Sanirali bodo tudi viadukta

Na odseku gorenjske avtoceste med priključkoma Hrušica in Lipce so ta teden stekla pripravljalna dela za obnovo skoraj pet kilometrov vozišča v smeri proti Ljubljani.

Jesenice – Na avtocestnem odseku med Hrušico in Lipcami bodo kmalu začeli obnovo 4,8 kilometra smernega vozišča proti Ljubljani, sanacijo viaduktov Podmežakla 1 in Podmežakla 2 ter sanacijo izvedenih ukrepov za zavarovanje odseka pred padajočim kamenjem in snežnimi plazovi. Izvajalca del sta v skupnem nastopu Gorenjska gradbena družba in Strabag, vrednost pogodbenih del pa znaša štiri milijone evrov (brez DDV), so razložili na Družbi za avtoceste RS. Dela bodo predvidoma potekala do zime.

V okviru pripravljalnih del, s katerimi so začeli ta teden in naj bi predvidoma potekala do ponedeljka, že urejajo prehode prek sredinskega ločilnega pasu. V smeri proti Ljubljani je zato že postavljena stalna zapora prehitevalnega pasu v dolžini približno 3,5 kilometra, so opozorili na Darsu.

V smeri proti Avstriji delovne zapore prehitevalnega pasu postavljajo dnevno.

Po koncu pripravljalnih del bo promet med priključkoma Hrušica in Lipce predvidoma do sredine novembra urejen le po polovici avtoceste, po enem pasu v vsako smer vožnje.

Priključek Lipce bo ves čas odprt za promet, medtem ko bo priključek Hrušica zaradi preplastitve v poznejših fazah del začasno kratkotrajno zaprt, o čemer bodo uporabniki pravočasno obveščeni, napovedujejo na Darsu. Med postavitvijo delovnih zapor zaradi obnovitvenih del ter v času septembrskih prometnih konic ob vračanju turistov pričakujejo tudi občasne zastoje.

Avtocestni odsek med Hrušico in Lipcami je bil zgrajen in predan prometu pred 24 leti, odtlej pa na njem ni bilo obsežnejših obnovitvenih posegov, so razložili na Darsu. Dnevno ga v povprečju prevozi približno petnajst tisoč vozil, od tega okoli 1300 tovornih. Na Darsu so za primerjavo postregli s podatkom, da avtocestni odsek med Kranjem zahod in Kranjem vzhod prevozi povprečno približno štirideset tisoč vozil na dan, od tega okoli 1700 tovornih.

Na Darsu voznike prosijo za strpno in varno vožnjo na tem delu avtoceste in jim priporočajo, da pred potjo preverijo razmere na cestah na Prometno-informacijskem centru ali njihovi aplikaciji.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Železniki / ponedeljek, 8. maj 2017 / 20:31

Lani največ presežka

Javni zavod Ratitovec iz Železnikov skoraj polovico od dobrih pol milijona evrov prihodkov ustvari z gostinskima lokaloma. S plavalnim bazenom, v katerem bodo letos prenovili vhodno avlo in garderobe,...

Objavljeno na isti dan


Kranjska Gora / četrtek, 13. avgust 2020 / 23:45

Sušeča se lipa je ogrožala varnost v prometu

Gozd - Martuljek – Lipa na domačiji Dejana Kersnika v Gozdu - Martuljku (pri Spodnjih Zimah) je bila stara več kot sto let, vendar se je že pred leti začela sušiti, veje so še zlasti v vetrovnem vr...

Zanimivosti / četrtek, 13. avgust 2020 / 23:37

Na Čemšenik tudi po razgled

Dom na Čemšeniku zaradi svoje lege ob gozdu velja za takšnega brez razgledov. Ljubitelji lepih razgledov pa pridejo na svoj račun, če se povzpnejo še malce višje in se podajo po Panoramski poti pod Ja...

Zanimivosti / četrtek, 13. avgust 2020 / 23:29

Plete z ljubeznijo, piše tudi poezijo in prozo

Kar nekaj časa je trajalo, da je Cvetka Jug spletla prve dokolenke za gorenjski folklorni kostum na en mah, če se izrazimo malce pesniško; ali pa rečemo: od začetka do konca, ne da bi morala na koncu...

Nasveti / četrtek, 13. avgust 2020 / 23:21

Ajdov kruh z orehi

Če je včasih ajda veljala predvsem kot živilo revežev, je danes zaradi svoje izjemne hranilne vrednosti vse bolj cenjena. Ni le zdrava, temveč tudi nadvse okusna. Res nam svež ajdov kruh z orehi po...

Izleti GG / četrtek, 13. avgust 2020 / 23:20

Vila z okusom (4)

Znameniti šefov kruh kuharskega mojstra Grega Rozmana, ki je že kakšni dve leti chef brdske kulinarike, sedaj lahko okušate tudi v Vili Bled. Posebnost kruha je, da je pečen v olivnem olju...