Marjan Šinkovec

Energija narave spet odpira vrata

Na jutrišnjem dnevu odprtih vrat v Todražu pri Gorenji vas boste lahko izvedeli vse o tem, na kaj morate biti pozorni pri ogrevanju z lesnimi peleti.

Gorenja vas – V podjetju Energija narave so se letos že četrtič odločili, da svoje kupce, okoliške prebivalce pa tudi vse, ki jih zanima kurjenje z lesnimi peleti, povabijo na dan oprtih vrat. Ta bo potekal jutri, v soboto, med 9. in 13. uro.

»Tokrat smo se odločili, da obiskovalcem predstavimo, na kaj morajo biti pazljivi pri kurjenju z lesnimi peleti. Opozorili bomo na standarde kvalitete, saj so mnogi na kotlih zamenjali zgolj gorilnike. Tako marsikdo od uporabnikov ne ve, da je za slabo izgorevanje kriva peč in ne kvaliteta peletov. Tudi sicer, ne le kadar kurimo s peleti, je pri ogrevanju marsikdaj težava v nastavitvah kotlovske opreme. Na vse to bi radi opozorili tako naše kupce kot vse druge, ki ne kupujejo pri nas,« pravi direktor Družbe za upravljanje z obnovljivimi viri energije Energija narave Marjan Šinkovec, ki obljublja, da bodo na zanimiv način predstavili proizvodnjo in ogrevanje z lesnimi peleti, prav tako boste sami lahko vprašali vse, kar vas zanima glede uporabe peletov.

»Proizvajamo smrekove pelete in mešane pelete, ki jih sestavlja 80 odstotkov smreke in 20 odstotkov trdih lesov. To pomeni, da imajo ti peleti izredno malo pepela. Smo eni redkih, ki nam je lani uspelo pridobiti certifikat o najvišjem kakovostnem razredu A1 z mešanimi peleti, ki ga podeljuje Gozdarski inštitut Slovenije,« tudi pravi Šinkovec, ki se je v letošnji zimi odločil, da pripomore k uspehom domače smučarske skakalke Eme Klinec. »Naše podjetje je sponzor odlične smučarske skakalke Eme Klinec. Najprej zato, ker smo ljubitelji športa, prav tako se zavedamo družbene odgovornosti v okolju, kjer živimo in delamo. Posebno pa nam je všeč, ker je Ema ne le talentirana, temveč tudi zelo prizadevna športnica,« še pravi Marjan Šinkovec in dodaja, da boste ob jutrišnjem dnevu odprtih vrat pelete lahko kupili po ugodnih cenah, pripravljajo pa tudi nagradno igro.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kultura / ponedeljek, 23. april 2018 / 07:04

Noč knjige z Viktorjem Žakljem

Žiri – V ponedeljek, 23. aprila, ob 19. uri bodo v Kulturnem središču Stare Žiri Noč knjige obeležili s predstavitvijo nove knjige Viktorja Žaklja z naslovom Družbenoodgovorno gospodarjenje. »Mi sm...

Objavljeno na isti dan


Bohinj / ponedeljek, 10. marec 2008 / 07:00

Bohinjci gradijo hotel

V podjetju MPM Engineering so zelo zadovoljni z letošnjim zimskim vremenom, saj je, kot je dejal direktor podjetja Boštjan Čokl, idealno za gradnjo novega hotela.

Šport / ponedeljek, 10. marec 2008 / 07:00

Ne samo za ženske

Ko je še pred nekaj leti veljalo nekakšno nepisano pravilo, da je vadba aerobike bolj primerna za ženske, se v zadnjem času nad to obliko skupinske vadbe navdušuje vse več moških in to tako vrhunski k...

Šport / ponedeljek, 10. marec 2008 / 07:00

Plavalna družina Petrič

Darjan in Karmen Petrič, dekliško Berložnik, sta nekdanja odlična plavalca. Po stopinjah staršev gresta tudi njuna otroka Jan Karel in Nika Karlina.

Šport / ponedeljek, 10. marec 2008 / 07:00

Želja uspeti s plezalci

Trener PK Škofja Loka Roman Krajnik ima v skupini zmagovalko svetovnega pokala Majo Vidmar, manjkajo pa mu še odmevni rezultati s plezalci.

Šport / ponedeljek, 10. marec 2008 / 07:00

Oprema je izredno pomembna

Le zakaj je oprema športnega plezalca zelo pomembna?