Jože Godec in Stojan Ščurek / Foto: A. B.

Ljubezen gre skozi želodec

Kuharski mojster Jože Godec je pripravil kulinarično-vinsko popoldne v Gostilni in penzionu Resje na Nemškem Rovtu, ljubljanski butični hotel Cubo pa je praznoval svoj peti rojstni dan.

Stojan Ščurek je briški vinar, ki ga ta trenutek lahko srečate na enem koncu Slovenije, čez nekaj ur pa bo že na drugem. Če je opoldne pristal na Letališču Jožeta Pučnika, ker je prišel z Japonske, lahko popoldne že potaplja penino v Blejsko jezero. In to je tudi storil. Pred časom so namreč poleg štajerskih vin v jezero potopili tudi paleto svoje penine. Sicer ga na Gorenjskem ne srečamo ravno pogosto, a tokrat smo nanj naleteli v Penzionu in gostilni Resje, v simpatični vasici Nemški Rovt nad Bohinjsko Bistrico. V Resju namreč sedaj že slabo leto in pol domuje domači kuhar Jože Godec, ki se ga nazadnje spominjamo iz Gostilne Danica. Tokrat je Stojan predstavil vino gostom in naključnim obiskovalcem, ki so se odločili, da kombinirajo njegova vina še z Jožetovimi tremi (bohinjskimi) krožniki, menijem, pripravljenim prav za ta dogodek. Jože bo v smeri tipičnih bohinjskih sestavin na krožnikih nadaljeval, jeseni pa bo verjetno pripravil še kakšno podobno kulinarično-vinsko zgodbo.

Simpatični ljubljanski hotel Cubo v centru mesta je praznoval petletnico. Dogajanje so izkoristili še za uradno odprtje poletnega vrta. Prišli so poslovni partnerji, prijatelji hotela, ljubljanski hotelirji, nekaj je bilo povabljenih tudi predstavnikov medijev. Da smo vročino lažje prenašali, je skrbel glasbeni Street Quartet, za osvežujoče kombinacije koktajlov barmana Alen Kralj in Sas Mežnar, za slane in sladke prigrizke pa hišni kuhar Matic Bizjak, sicer Vrhničan, ki je prej delal v kuhinji še enega butičnega hotela v Ljubljani. Hotel Cubo že od začetka slovi po dobri hrani, dobrodošli pa so vedno tudi domači gostje. Mimogrede smo še izvedeli, kaj predstavlja nova blagovna znamka, pod streho katere bo v nadaljevanju poleg petletnika tudi zaprti hotel Kanin v Bovcu, saj Cubo group načrtuje njegovo temeljito prenovo, gradijo pa tudi luksuzne vile ob golfskem igrišču v Smledniku. Največ pozornosti pa je na terasi ob praznovanju rojstnega dne pritegnil pršut, ostrige so dekleta gledala s strahospoštovanjem, David Lesar iz Ribnice pa je ob svoji stojnici z različnimi salamami – od goveje do jelenove in medvedove – pridno razlagal, od kod je in kakšni so njegovi butični izdelki. Absolutni zmagovalec med osvežilnimi koktajli pa je bil tokrat tonik z džinom in kumaro.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kamnik / sreda, 28. november 2012 / 07:00

Odločnost, pogum, razum in domoljubje

To so bile vrednote generala Rudolfa Maistra, ki jih Slovenci v teh časih še posebej potrebujemo, so si bili enotni zbrani na proslavi ob državnem prazniku - dnevu Rudolfa Maistra.

Objavljeno na isti dan


GG Plus / petek, 26. januar 2007 / 06:00

Teroristični napad na kulturno dediščino?

V noči s sobote na nedeljo je zagorelo v salonu Lazarinijevega gradu v Valburgi pri Smledniku. Požar je uničil dragoceno pohištvo v salonu, freske v viteški dvorani in nekaj stolov KUD Smlednik, ki je...

GG Plus / petek, 26. januar 2007 / 06:00

Sedmica: Komu verjeti

V slovenskem javnem življenju vlada anarhija; namesto da odnosi temeljijo na argumentih, temeljijo na govoricah in fantomskih dokumentih. Šolski primer teh podalpskih razmer je vprašanje...

GG Plus / petek, 26. januar 2007 / 06:00

Včasih je ravno obratno

Vsi so se norčevali iz mojega šepanja

GG Plus / petek, 26. januar 2007 / 06:00

Med sosedi 22

Slovenci na Koroškem na poseben način ohranjajo spomin na pomembnega rojaka dr. Joška Tischlerja, ustanovitelja Narodnega sveta koroških Slovencev in Slovenske prosvetne zveze, po...

GG Plus / petek, 26. januar 2007 / 06:00

Iz starih časov: Teritev

V našem opisovanju preje smo prišli do teritve, opravila, »pri katerem iz godnih, posušenih lanenih ali konopljinih stebel s trlico izločijo vlakna, tj. predivo«. Tako to opravilo oprede...