Foto: Primož Pičulin

Abrahamovec Janez

Janez Ciperle iz Dvorij je sicer rojstni dan praznoval 28. aprila, vendar so v Gostilni pod Krvavcem njegovih petdeset let proslavili prvo soboto v maju. Janeza večina pozna kot strastnega kolesarja, saj sta mu blizu tako cestno kot gorsko kolo. Zadnja leta ga kar redno srečamo tudi na kolesarskem Dalamcija Touru, ki ga organizira ŠD BAM.Bi. Na fotografiji je v družbi najbližjih in moškega predstavništva gostinske družine Rezer 'spod Krvavca'.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Razvedrilo / četrtek, 16. maj 2019 / 13:28

Fotografska razstava Nike in Jana Beleta

Kranj – V Galeriji Stara pošta so v sredo odprli prvo samostojno fotografsko razstavo Nike in Jana Beleta, mame in sina, ki že 13 let soustvarjata družinsko podjetje Foto Boni. Naslov razstave je F...

Objavljeno na isti dan


Kronika / petek, 11. april 2014 / 11:53

Iskali so ga zaradi droge

Škofja Loka – Gorenjski policisti so ta teden zaradi kaznivih dejanj, povezanih z drogo, kazensko ovadili dve osebi. Brniški policisti so na letališču pri mejni kontroli obravnavali 60-letnega Alba...

Gorenjska / petek, 11. april 2014 / 11:50

Znano število prijav v srednjih šolah

Kranj – Na spletni strani ministrstva za izobraževanje, znanost in šport so včeraj objavili stanje prijav za vpis v programe nižjega in srednjega poklicnega, srednjega strokovnega oziroma tehniškeg...

Razvedrilo / petek, 11. april 2014 / 11:12

Petdeset do sto

Slavc se vozi v spačku, ki od 0 do 100 km/h potrebuje 50 sekund. Sam jih ima do sto še enkrat toliko. Let.

Zanimivosti / petek, 11. april 2014 / 11:11

Neja med zajtrkom »prebere« Gorenjski glas

Ljubka Neja Havliček je tretjega aprila upihnila štiri svečke na torti in predvidevamo lahko, da je konec tedna izkoristila za praznovanje z družino in prijatelji. Da slučajno ne boste mislili, da...

Razvedrilo / petek, 11. april 2014 / 11:05

Iz gozda do gosta

Iz divjačine se da napraviti pravo kulinarično doživetje, kar so pokazali mojstri iz Kulinarične hiše Jezeršek ob obletnici podjetja Nimrod.