Kuharski mojster Dejan Mastnak je z veseljem odgovarjal na vprašanja obiskovalcev piknika, ki so se nanašala tako na žar in meso kot na različne tehnike peke.

Zimski piknik

Prvo soboto v decembru je Zasavje gostilo že osmi Jamatlon, Krvavec pa pred kratkim malce drugačen – zimski in perutninski – piknik, kjer so za glasbeno vzdušje poskrbeli tudi Alfi Nipič, Orleki in 6pack Čukur, ki je na pikniku nastopil tudi v vlogi moderatorja dogodka.

Na zimskem Jamatlonu je premagovalo knapovske ovire 231 jamatloncev v 63 ekipah oziroma sto žensk in 131 moških. Prišli so iz vse Slovenije in tudi tujine. Po prevzemu startnih številk v Hrastniku so se s posebnim avtobusom odpeljali v Trbovlje na rudniški Ajnzer, kjer se je njihova nenavadna dogodivščina začela. V jami so jih čakale bolj ali manj zahtevne rudniške ovire, nad njimi so bdeli rudarji in Perkmandeljc, petkilometrsko progo pa so zaključili spet v Hrastniku in luč sveta ugledali po zadnjem vzponu Barbare vpadnika.

Na Jamatlonu podelijo kup izvirnih nazivov in med udeleženci smo zasledili tudi Gorenjca Tomaža Razingerja. Jamatlona se je udeležil s svojo ekipo in osvojil naziv najbolj simpatičnega udeleženca oziroma luftrajderja.

Smučišče Krvavec pa se že nekaj dni koplje v soncu. Snega mu ne manjka in tako tudi ne smučarjev. V sredo pa so na priljubljeni gorski plaži na smučišču organizirali poseben zimski piknik. Tokrat prvič, a ker je bila dogodivščina dobro sprejeta, že razmišljajo o drugem. Glavno besedo je imela tokrat perutnina s Ptuja na žaru. Obiskovalci piknika so si privoščili vse od ražnjičev do zanimivih majhnih sendvičev, okušali meso, ki se je med peko navzelo vonja cedre, ki jo je predhodno chef Treh lučk s Sremiča Dejan Mastnak namakal v vodi z božičnimi začimbami. Zakonca Dejan in Barbara Žafran sta skrbela za žar, kjer se je ves čas peklo lepo število »izdelkov za vrhunski piknik program«, kot sta Žafranova poimenovala mesne dobrote. Za nasmehe in malo drugačne fotografije sta skrbeli maskoti, simpatični kokoški. Direktor Ptujske kleti Vinko Mandl se je oglasil s svojo ekipo, brizganec s haložanom je bil prava uspešnica piknika. Pred začetkom piknika so povabljeni smučali z Juretom Koširjem ali pa preizkušali tako imenovani snow biking.

Vezni tekst so organizatorji prepustili priljubljenemu 6pack Čukurju, ki se rad pošali, da je keramičar med pevci in pevec med keramičarji. Spretno je krmaril med dogajanjem, na glasbenem odru pa so se mu pridružili še Orleki in Alfi Nipič.


Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Prosti čas / ponedeljek, 23. februar 2009 / 07:00

Kakšen punk?

Je rekel Vili. "Glasbe nisem nikoli delil na hardcore ali pa rock´n´roll." S člani skupine TriFor60 sem se pred kratkim dobila na njihovi vaji. Manjkal je le Bonko, ki je bil službeno odsoten.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / ponedeljek, 26. december 2022 / 16:35

Takšne in drugačne zimske radosti

Po zimske užitke tudi na drsališča, a le če so varna in dobro očiščena. Da se drsalne dogodivščine ne bi končale s trdim padcem na zadnjo plat, poskrbijo tudi prostovoljci, ki drsalne površine redn...

Gorenjska / ponedeljek, 26. december 2022 / 16:33

Otroci in mladostniki, prezrti in pozabljeni žalovalci

Slovensko društvo Hospic je že pred dobrimi dvajsetimi leti začelo izvajati tudi program za žalujoče otroke in mladostnike, v okviru katerega med drugim organizirajo tabore Levjesrčni za mlade žaloval...

Kranj / ponedeljek, 26. december 2022 / 16:21

Bolno vrbo zamenjali z brezo

Kranj – Vrbe ni več, zdaj tam raste breza, bi za potrebe tega članka lahko parafrazirali znamenito izjavo pokojnega Jožeta Pučnika. Pred časom so namreč pred Prešernovim gledališčem v Kranju odstra...

Gorenjska / ponedeljek, 26. december 2022 / 16:19

Leto 2022 si bomo zapomnili po ...

Po čem si bomo zapomnili leto 2022, kaj si želimo v naslednjem letu in kako bomo praznovali?

Kultura / ponedeljek, 26. december 2022 / 16:15

Iz srca in za ljudi

Te dni je izšel glasbeni prvenec Kvinteta Vintgar, ki mu naslov daje okolje, iz katerega pevska zasedba izhaja, v prvi vrsti pa ga določa glasba, ki nam jo pet ubranih pevcev daje v poslušanje.