Mitjeva družina na premieri, nekaj smo jih v njegovi družbi ujeli v fotografijo: od leve dedi Stane, mama Marija, bratranec Svit, sestrična Maša in mami Irena / Foto: Matic Zorman

Aplavz za Mitjo

Poljska romantična komedija Planet samskih na redni spored slovenskih kinematografov prihaja 21. aprila. Že v četrtek pa so v ljubljanskem Koloseju pogrnili rdečo preprogo za ustvarjalce filma, ki so se udeležili slovenske premiere. Glavna zvezda je bil Kranjčan Mitja Okorn, režiser in koscenarist pri filmu.

»Ne morem vam povedati, kako zelo srečna sem danes,« je na slovenski premieri Planeta samskih ta neponovljiv trenutek opisala Marija Potočnik, Mitjeva stara mama. Tega trenutka pa niso zamudili niti številni znani in manj znani Slovenci.

Poljski veleposlanik v Sloveniji Paweł Czerwiński je za Mitjo Okorna dejal, da je najbolj prepoznaven Slovenec na Poljskem in naj mu teh besed slovenski smučarski skakalci nikar ne zamerijo. Predvsem pa veleposlanik upa, da režiser s tem filmom na Poljskem ni rekel še zadnje besede ...

Planet samskih je drugi poljski celovečerni film Mi­tje Okorna, prvi je bil uspešnica, prav tako romantična komedija, Pisma sv. Nikolaju. Imata pa filma pomembno razliko; Pisma sv. Nikolaju je Mitja soustvaril kot edini Slovenec v ekipi, pri filmu Planet samskih pa je, kot je dejal v šali, na Poljsko uvozil že pol Slovenije. Ob sebi je imel asistenta Jana Belcla, v postprodukciji pa ekipo z Andražem Sedmakom na čelu. Mitja je na kratko komentiral, da bodo verjetno pri naslednjem njegovem poljskem filmu sodelovali tudi že slovenski igralci.

Premiere se je udeležil producent Radosław Drabik, za katerega je Mitja dejal, da je verjetno edini, ki ga on na Poljskem še ni užalil (smeh). Radoslaw ni ostal dolžan in odvrnil, da z Mitjo delati pač ni lahko (smeh). Ja, Mitja velja za perfekcionista, sodelovanje z njim je intenzivno in napeto, a vse za dober končen rezultat.

Mitja je imel ob slovenski premieri več treme kot ob poljski, zahvalil se je svoji družini za ljubezen in podporo in obljubil, da bo pogosteje obiskal Slovenijo. Njegova mama Irena je povedala, da je srečna za sina, da mu je uspelo. Predvsem pa je vesela, da je ostal takšen, kot je bil.

Planet samskih je zgodba o zmenkarijah s pomočjo sodobnih aplikacij z osrednjima likoma učiteljico Anio in tv voditeljem Tomekom. Na Poljskem so Mitjo po dveh filmskih uspešnicah – pred tem je režiral kultno poljsko humoristično nadaljevanko 39 in pol – poimenovali kralj romantičnih komedij. Mu bodo to lento po ogledu Planeta samskih podelili tudi slovenski gledalci?

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Nasveti / četrtek, 24. maj 2018 / 16:28

Beluši

Zdi se, da so v zadnjih letih beluši doživeli pravi razcvet. Ker imajo glede na ostalo zelenjavo relativno visoko ceno, jih vsaj uporabimo tako, da bo jed z beluši pravi gurmanski užitek. Z belušev...

Objavljeno na isti dan


Vodice / torek, 19. april 2016 / 16:31

Izredni nadzor v Vodicah

Na današnji redni seji občinskega sveta v Vodicah se bodo svetniki med drugim seznanili s poročilom o opravljenem izrednem nadzoru zaradi domnevno sporne menjave parcel v lasti Občine Vodice.

Razvedrilo / torek, 19. april 2016 / 16:16

Ljudje kot ti

V še nedokončani stanovanjski hiši na Duplici, predmestju Kamnika, se je odvil zanimiv večer vrhunskega džeza v izvedbi zasedbe People Like You!

Kultura / torek, 19. april 2016 / 16:14

Druga likovna razstava Mohorja Kejžarja

Železniki – V galeriji Muzeja Železniki je ta čas na ogled druga samostojna razstava likovnih del Mohorja Kejžarja z naslovom Kakorkoli že. Do takšnega poimenovanja je absolventa Akademije za likov...

Šport / torek, 19. april 2016 / 16:12

Cilj je vrnitev med elito

Tako pred bližnjim svetovnim prvenstvom Divizije I, skupine A, pravi izkušen napadalec slovenske hokejske reprezentance Žiga Jeglič, ki je tudi za novo sezono že podpisal pogodbo z dosedanjo ekipo Slo...

Nasveti / torek, 19. april 2016 / 16:09

Tanja odgovarja

Pozdravljeni, Tanja! Zanima me, kako bo z najinim odnosom s fantom. Ali bomo prišli skupaj in začeli z gradnjo hiše. In ali se bodo odnosi v hiši spremenili na bolje?