Lepemu številu motoristov so se pridružili še drugi obiskovalci, rdeča nit prireditve je bila varna vožnja. / Foto: arhiv kluba Ptički brez gnezda

Moto dan Ptičkov brez gnezda tudi dobrodelen

Naklo – Moto klub Ptički brez gnezda je pred kratkim organiziral šesti Moto dan na parkiriščih za Merkurjem v Naklem. Lepemu številu motoristov so se pridružili še drugi obiskovalci, rdeča nit prireditve je bila varna vožnja. Udeleženci so spretnosti in znanje pokazali na poligonu, ki ga je postavil policist, ki je tudi prikazal varno vožnjo. Vodja ekipe prve pomoči Rdečega križa Tržič Miha Peternelj je prikazal postopke prve pomoči tudi s pomočjo defibrilatorja. Sodelovala je Agencija za varnost v prometu s predstavitvijo simulatorjev s področja varne vožnje, kranjski poklicni gasilci so predstavili novo orodno vozilo, DARS je prikazal vozilo za cestninski nadzor vinjet, AMZS Kranj pa vozilo za vleko poškodovanih vozil in vozil v okvari ... Poskrbeli so tudi za najmlajše obiskovalce, jim postregli sladoled in jim postavili mini poligon, po katerem so se podili s poganjalci. Razstavljavci so na ogled postavili motoristično opremo, veliko je bilo zanimanja za sistem zračnih blazin za motoriste. Prireditev je imela dobrodelno noto, saj so v sodelovanju z Moto klubom Zlom zbirali prostovoljna sredstva za pomoč otrokom motoristov, žrtev prometnih nesreč (sklad Vivien Bohar). Blagoslov je motoristom in motorjem podelil župnik iz Podbrezij Miha Lavrinec, tudi sam motorist.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Rekreacija / četrtek, 14. julij 2022 / 14:03

Iščete pravo ljubezen?

Veliki Risnjak (1528 m n. m.) – Obisk najvišjega vrha Narodnega parka Risnjak na Hrvaškem, v Gorskem kotarju. Ko se z vrha zazremo v Jadransko morje. Zanimivi favna in flora.

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / sreda, 29. junij 2016 / 12:04

Over forty že deset let

Glasbena skupina OF praznuje deset skupnih let. V svojih vrstah imajo tudi ministra.

Medvode / sreda, 29. junij 2016 / 11:58

Pobratenja krepijo Evropo

Medvode so gostile mednarodno srečanje prijateljev iz petih evropskih držav. Slavnostna govornika sta se dotaknila tudi odločitve Velike Britanije za izstop iz Evropske unije.

Kultura / sreda, 29. junij 2016 / 11:45

Mazzinijevo leto

Letošnjega kresnika je za roman Otroštvo prejel pisatelj, kolumnist in scenarist Miha Mazzini.

Šport / sreda, 29. junij 2016 / 11:44

Elan vnovič na vrhu

Tridnevno dogajanje na drugi tekmi svetovnega pokala v skokih na cilj v Lescah je slovenskim padalcem prineslo trojne stopničke.

Kranj / sreda, 29. junij 2016 / 11:41

Šest kandidatk, a nov razpis

Po dolgi polemiki so se kranjski mestni svetniki odločili, da razpis za novo ravnateljico Kranjskih vrtcev ponovijo.