Podprli so gorenjske projekte

Gorenjski poslanci SMC Andreja Potočnik, Branko Zorman, Irena Kotnik in Maruša Škopac so z direktorjem Razvojne agencije Gorenjske Rokom Šimencem govorili o razvojnih vprašanjih regije.

Kranj – Regionalna razvojna agencija Gorenjske je namreč v skladu s povabilom Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo pripravila osnutek dogovora za razvoj gorenjske regije od letos do leta 2019. Osnutek vsebuje 14 najpomembnejših projektov regije s področja mobilnosti in kolesarskih poti (Trajnostna mobilnost in mreža kolesarskih poti), kakovosti življenja in zdravja Gorenjcev, razvoja športnega in klimatsko zdraviliškega turizma ter razvoja podeželja z lokalno prehransko samooskrbo.

Konec januarja so v okviru Lokalne akcijske skupine Gorenjska košarica, ki jo vodi Gorenjska razvojna agencija, oddali tudi strategijo CLLD (Community-Led Local Development). Pogoj za pripravo razpisa je potrjena strategija, na razvojni agenciji pa računajo, da bi razpis lahko pripravili jeseni, da bi tako lahko pričeli s projektnimi aktivnostmi v začetku leta 2017. Razvojna agencija je zaprosila za podporo in pomoč gorenjske poslance SMC, ker se v agenciji zavedajo izjemnega pomena omenjenih projektov. »Oba projekta oziroma programa sta izredno pomembna za razvoj regije, saj so to edina sredstva, ki jih lahko neposredno pripeljemo v regijo za konkretne produkte,« je izpostavil Rok Šimenc, direktor RRA Gorenjske.

Med pomembnejšimi regijskimi projekti je tudi vlaganje v zdravstveno in socialno infrastrukturo, s čimer bi spodbudili zlasti razvoj socialne vključenosti in skupnostnih oblik storitev, pa tudi odvajanje in čiščenje komunalnih odpadnih voda na Gorenjskem in vodooskrba na tem območju.

Govorili so tudi o lastniškem prestrukturiranju Regionalne razvojne agencije, saj poslovno podporni center ni ustrezno lastniško urejen.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šenčur / sreda, 13. april 2016 / 12:04

Spoznavali so se sosedje

Na prireditvi Spoznajmo sosede v Šenčurju so se srečali učenci šestih osnovnih šol, štirih gorenjskih in dveh z avstrijske Koroške.

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / ponedeljek, 25. april 2016 / 00:40

Leta Marka Brdnika in Uroša Rakovca

Glasbenika Marko Brdnik in Uroš Rakovec bosta v torek, 10. maja, ob 20. uri v Klubu Cankarjevega doma predstavila povsem svež album z naslovom Leta.

Slovenija / ponedeljek, 25. april 2016 / 00:30

Gorenjci zbrali čez štirideset ton odpadnih surovin

Kranj – Z vseslovensko humanitarno akcijo Čisto veselje, ki jo je v začetku aprila izvajala Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje (ZPM) v sodelovanju s podjetjema Gorenje Surovina in Spar...

Kultura / ponedeljek, 25. april 2016 / 00:29

Prostori v pisanih barvah

V preddverju občinske stavbe v Kamniku je te dni na ogled razstava mandal Vlaste Bider.

Kronika / ponedeljek, 25. april 2016 / 00:27

Doma gojil konopljo

Medvode – Medvoški policisti so kazensko ovadili 37-letnega občana iz okolice Mengša, ki se je doma ukvarjal s hidroponičnim gojenjem konoplje. V hišni preiskavi so mu zasegli 28 sadik, 250 gramov...

Zanimivosti / ponedeljek, 25. april 2016 / 00:27

Morje čokolade

Kot bi stopil pred morje čokolade, takšen je bil občutek ob pogledu na čokolado velikanko, ki so jo za Guinnessovo knjigo rekordov (iz)merili prejšnji petek v Radovljici. Več kot 142 kvadratnih met...