Najdaljše vrste so bile pred pultom Ane Šušteršič.

Kulinarično razvajanje na snegu

Danes se končuje štiridnevni Gourmet Cup, v okviru katerega so v nedeljo gostom na Krvavški plaži kulinarične mojstrovine pripravljali tudi kuharski mojstri z Michelinovimi zvezdicami.

Ta konec tedna so na svoj račun prišli ljubitelji vrhunske kulinarike. Podjetje Jezeršek je znova organiziralo večdnevni kulinarični dogodek Gourmet Cup, ki se s smučanjem na krvavcu v družbi dobrot izpod kuhalnice kuharskega mojstra Janeza Bratovža končuje prav danes na Krvavcu.

Dogodek je že v soboto odprla nova sodniška trojka prihajajočega televizijskega kuharskega šova MasterChef Slovenija Bine volčič, Karim Merdjadi in Luka Jezeršek. Chefi so gostom z izbranimi dobrotami postregli v kabinskih gondolah s t. i. večerjo na zajli.

Že tako lep nedeljski sončen dan pa so na plaži ob krvavškem smučišču dodatno začinili vrhunski kuharski mojstri. Poleg Slovencev je bil med njimi tudi Ivan Bombieri, Italjan z Michelinovo zvezdico, ki sicer goste razvaja v svoji restavraciji v Udinah, je na Krvavcu postregel s slastnimi ravioli, polnjenimi z mehko polento. Kdor pa je želel preizkusiti, kako okusna je jed izpod prstov kuharja, ki se lahko pohvali s kar dvema prestižnima zvezdicama, je lahko preizkusil sladico Giuseppeja Mancina. Ne glede na spoštovanja vredno »konkurenco« pa se je najdaljša vrsta vila pred pultom »domačinke« Ane Šušteršič iz Gostinstva Jezeršek. Speglan nedeljski sendvič s Krvavca, kot ga je poimenovala, pozornosti ni vzbujal le zaradi atraktivne toplotne obdelave (beri: »peglanja«) s starim likalnikom, temveč tudi zaradi odličnega okusa. Greha vredne pa so bile seveda tudi kulinarične kreacije preostalih kuharskih mojstrov, ki so svoje znanje pokazali v nedeljo na Krvavcu. Ponudbo so dodatno popestrili s svežimi ostrigami in izbranim vinom ter penino.

V začetku tedna se je kulinarična karavana Gourmet Cupa preselila na Ljubljanski grad, kjer so včeraj gostili svetovno priznano mojstrico Ano Roš in njene goste, ki so 120 gostom postregli kar z devethodnim menijem.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / torek, 11. avgust 2020 / 10:49

Hitro ni vedno najhitreje

Ker je neprilagojena hitrost še vedno med najpogostejšimi vzroki za prometne nesreče z najhujšimi posledicami, je Agencija za varnost prometa v sodelovanju s policijo včeraj začela izvajati nacionalno...

Objavljeno na isti dan


GG Plus / petek, 26. januar 2007 / 06:00

Teroristični napad na kulturno dediščino?

V noči s sobote na nedeljo je zagorelo v salonu Lazarinijevega gradu v Valburgi pri Smledniku. Požar je uničil dragoceno pohištvo v salonu, freske v viteški dvorani in nekaj stolov KUD Smlednik, ki je...

GG Plus / petek, 26. januar 2007 / 06:00

Sedmica: Komu verjeti

V slovenskem javnem življenju vlada anarhija; namesto da odnosi temeljijo na argumentih, temeljijo na govoricah in fantomskih dokumentih. Šolski primer teh podalpskih razmer je vprašanje...

GG Plus / petek, 26. januar 2007 / 06:00

Včasih je ravno obratno

Vsi so se norčevali iz mojega šepanja

GG Plus / petek, 26. januar 2007 / 06:00

Med sosedi 22

Slovenci na Koroškem na poseben način ohranjajo spomin na pomembnega rojaka dr. Joška Tischlerja, ustanovitelja Narodnega sveta koroških Slovencev in Slovenske prosvetne zveze, po...

GG Plus / petek, 26. januar 2007 / 06:00

Iz starih časov: Teritev

V našem opisovanju preje smo prišli do teritve, opravila, »pri katerem iz godnih, posušenih lanenih ali konopljinih stebel s trlico izločijo vlakna, tj. predivo«. Tako to opravilo oprede...