Partizanske smučine jutri v Cerknem

Cerkno – Jutri bo 41. prireditev Partizanske smučine – Cerkno '45, ki jo organizacijski odbor posveča spominu na prve partizanske smučarske tekme v okupirani Evropi, ki so bile 20. in 21. januarja 1945 v Cerknem. Ob 9.30 bo uradno odprtje, ob 9.40 prikaz smučarskih veščin, od 10. ure do 12.30 bodo tekmovanja udeležencev in članov ZZB za vrednote NOB, Slovenske vojske, veteranskih društev ... Ob 14.30 bo v hotelu Cerkno kulturni program in razglasitev rezultatov.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / torek, 19. julij 2022 / 12:40

Ukrepi za cenejšo elektriko

V petek je začela veljati uredba o določitvi cen električne energije za gospodinjstva in male poslovne odjemalce. Uporabljati se bo začela 1. septembra in bo veljala do 31. avgusta prihodnje leto.

Objavljeno na isti dan


Izleti GG / torek, 3. avgust 2021 / 17:20

Okoli Dugega otoka

Tokrat sva si z Alešem za kajakaško avanturo izbrala dolg in ozek severnodalmatinski otok, po površini sedmi največji na Hrvaškem. Ko sva se prepričala, da bo vremenska, predvsem vetrovna...

Kronika / torek, 3. avgust 2021 / 17:13

Otrok je padel skozi okno

Zgornje Bitnje – V petek malo po osmi uri zjutraj je v Zgornjih Bitnjah skozi okno stanovanjske hiše padel otrok. Reševalci Nujne medicinske pomoči Kranj so ga oskrbeli. V UKC Ljubljana ga je odpel...

GG Plus / torek, 3. avgust 2021 / 17:13

Fantom je lažje

Karmen sicer ni vraževerna, vsaj tako pravi, a v življenju je že neštetokrat doživela, da se v pregovoru Vse se vrača, vse se plača, skriva globoka resnica.

Gospodarstvo / torek, 3. avgust 2021 / 17:11

Tožilstvo zavrglo ovadbi

V stečajnem postopku KGZ Tržič je tožilstvo zavrglo ovadbi za kaznivi dejanji oškodovanja upnikov in zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti.

Kranjska Gora / torek, 3. avgust 2021 / 17:06

Na Dovjem obnovili požarni bazen

Požarni bazen na Dovjem s kapaciteto sedemdeset kubičnih metrov je temeljito obnovljen, na obletni gasilski vaji so že preverili njegovo učinkovitost.