Ljubezen gre skozi želodec
Kuharski mojster Jože Godec je pripravil kulinarično-vinsko popoldne v Gostilni in penzionu Resje na Nemškem Rovtu, ljubljanski butični hotel Cubo pa je praznoval svoj peti rojstni dan.
Stojan Ščurek je briški vinar, ki ga ta trenutek lahko srečate na enem koncu Slovenije, čez nekaj ur pa bo že na drugem. Če je opoldne pristal na Letališču Jožeta Pučnika, ker je prišel z Japonske, lahko popoldne že potaplja penino v Blejsko jezero. In to je tudi storil. Pred časom so namreč poleg štajerskih vin v jezero potopili tudi paleto svoje penine. Sicer ga na Gorenjskem ne srečamo ravno pogosto, a tokrat smo nanj naleteli v Penzionu in gostilni Resje, v simpatični vasici Nemški Rovt nad Bohinjsko Bistrico. V Resju namreč sedaj že slabo leto in pol domuje domači kuhar Jože Godec, ki se ga nazadnje spominjamo iz Gostilne Danica. Tokrat je Stojan predstavil vino gostom in naključnim obiskovalcem, ki so se odločili, da kombinirajo njegova vina še z Jožetovimi tremi (bohinjskimi) krožniki, menijem, pripravljenim prav za ta dogodek. Jože bo v smeri tipičnih bohinjskih sestavin na krožnikih nadaljeval, jeseni pa bo verjetno pripravil še kakšno podobno kulinarično-vinsko zgodbo.
Simpatični ljubljanski hotel Cubo v centru mesta je praznoval petletnico. Dogajanje so izkoristili še za uradno odprtje poletnega vrta. Prišli so poslovni partnerji, prijatelji hotela, ljubljanski hotelirji, nekaj je bilo povabljenih tudi predstavnikov medijev. Da smo vročino lažje prenašali, je skrbel glasbeni Street Quartet, za osvežujoče kombinacije koktajlov barmana Alen Kralj in Sas Mežnar, za slane in sladke prigrizke pa hišni kuhar Matic Bizjak, sicer Vrhničan, ki je prej delal v kuhinji še enega butičnega hotela v Ljubljani. Hotel Cubo že od začetka slovi po dobri hrani, dobrodošli pa so vedno tudi domači gostje. Mimogrede smo še izvedeli, kaj predstavlja nova blagovna znamka, pod streho katere bo v nadaljevanju poleg petletnika tudi zaprti hotel Kanin v Bovcu, saj Cubo group načrtuje njegovo temeljito prenovo, gradijo pa tudi luksuzne vile ob golfskem igrišču v Smledniku. Največ pozornosti pa je na terasi ob praznovanju rojstnega dne pritegnil pršut, ostrige so dekleta gledala s strahospoštovanjem, David Lesar iz Ribnice pa je ob svoji stojnici z različnimi salamami – od goveje do jelenove in medvedove – pridno razlagal, od kod je in kakšni so njegovi butični izdelki. Absolutni zmagovalec med osvežilnimi koktajli pa je bil tokrat tonik z džinom in kumaro.