Priprave na dan slovenske hrane
Kranj – Vlada je pred petimi leti tretji petek v novembru razglasila za dan slovenske hrane, s katerim ozavešča javnost o pomenu doma pridelane in predelane hrane, kratkih lokalnih prehranskih »verig«, samooskrbe s hrano, uživanja zajtrka kot pomembnega dnevnega obroka za zdrav način življenja in prehranjevanja, ohranjanja podeželja in čistega okolja, poznavanja postopkov pridelave in predelave ... Letos bo dan slovenske hrane v petek, 17. novembra, hkrati pa bodo na ta dan otrokom v vrtcih in osnovnih šolah postregli s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Pri izvedbi projekta letos sodeluje že pet ministrstev, prvič tudi ministrstvo za okolje in prostor, ter že tradicionalni partnerji – čebelarska zveza, zavod za šolstvo, kmetijsko gozdarska zbornica, zbornica kmetijskih in živilskih podjetij, zadružna zveza, zveza sadjarskih društev, nacionalni inštitut za javno zdravje in obrtno-podjetniška zbornica.