Velikonočne, a malo drugačne dobrote Alenke Bole Vrabec
Že tradicionalno nas je pred veliko nočjo v hiši Gorenjskega glasa s svojimi kulinaričnimi dobrotami obiskala vsestranska Radovljičanka Alenka Bole Vrabec. Mojstrica kuhanja v užitek vseh vedno pripravi izvrsten (pred)velikonočni zajtrk – na krožnikih je vedno kaj posebnega, novega, svojevrstnega. Tokrat smo okušali quiche lorraine ali lorensko pito z radičem, kostanjem in sirom; grško testeninsko solato; postrvi v aspiku oziroma po domače žolci; jajčno solato z zelenimi šparglji, sadno solato s sorbetom, v njej pa se je našlo vse od manga, pomaranč, kivija in grenivke do hrušk in melone. Precej zanimanja pa so vzbudili tudi mafini z gorgonzolo in hruškami. Verjemite, da so bile posode prazne, kot bi mignil.



Zgornja Gorenjska
Kranjska Gora
Jesenice
Žirovnica
Radovljica
Bled
Gorje
Bohinj
Osrednja Gorenjska
Tržič
Naklo
Kranj
Preddvor
Jezersko
Šenčur
Cerklje na Gorenjskem
Južna Gorenjska
Železniki
Žiri
Gorenja vas-Poljane
Škofja Loka
Medvode
Vodice
Vzhodna Gorenjska
Komenda
Kamnik
Mengeš
Trzin
Domžale
Moravče
Lukovica
Karavanke

