Tekmo v dvorani v Škofji Loki so zanesljivo dobili gostje iz Novega mesta. / Foto: Andrej Tarfila

Poraza Ločanov in Domžalčanov

V tretji tekmi državnega prvenstva so košarkarji LTH Castingsa morali priznati premoč Krki, v Ligi prvakov pa je ekipo Helios Suns premagal Aris.

Škofja Loka, Domžale – V košarski ligi Nova KBM so košarkarji LTH Castingsa minulo sredo zvečer v domači dvorani na Podnu gostili ekipo Krke in izgubili s 53 : 85 (12 : 14, 21 : 26, 4 : 22, 16 : 23). Varovanci trenerja Tomaža Fartka so sicer pogumno začeli tekmo ter vodili z 12 : 10, nato pa je Krka z delnim izidom 12 : 0 v 12. minuti povedla že z 22 : 12. Ločani se niso predali in zaostanek se je znižal na sedem točk, a so Novomeščani znova vzeli vajeti v svoje roke. To domačih ni zmedlo in so se borili po svojih močeh, konec upanja pa je bilo po tretji četrtini, ki jo je Krka dobila s kar 22 : 4. Do konca gostje niso popustili in iz Škofje Loke so odšli z visoko zmago.

Preostalih pet srečanj tretjega kroga bo na sporedu ob koncu tega tedna in v začetku prihodnjega. Na Gorenjskem bo najbolj zanimivo v nedeljo, ko bo ekipa Šenčurja Gorenjske gradbene družbe v nedeljo ob 17. uri gostila domžalsko moštvo Helios Suns. Slovenski državni prvaki so se minuli torek v uvodu v prvo sezono košarkarske lige prvakov pomerili z grškim Arisom. Domžalčani so si želeli presenečenja in z borbeno igro v napadu in agresivno obrambo grškim košarkarjem povzročali precej preglavic. Kljub temu so na koncu ostali praznih rok, saj so izgubili s 54 : 62. »Čestitke igralcem za trud in borbenost, a tokrat so bili košarkarji Arisa enostavno boljši. Našo slabšo učinkovitost pripisujem tudi dobri obrambi košarkarjev Arisa. Njihova premoč v moči je preprečevala naš način igre. Zato smo bili namesto igre, pri kateri žoga hitro kroži med igralci, prisiljeni igrati bolj eden na enega, v tem pa so bili Grki boljši. Posledično smo dali le 54 točk, kar pa za zmago na domačem parketu ni dovolj,« je po tekmi poudaril trener Helios Suns Jakša Vulić.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Radovljica / sreda, 20. junij 2007 / 07:00

Ustanovili bodo razvojno ustanovo

Kropa - Delovna skupina za razvoj turizma v Lipniški dolini, ki so jo imenovali na nedavni javni tribuni Civilne iniciative (za) ljudi pod Jelovico, se je pred kratkim prvič sest...

Objavljeno na isti dan


Kronika / četrtek, 4. september 2014 / 20:16

V eksploziji dva poškodovana

V objektu Regeneracije podjetja Acroni je danes okoli pol druge ure prišlo do silovite eksplozije, v kateri sta se dva delavca poškodovala.

Kronika / četrtek, 4. september 2014 / 14:34

Grožnje in vandalizem

Jeseniški podjetnik, ki je julija letos odprl prvi avtokamp na Jesenicah, se spopada z vandalizmom in grožnjami.

Razvedrilo / četrtek, 4. september 2014 / 14:19

Uspešna vrnitev Zbiljske noči

Po petletnem premoru se je v petek ob Zbiljsko jezero vrnila ena večjih gorenjskih poletnih glasbenih prireditev Zbiljska noč, ki je letos praznovala tudi šestdesetletnico.

Volitve 2019 / četrtek, 4. september 2014 / 13:33

Polepšali pot šolarjem

»Kampanjo vodim delovno,« je pri beljenju podhodov dejala kandidatka za županjo Mestne občine Kranj Barbara Gunčar.

Preddvor / četrtek, 4. september 2014 / 13:32

Določili komunalni prispevek

Občinski svetniki v Preddvoru so opravili prvo branje odloka o programu opremljanja stavbnih zemljišč v občini, ki je osnova za odmero komunalnega prispevka.