Izbor si je ogledal tudi Srečko Čož, na fotografiji je v družbi Nine Rizvič in Saša Bertonclja. / Foto: Tina Dokl

Zmagala je Domžalčanka

V soboto zvečer je Linhartova dvorana Cankarjevega doma gostila finalno prireditev Miss športa Slovenije 2016. Končna izbranka prihaja iz Domžal in se nam je predstavila kot zadnja, pod zaporedno številko dvanajst. Miss športa Slovenije 2016 je postala Tjaša Bahovec.

Letošnji izbor za miss športa je bil že štirinajsti po vrsti, vendar se še nismo odločili, nam je v novi preobleki všeč ali ne. Lani je namreč idejni in izvedbeni oče izbora Srečko Čož predal vajeti Društvu športnih novinarjev Slovenije, pa tudi sama prireditev se je iz Festivalne dvorane preselila v Cankarjev dom. Večino točk iz preteklosti so ohranili, žal pa je imel tokrat sicer izvrsten stand up komik Andrej Težak - Tešky kot povezovalec izbora težko delo. Trudil se je na vse načine, da ne bi gledalci v sicer polni Linhartovi dvorani ugotovili, da žal ne gre vse po načrtih. Da je izbor snemala tudi domača športna televizija, ne predstavlja ravno olajševalnih okoliščin za povezovalca na odru, v katerega so uprte vse oči, ki čakajo, da bo stvar speljal tako, kot je treba. In če smo realni, je v bistvu glede na 'dogodivščine' na odru svoje delo kljub vsem zapletom dobro opravil.

So pa dekleta na odru nastopila profesionalno. Videli smo jih v predstavitvenem in športnem izhodu, v kopalkah in svečanih oblekah. Vmes smo prisluhnili izvrstnim pevskim točkam: nastopili so Raiven, Matej Hribernik in svež veter na glasbeni sceni: Slovenka in Makedonec, pevka in kitarist, Kaja Stankovič in Namik Salievski. Za zadnja je bil to prvi nastop pred publiko. Ponovno pa so se na odru predstavili nekdaj ljubljenci ženske publike Game Over.

Gorenjci smo med dvanajstimi finalistkami navijali za Komendčanki – atletinjo Agato Zupin in Robyn Strmšek, ki se ukvarja s konjeništvom, Mojco Cesar, ki se je posvetila fitnesu in je iz Bohinjske Bistrice, ter Domžalčanko, biatlonko Tjašo Bahovec, ki je na koncu tudi osvojila lento zmagovalke, čeprav teh dekleta pravzaprav ob podeljevanju letos niso dobila. Naziv, cvetje in kup daril. Osemčlanska žirija pa se je še odločila, da druga spremljevalka postane Brina Mljač iz Ljubljane, prva pa Sara Mitraković, ravno tako Ljubljančanka. Dobili pa smo še nekaj najlepših: pri spletnem glasovanju so si mesta razdelile Vesna Kašnik iz Velenja, Tjaša Bahovec je bila tu druga, največ glasov pa je zbrala Trboveljčanka, kolesarka Ula Hvala. Postala je še miss fotogeničnosti, za najbolj komunikativno pa so razglasili Brino Mljač.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / torek, 2. marec 2021 / 13:51

Čez vse težave na vrh

Pet medalj ima že Slovenija na letošnjem svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju, najžlahtnejšo zlato pa je osvojila smučarska skakalka Ema Klinec.

Objavljeno na isti dan


Šport / petek, 27. junij 2008 / 07:00

Nogometaši Triglava Gorenjske vendarle v 2. ligi

Kranj – Potem ko je le nekaj dni pred žrebom parov za novo tekmovalno sezono vodstvo ekipe Zavrča sporočilo, da izstopajo iz slovenske nogometne drugoligaške konkurence, so na da...

Kranj / petek, 27. junij 2008 / 07:00

Postavili temeljni kamen novega naselja

Včeraj je kranjski Gradbinec (del Skupine Primorje) postavil temeljni kamen nove stanovanjske soseske Planina jug (ob Qlandii).

Zanimivosti / petek, 27. junij 2008 / 07:00

Anketa: Iz šolskih klopi na brezskrbne počitnice

Učenci so pred dnevi šolske torbe dokončno obesili na klin in začeli uživati v brezskrbnih počitnicah. V Kranju smo mlade povprašali, ali so zadovoljni z učnim uspehom in kako bodo preživljali proste...

Gospodarstvo / petek, 27. junij 2008 / 07:00

Sprejeta uredba o fitofarmacevtskih sredstvih

Ljubljana - Kmetijski ministri Evropske unije so pod vodstvom slovenskega ministra Iztoka Jarca sprejeli uredbo o dajanju fitofarmacevtskih sredstev v promet. Dokazano kancerogen...

Zanimivosti / petek, 27. junij 2008 / 07:00

Zakaj pa ne po francosko?

Te dni bo vsaj del Kranja in Kranjčanov resnično zaživel po francosko.