Zimska pravljica

S prižigom lučk in odprtjem Praznične promenade bodo danes popoldne poskrbeli za uvod v pestro decembrsko dogajanje na Bledu, ki ga bo zaznamoval vrhunski program tako za domače kot tuje goste.

Bled – Praznično dogajanje so letos strnili pod blagovno znamko Zimska pravljica na Bledu. Začelo se bo danes popoldne, ko bodo prižgali lučke na najlepši smreki, kot je poudaril direktor Turizma Bled Jaka Ažman. Krasi jo kar dva tisoč lučk, pod smreko pa vse obiskovalce čaka tudi presenečenje, je bil v sredo še skrivnosten Ažman. S tem bo zaživela tudi Praznična promenada, ki so jo letos pripravili drugič. Na prazničnih stojnicah bo mogoče vse do 8. januarja kupiti praznična darila ter se okrepčati s tradicionalnimi gorenjskimi jedmi in pijačo, za prijetno vzdušje pa bodo poskrbeli z nastopi vrhunskih glasbenikov. V eni od prazničnih hišic bo tudi letos delovala Božičkova pošta.

Enega izmed vrhuncev decembrskega dogajanja bo predstavljal Krog prijateljstva, ki ga bodo letos pripravili pod geslom Srečo užiti, mir občutiti, prijateljstvo deliti. Na božični dan bo s tribun v Veliki Zaki mogoče spremljati tradicionalno blejsko Legendo o potopljenem zvonu, v Grajskem kopališču pa bo od 22. decembra do 1. januarja prihodnje leto na ogled razstava božičnih jaslic v naravni velikosti. Blejsko zimsko pravljico bodo pomagali soustvarjati v Sava turizmu. Sava Hoteli Bled so namreč v sodelovanju s partnerji 12. novembra postavili drsališče z razgledom na terasi Kavarne Park. Uradno ga bodo odprli jutri v družbi Vida Valiča in Drsalnega društva Labod Bled, ki bodo skupaj z otroškima maskotama Zakijem in Rozi iz družinskega hotela Savica poskrbeli za rajanje in prijetno vzdušje obiskovalcev. Projekt ima letos po besedah direktorice hotelov Sava turizma na Bledu Mojce Krašovec tudi dobrodelno noto, saj bodo v času delovanja drsališča del prihodka od gostinskih storitev namenili zvezi prijateljev mladine za pomoč družini v stiski iz okolice Bleda. Obenem bodo tej družini omogočili počitnice v njihovih termah.

Tudi letos bodo še obogatili praznično okrasitev na promenadi, saj je občina za to po besedah Jake Ažmana namenila dodatna sredstva, turistično gospodarstvo pa je zagotovilo sredstva za praznično razsvetljavo na Ljubljanski cesti.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Tržič / sobota, 6. avgust 2011 / 07:00

Dan spomina pod Storžičem

Tržič - Spominska slovesnost ob dnevu spomina padlim pod Storžičem bo v nedeljo ob 11. uri ob spomeniku prvim žrtvam okupatorja v občini Tržič. Po nastopu Pihalnega orkestra Trži...

Objavljeno na isti dan


Domžale / četrtek, 3. junij 2010 / 07:00

Člani Mladega foruma sprejeli pet resolucij

Domžale - V Kulturnem domu Franca Bernika v Domžalah je v soboto potekal 17. nacionalni kongres Mladega foruma SD. Mladi, ki jih je nagovoril tudi predsednik vlade Borut Pahor in...

GG Plus / četrtek, 3. junij 2010 / 07:00

Zaščitena belokranjska pogača

V ljubljanski gostilni Breza so aprila predstavili belokranjsko pogačo. Društvo kmečkih žena Metlika, ki je usposobilo in certificiralo dvajset proizvajalcev, je podelilo certifikate, javno pa so...

GG Plus / četrtek, 3. junij 2010 / 07:00

Dobili smo prvo Tuševo kuharsko zvezdo

Finale tekmovanja najboljših mladih, obetavnih slovenskih kuharjev srednješolcev je dobil svoj epilog sredi maja na terasi Planeta Tuš na Primorskem. Za naslov Tuševa kuharska zvezda se je pomeri...

GG Plus / četrtek, 3. junij 2010 / 07:00

Pekli vola in delili torto

Pred kratkim je najboljši sosed na Primskovem praznoval že osmi rojstni dan. Pred centrom so na parkirišču naredili pravo glasbeno–kulinarično veselico, seveda brez torte na tovrstnih prireditvah...

GG Plus / četrtek, 3. junij 2010 / 07:00

Čokolada in slive

Iz bogate zakladnice kuharskega mojstra Janeza Bratovža smo v njegovi knjigi Med zemljo in morjem našli simpatično kremno juho in nebeško kombinacijo čokolade s suhimi slivami.