Tržne cene govejega mesa

Kranj – Agencija za kmetijske trge in razvoj podeželja pripravlja tudi tržno poročilo za goveje meso. Poglejmo, kakšne so bile cene v tednu med 28. marcem in 3. aprilom, ko je bilo zaklanih 301 do dve leti starih bikov, 36 več kot dve leti starih bikov, 98 krav in 67 telic. K ceni so prišteti povprečni prevozni stroški v višini 6,39 evra na sto kilogramov hladne mase. Pri kakovostnih razredih se oznake U, R, O, P nanašajo na vizualno ocenjevanje mesnatosti živali, oznake 2, 3 in 4 pa določajo razvrstitev trupa glede na zamaščenost. Oznaka n.z. pomeni, da ni bilo zakola.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Železniki / sobota, 23. november 2019 / 15:06

Postavko za globe bi zmanjšal na minimum

Železniki – Ob prvi obravnavi proračuna Občine Železniki za naslednje leto na zadnji seji občinskega sveta je svetnika Janeza Thalerja zmotila postavka za globe in druge denarne kazni, na kateri je...

Objavljeno na isti dan


Šport / torek, 14. junij 2016 / 15:44

Balinarji Lokateksa Trata evropski podprvaki

Škofja Loka – V italijanskem Saviglianu so se na zaključnem turnirju četverice za evropski prestol pretekli konec tedna borili balinarji Lokateksa Trata, dvanajstkratni slovenski prvaki. Poleg njih...

Razvedrilo / torek, 14. junij 2016 / 15:44

Čez polanske griče

Na šestnajstem Večeru slovenskih viž v narečju so občinstvo najbolj navdušili Raubarji in tako že drugo leto zapored osvojili vandrovčka. Zmagovalci strokovne žirije so Lisjaki z Barbaro in Neli.

Kranj / torek, 14. junij 2016 / 15:42

Uspešnim čestitke tudi za pogum

Minulo sredo je kranjski župan Boštjan Trilar čestital odličnjakom kranjskih osnovnih šol, v četrtek pa še osnovnošolcem in srednješolcem, ki so dosegli vidne rezultate na najrazličnejših tekmovanjih...

Nasveti / torek, 14. junij 2016 / 15:40

V srcu poletja in narave: za zdravje in za sprostitev

Topli vrelec na Dobrni so poznali že stari Kelti in Rimljani. Leta 1403 pa so vodo prvič uporabili v zdravstvene namene. Poseben pečat so na Dobrni pustile tudi številne zgodovinske osebnosti, kot je...

Razvedrilo / torek, 14. junij 2016 / 15:24

Kmečka ohcet v Bohinju

V sklopu Etno vikenda bo 30. julija v Bohinju Kmečka ohcet, ki jo prireja Turistično društvo Bohinj. Za poroko po starih ženitovanjskih običajih se potegujejo trije pari, zmagovalca pa boste s svojimi...