V kuhinji raziskujejo
Učenci iz Osnovne šole Simona Jenka radi raziskujejo tudi med kuhanjem, nekatere pozabljene kranjske jedi pa so pripravili tudi županovim gostom.
V predprazničnem vzdušju so župana Boštjana Trilarja in njegove povabljence na prednovoletnem druženju razveselili učenci iz Osnovne šole Simona Jenka, ki obiskujejo predmet Sodobna priprava hrane in načini prehranjevanja. Prav iz te šole je prejšnja generacija učencev uspešno tekmovala na natečaju Kuhna pa to, prav tako pa mentorici Irena Hudobivnik in Irena Pavlin za kuhanje starih kranjskih jedi skušata navdušiti tudi sedanje učence tega predmeta. Za druženje na občini so pripravili na natečaju nagrajene Jenkove nageljčke in Prešernove fige, kar sta njihova zaščitena recepta, saj so tradicionalnima receptoma dodali nekaj svoje domišljije in surovine domačih dobaviteljev. Sodelujejo tudi z gostilno Kot, saj so po njegovem receptu na tekmovanju predstavili kranjske štruklje in na njem osvojili prvo mesto. »Marsikdo med mladimi ne zna kuhati, zato hodijo v restavracije s hitro prehrano. Meni to ni všeč, zato sem se že prejšnje leto odločil, da se vpišem v krožek in naučim sam pripravljati zdravo hrano. Ko enkrat znaš kuhati različne stvari, lahko tudi sam poskušaš narediti nekaj novega, nekaj po svojem okusu oziroma receptu. Ker sem hokejist pokurim kar precej kalorij, vendar rad vem, kaj pojem,« je povedal Bine Hafner iz Čadovelj pri Trsteniku, ki je sodeloval tudi pri pripravi stari kranjskih jedi. Poleg njega so za županove goste kuhali še Tamara, Klara, Gal, Luka in Valter.