Pet članic jezerske skupine za ročna dela: Mija Murovec, Marjeta Murn, Vikica Tepina, Jolanda Štular in Vesna Misjak / Foto: Tina Dokl

Od torte iz frotirja do knjige iz blaga

Jezersko – Vsaki dve leti članice skupine za ročna dela priredijo razstavo svojih izdelkov. Letos so jo v Korotanu, kjer bo v prihodnje medgeneracijski center, odprle junija ob občinskem prazniku, na ogled pa bo vse poletje. Pred štirimi leti je skupino ustanovila Marjeta Murn, sedaj se s pletenjem, kvačkanjem, izdelovanjem nakita, vezenjem in drugimi ročnimi veščinami ukvarja devet članic. Njihovo delo je v slikoviti jezerski govorici ob občinskem prazniku predstavila Mija Murovec. »Ob ponedeljkih se dobivamo za dve uri. Jeseni smo začele z vezenjem novoletnih čestitk, pletle smo zimska oblačila, sedaj vezemo, iz papirja ustvarjamo rože in metulje, izdelujemo zapestnice, lutke, kvačkamo, med našimi izdelki je tudi knjiga iz blaga. Ta je za mojo vnučko, da se bo naučila zavezati čevlje, zapeti zadrgo in podobno ...« je nastajanje izdelkov naštela Mija Murovec. Med razstavljenimi izdelki je tudi torta, ki jo je Marjeta Murn izdelala iz frotirjastih brisač.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / ponedeljek, 12. julij 2010 / 07:00

Bron za Janezovo kmečko salamo

Na nedavnem ocenjevanju dobrot slovenskih kmetij na Ptuju je Janez Langus z Jesenic prejel bronasto priznanje za kmečko salamo.

Objavljeno na isti dan


Škofja Loka / sreda, 26. marec 2008 / 07:00

Podelili športna priznanja

Zavod za šport in Športna zveza Škofja Loka sta podelila 28 športnih priznanj za leto 2007.

Splošno / sreda, 26. marec 2008 / 07:00

Včasih smeh, drugič jok

Ivankino otroštvo je zaznamovalo posojilo, ki ga je najel oče.

Železniki / sreda, 26. marec 2008 / 07:00

Strah pred poplavami še živi

V Železnikih se po pol leta še zelo dobro spominjajo katastrofalnih poplav, ki so jih prizadele lanskega septembra. Triletni sanacijski program bo vlada predvidoma obravnavala ta teden.

Splošno / sreda, 26. marec 2008 / 07:00

Komentar: Šest mesecev kasneje

Pred tednom dni je minilo šest mesecev od hude vodne ujme, ki je na Škofjeloškem najbolj prizadela občino Železniki.

Škofja Loka / sreda, 26. marec 2008 / 07:00

Trudijo se obvladovati bolezen

Društvo diabetikov iz Škofje Loke, ki šteje že 454 članov iz Škofje Loke, Selške in Poljanske doline, je pred kratkim priredilo občni zbor.