Skutno-čokoladna pita in pudingove kocke

Sladici, ki ju lahko hitro pripravimo.

Čokoladna pita s skuto: testo: 150 g moke, 100 g masla, 50 g mletega sladkorja, 1 jajce, 1 žlica kakava; nadev: 250 g skute, 250 g maskarponeja, 150 g čokolade, 2 jajci, 50 g sladkorja; za serviranje: jagode, stepena smetana, sladoled.

Moko pomešamo s sladkorjem v prahu in kakavom. Dodamo na koščke narezano maslo ter jajce. Vse zgnetemo v testo, ki naj počiva na hladnem vsaj 15 minut.

Čokolado nadrobimo v skodelico. Nad vodno kopeljo stopimo čokolado. V skledi z mešalnikom zmešamo skuto in maskaropone. Potresemo s sladkorjem, dodamo jajci in vse skupaj zmešamo v gladko zmes. Dodamo stopljeno čokolado in ponovno dobro premešamo.

Okrogel pekač namastimo in potresemo z moko. Testo razvaljamo v obliki kroga ter z njim pokrijemo pekač – testo naj sega čez rob. Prekrijemo z nadevom. Pito pečemo v pečici, ogreti na 170 °C, 50 minut. Ohlajeno pito narežemo na kose in serviramo s stepeno smetano, sladoledom ter jagodami.

Sestavine za pudingove kocke: paket tiramisu piškotov, 2 dl mleka, 2 žlici kakava, liter mleka, vrečka čokoladnega pudinga, vrečka vaniljevega pudinga, 5 žlic sladkorja, 2 dl smetane za stepanje.

Po dnu pravokotnega pekača razporedimo piškote. Mleko nekoliko segrejemo, pripravimo kakav in z njim prelijemo piškote. Skuhamo vanijijev puding in ga prelijemo čez tiramisu piškote. Pekač postavimo na hladno, da se puding strdi. Skuhamo še čokoladni puding ter ga prelijemo po vanilijevem. Ponovno postavimo na hladno, da se strdi. Stepemo sladko smetano in jo razporedimo po čokoladnem pudingu. Puding narežemo na manjše kose in postrežemo.

Če je sladica namenjena odraslim, tiramisu piškote namočimo s kapučinom ali kavo, ki ji dodamo še žlico ali dve ruma.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / / 11:21

Delopst o Peku: nujna je dokapitalizacija

Tržič – »V tržiški Peko sem prišel z iskreno željo, da bomo v Sloveniji uspeli zadržati 'nad vodo' še kakšno domačo blagovno znamko. To podjetje potrebuje operacijo, to je spremembo poslovnega mode...

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / / 07:00

Večna zvestoba po rokovnjaško

Lukovčani, ki so bili doslej brez svoje poročne dvorane, se bodo lahko poročali v prenovljenih prostorih Domačije Rus.

Škofja Loka / / 07:00

Na Trati se jezijo zaradi prometa

Civilna iniciativa na Trati opozarja, da je zaradi gradnje industrijske cone nastalo nemogoče prometno stanje, za ljudi moteče in nevarno.

Šenčur / / 07:00

Gasilci oproščeni plačila komunalnega prispevka

Šenčur - Prostovoljno gasilsko društvo Luže pridobiva gradbeno dovoljenje v zvezi z nelegalno gradnjo, dozidavo in rekonstrukcijo dela gasilskega doma v Lužah. Župan občine Šenču...

Šenčur / / 07:00

Stanovanji v kulturnem domu bosta profitni

Voklo - V Voklem gradijo kulturni dom, v zgornjih prostorih pa bodo uredili tudi trisobni stanovanji, veliki 70,5 in 73,6 kvadratnega metra, ki bosta predvidoma vseljivi marca pr...

Šenčur / / 07:00

Spremembe pravilnika o sofinanciranju kulture

Šenčur - Občinski svet Občine Šenčur je na zadnji seji potrdil spremembe pravilnika za vrednotenje kulturnih programov, s katerimi so jasneje določili, katere izvajalce kulturnih...