Priprave na dan slovenske hrane
Kranj – Vlada je pred petimi leti tretji petek v novembru razglasila za dan slovenske hrane, s katerim ozavešča javnost o pomenu doma pridelane in predelane hrane, kratkih lokalnih prehranskih »verig«, samooskrbe s hrano, uživanja zajtrka kot pomembnega dnevnega obroka za zdrav način življenja in prehranjevanja, ohranjanja podeželja in čistega okolja, poznavanja postopkov pridelave in predelave ... Letos bo dan slovenske hrane v petek, 17. novembra, hkrati pa bodo na ta dan otrokom v vrtcih in osnovnih šolah postregli s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Pri izvedbi projekta letos sodeluje že pet ministrstev, prvič tudi ministrstvo za okolje in prostor, ter že tradicionalni partnerji – čebelarska zveza, zavod za šolstvo, kmetijsko gozdarska zbornica, zbornica kmetijskih in živilskih podjetij, zadružna zveza, zveza sadjarskih društev, nacionalni inštitut za javno zdravje in obrtno-podjetniška zbornica.



Zgornja Gorenjska
Kranjska Gora
Jesenice
Žirovnica
Radovljica
Bled
Gorje
Bohinj
Osrednja Gorenjska
Tržič
Naklo
Kranj
Preddvor
Jezersko
Šenčur
Cerklje na Gorenjskem
Južna Gorenjska
Železniki
Žiri
Gorenja vas-Poljane
Škofja Loka
Medvode
Vodice
Vzhodna Gorenjska
Komenda
Kamnik
Mengeš
Trzin
Domžale
Moravče
Lukovica
Karavanke
