Pogovor z Miho Mazzinijem

Žiri – V okviru akcije Noč knjige po vsej Sloveniji bo danes, v petek, 21. aprila, ob 19. uri v Galeriji Kulturnega središča Stare Žiri pogovor z avtorjem več romanov, zbirk kratkih zgodb in dobitnikom nagrade kresnik in žirovskim rojakom Miho Mazzinijem. O ustvarjalni pustolovščini, ki se predvsem v nagrajenem romanu Otroštvo močno dotika tudi Žirov, se bo z avtorjem pogovarjal publicist Miha Naglič.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / torek, 28. julij 2009 / 07:00

Gorenjski glas

Gorenjski glas, 28. julij 2009, št. 59

Objavljeno na isti dan


GG Plus / ponedeljek, 30. julij 2018 / 18:03

Na »črni« četrtek je helikopter v bolnišnici pristal kar šestkrat

V Urgentnem centru Jesenice imajo poleti bistveno več dela kot sicer. Prejšnji četrtek je tako helikopter na heliportu pristal kar šestkrat ...

Zanimivosti / ponedeljek, 30. julij 2018 / 18:01

Gob ta čas bolj za vzorec

Gobarji bodo na polne košare morali še malo počakati, saj trenutno ni večje rasti gob. V poletnem času je tudi sicer precej redka.

Gospodarstvo / ponedeljek, 30. julij 2018 / 17:59

Tržne cene govejega mesa

Kranj – Agencija za kmetijske trge in razvoj podeželja pripravlja tudi tržno poročilo za goveje meso. Poglejmo, kakšne so bile cene v tednu med 9. in 15. julijem, ko je bilo zaklanih 366 do dve let...

Gospodarstvo / ponedeljek, 30. julij 2018 / 17:58

Sprememba v vodstvu Deželne banke Slovenije

Kranj – Nadzorni svet Deželne banke Slovenije se je prejšnji torek seznanil z odstopom Sonje Anadolli z mesta predsednice uprave banke in soglašal, da ji s tem dnem sporazumno preneha mandat. Za no...

Zanimivosti / ponedeljek, 30. julij 2018 / 17:57

Kako pripraviti steak?

Kulinarični recepti, kako pripraviti okusen steak, segajo že v davno 15. stoletje; sodobni popularni kuharski šovi ter delavnice pa z idejami bogatijo kuharske navdušence vseh generacij, zelo razve...