno poletje,« pravi Samo Trtnik z Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / torek, 30. november 2021 / 07:00

Gorenjski glas, št. 95

Gorenjski glas, 30. november 2021, št. 95

Objavljeno na isti dan


Kronika / sreda, 10. december 2008 / 07:00

Tragičen konec miklavževanja

V prometnih nesrečah so minuli konec tedna umrli osemnajstletnik iz Struževega, 21-letnik s Pšate in petdesetletnik iz Vodic.

Kranj / sreda, 10. december 2008 / 07:00

Nova neprofitna stanovanja

Kranjski župan Damijan Perne je v ponedeljek najemnikom izročil ključe in pogodbe za 22 neprofitnih stanovanj v Struževem.

Gospodarstvo / sreda, 10. december 2008 / 07:00

Vzajemna napovedala zvišanje premije

Zdravstvena zavarovalnica Vzajemna bo premijo za dopolnilno zdravstveno zavarovanje verjetno zvišala marca ali aprila prihodnje leto.

Zanimivosti / sreda, 10. december 2008 / 07:00

Končal se je stražiški kulturni teden

Kulturni teden v Stražišču so v soboto s pesmijo in plesom zaključili pevke Dečve in savski folkloristi.

Škofja Loka / sreda, 10. december 2008 / 07:00

Izvirni pasijonski spominek

Škofja Loka - Novembra so v občini Škofja Loka objavili javni natečaj za izbor kakovostnih spominkov, ki jih bodo lahko uporabljali za zaščitni znak Škofjeloškega pasijona. Sredi...