Gorenjska banka je zamrznila odločitev o dokončanju poslovno-stanovanjskega objekta Center Komenda. / Foto: Aleš Senožetnik

Negotova usoda objekta

Gorenjska banka je zamrznila odločitev o dokončanju projekta Center Komenda. Usoda nedokončanega poslovno-stanovanjskega objekta tako še vedno ostaja negotova.

Komenda – »Glede na ugotovljeno nezmožnost preprojektiranja projekta (kot posledica novo definiranih prostorskih omejitev oz. zahtev) je banka odločitev o dokončanju projekta začasno zamrznila,« se glasi sporočilo, ki ga je Občina Komenda glede dokončanja poslovno stanovanjske stavbe Center Komenda prejela od Gorenjske banke. Prošnjo po dodatnih pojasnilih so v banki zavrnili z besedami, da poslovnih odnosov s komitenti ne komentirajo kot tudi ne prihodnjih ravnanj, ki se tičejo naložb.

Župan Občine Komenda Stanislav Poglajen je nad odločitvijo Gorenjske banke presenečen, saj se je, kot pravi, do zdaj vedno govorilo o dokončanju projekta. »Dozdeva se mi, da so strici iz ozadja zopet prišli na površje. To so tisti, ki so ta projekt pripeljali do sem, kjer je,« pomenljivo pravi komendski župan.

Spomnimo: kompleks je leta 2010 začela graditi družba IGRM, po njenem stečaju je investicijo prevzelo podjetje Hades Trgovina, ki mu je brez vednosti občinskega sveta in soglasja ministrstva za finance nekdanji župan Tomaž Drolec dal poroštvo za najem kredita pri Gorenjski banki. Hades je prav tako končal v stečaju, s čimer je Gorenjska banka s 6,2 milijona evrov zavarovanih terjatev postala največji upnik. Nedokončan objekt je postal del stečajne mase, ki jo je stečajni upravitelj lani že poskušal prodati, vendar neuspešno. Projekt predvideva do 140 kvadratnih metrov velika stanovanja, ki pa jih je težko prodati. Zato je menda Gorenjska banka že iskala možnosti dokončanja objekta s preprojektiranjem, s katerim bi dobili več manjših stanovanj, za kar pa bi potrebovali novo gradbeno dovoljenje. Vendar je, kot je razvidno iz zadnjega sporočila, Gorenjska banka ugotovila, da preprojektiranje ni možno.

Med upniki v stečajnem postopku je tudi Občina Komenda, ki je v projekt vložila zemljišče, vendar možnosti, da bi bile terjatve v celoti poplačane, skoraj da ni. Kljub temu da je usoda Centra Komenda vse bolj negotova, v Komendi še vedno upajo, da bo zapuščen in vse bolj propadajoč betonski kompleks v prihodnje vendarle zaživel.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Škofja Loka / / 16:32

Božična pravljica za otroke

V vadbenem centru Liparius so minulo soboto pripravili Božično pravljico za otroke. Prireditev je bila za vse brezplačna, ponoviti pa so jo morali kar trikrat.

Objavljeno na isti dan


GG Plus / ponedeljek, 30. julij 2018 / 18:03

Na »črni« četrtek je helikopter v bolnišnici pristal kar šestkrat

V Urgentnem centru Jesenice imajo poleti bistveno več dela kot sicer. Prejšnji četrtek je tako helikopter na heliportu pristal kar šestkrat ...

Zanimivosti / ponedeljek, 30. julij 2018 / 18:01

Gob ta čas bolj za vzorec

Gobarji bodo na polne košare morali še malo počakati, saj trenutno ni večje rasti gob. V poletnem času je tudi sicer precej redka.

Gospodarstvo / ponedeljek, 30. julij 2018 / 17:59

Tržne cene govejega mesa

Kranj – Agencija za kmetijske trge in razvoj podeželja pripravlja tudi tržno poročilo za goveje meso. Poglejmo, kakšne so bile cene v tednu med 9. in 15. julijem, ko je bilo zaklanih 366 do dve let...

Gospodarstvo / ponedeljek, 30. julij 2018 / 17:58

Sprememba v vodstvu Deželne banke Slovenije

Kranj – Nadzorni svet Deželne banke Slovenije se je prejšnji torek seznanil z odstopom Sonje Anadolli z mesta predsednice uprave banke in soglašal, da ji s tem dnem sporazumno preneha mandat. Za no...

Zanimivosti / ponedeljek, 30. julij 2018 / 17:57

Kako pripraviti steak?

Kulinarični recepti, kako pripraviti okusen steak, segajo že v davno 15. stoletje; sodobni popularni kuharski šovi ter delavnice pa z idejami bogatijo kuharske navdušence vseh generacij, zelo razve...