Ansambel Saša Avsenika in Slovenski oktet na odru športne dvorane na Trati / Foto: Tina Dokl

Zimska pravljica

V soboto smo na odru športne dvorane na Trati v Škofji Loki lahko prisluhnili Ansamblu Saša Avsenika in Slovenskemu oktetu. S svojo Zimsko pravljico so navdušili publiko pod odrom.

Kulturno društvo (KD) Simba od Sv. Duha pri Škofji Loki in agencija Media butik sta bila zaslužna za Zimsko pravljico v Športni dvorani Trata. Predsednik KD Simba Marko Prosen, pobudnik koncerta: »Idejo za koncert sem imel že dalj časa, vendar je bilo za skupni koncert treba uskladiti oba ansambla. Začelo pa se je tako, da sem najprej načrtoval koncert Slovenskega okteta pri Sv. Duhu, potem pa v nadaljevanju ugotovil, da fantje nastopajo skupaj tudi z Ansamblom Saša Avsenika z Zimsko pravljico in sem začel razmišljati, da bi na oder pripeljal Zimsko pravljico. Za kar pa bi potem potrebovali večji oder in primeren bi bil oder športne dvorane na Trati. Ker je bila ideja izvedljiva, a je prerasla okvirje začetne, sem k sodelovanju povabil še agencijo Media butik in postali smo partnerji pri tem projektu.«

Slovenski oktet že več kot šest desetletij neguje tradicijo vrhunske izvedbe slovenske narodne pesmi, repertoar okteta pa je izjemno širok in raznolik. Velja za najbolj reprezentativen slovenski moški vokalni komorni ansambel, ki se je predstavil na domala vseh pomembnejših domačih in mednarodnih koncertnih odrih. Ansambel Saša Avsenika pa nadaljuje tradicijo Avsenikove glasbe in ohranja spomin na velikana narodno-zabavne glasbe, brata Slavka in Vilka, ki sta za mlad ansambel napisala nove skladbe in priredila nekatere starejše Avsenikove. Na koncertu Zimska pravljica sta zasedbi poleg samostojnih nastopov pripravili tudi skupni del, v katerem sta združili narodno-zabavno glasbo in akademsko zborovsko petje. Koncert je na Trati odprla instrumentalna Avsenikova Zimska pravljica; med zaključnimi pa je zadonela tudi znamenita Na Golici. Publika je uživala v zimski glasbeni pravljici, ki je bila lep uvod v letošnje najprej božične praznike, potem pa še druga praznovanja, ki napovedujejo prihod novega leta naslednji teden.


Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / torek, 19. julij 2011 / 07:00

Živžav otrokom narisal nasmehe

Farmacevtska družba Lek v okviru humanitarne pobude Pomežik soncu organizira Živžav, ki otrokom dodatno popestri počitniške dni.

Objavljeno na isti dan


Kamnik / sobota, 21. julij 2007 / 07:00

V Snoviku že 350 postelj

V Termah Snovik so zaključili tretjo fazo izgradnje apartmajskega naselja. V juliju tudi blizu dva tisoč kopalcev dnevno.

Kranj / sobota, 21. julij 2007 / 07:00

Prihaja Kranfest

Konec prihodnjega tedna bo na kranjskih ulicah in trgih potekala že 25. Kranjska noč. Dogajanje se začenja že v četrtek, vendar pa bosta prava zabave polna dneva petek in sobota.

Zanimivosti / sobota, 21. julij 2007 / 07:00

Zlata poroka Gorenjke in Prekmurca

Ko sta se Jožica in Polde Ratnik z Bobovka 13. julija 1957 poročila, sta bila na občini samo s pričama, svatbo pa so pripravili doma.

Slovenija / sobota, 21. julij 2007 / 07:00

Državni zbor gre na dopust

Tudi poslanci državnega zbora gredo na dopust, medtem bodo prostore parlamenta obnovili, kar bo stalo okoli 310 tisoč evrov.

Kranj / sobota, 21. julij 2007 / 07:00

Prešernovci se še srečujejo

Kranj - V zaselku Zala pod Blegošem je bila 12. junija leta 1943 zaradi vedno številnejših borcev proti okupatorju ustanovljena 7. slovenska narodnoosvobodilna udarna brigada Fra...