Mize, obložene s kulinaričnimi dobrotami / Foto: Gorazd Kavčič

Velikonočne, a malo drugačne dobrote Alenke Bole Vrabec

Že tradicionalno nas je pred veliko nočjo v hiši Gorenjskega glasa s svojimi kulinaričnimi dobrotami obiskala vsestranska Radovljičanka Alenka Bole Vrabec. Mojstrica kuhanja v užitek vseh vedno pripravi izvrsten (pred)velikonočni zajtrk – na krožnikih je vedno kaj posebnega, novega, svojevrstnega. Tokrat smo okušali quiche lorraine ali lorensko pito z radičem, kostanjem in sirom; grško testeninsko solato; postrvi v aspiku oziroma po domače žolci; jajčno solato z zelenimi šparglji, sadno solato s sorbetom, v njej pa se je našlo vse od manga, pomaranč, kivija in grenivke do hrušk in melone. Precej zanimanja pa so vzbudili tudi mafini z gorgonzolo in hruškami. Verjemite, da so bile posode prazne, kot bi mignil.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / sobota, 10. december 2011 / 07:00

Kronika tedna

Zdravnik zanikal krivdo za smrt Na ljubljanskem okrožnem sodišču so začeli soditi zdravniku Marku Zelinki, ki ga obtožnica bremeni povzročitve smrti iz malomarnosti,...

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / četrtek, 8. november 2018 / 23:51

Pouk v družbi veverice

Izobraževanja na področju gozdne pedagogike so za gozdarje in lovce odličen način, da lahko tudi zapletene tematike na poljuden, a strokovno podprt način predstavljajo širši javnosti. Ta znanja so v u...

Bohinj / četrtek, 8. november 2018 / 23:49

Novo priznanje Kampu Danica

Turistična zveza Slovenije je okviru projekta Moja dežela – lepa in gostoljubna izbrala bohinjski Kamp Danica za najboljši kamp v Sloveniji.

Nasveti / četrtek, 8. november 2018 / 23:49

Jejmo zelenjavo

Slovenci v splošnem pojemo precej manj zelenjave od priporočenih 400 g na dan. Za nekoga se zdi ta številka nedosegljiva, vendar če zelenjavo vključimo v vsak obrok, se lahko hitro približamo tej v...

Izleti GG / četrtek, 8. november 2018 / 23:47

In smo šli na izlet (2)

Z Gorenjskim glasom in Kompasom smo izletnike popeljali na tridnevni izlet na Hrvaško v Imotsko krajino z ogledom kraških draguljev Rdečega in Modrega jezera, na Makarsko riviero, na obiranje mandarin...

Razvedrilo / četrtek, 8. november 2018 / 23:45

Pravharjeva »žlahta« iz Voklega

Bratranci in sestrične, potomci Ane in Janeza Likozarja iz Voklega, gospodarja Pravharjeve kmetije, kakor se je reklo po domače, so oktobra po petnajstih letih obudili že skorajda zamrle prijateljske...