Menjave v športnem vrhu

V Šenčurju je pred kratkim prišlo do zamenjave predsednika in drugih organov v tamkajšnjem športnem društvu.

V športnem parku v Šenčurju bodo naredili atletsko stezo, dodatno igrišče in obnovili objekt, ki je v zelo slabem stanju, z garderobami in sanitarijami. To se bo dogajalo še letos, pred tem bodo projekt obnove predstavili javnosti. Za sofinanciranje naložbe so kandidirali pri Fundaciji za šport.

Šenčur – So utemeljene govorice, da je na zamenjavo vodstva Športnega društva Šenčur Bojana Vidmarja, ki je nato odstopil tudi kot predsednik nogometne sekcije, vplival župan Ciril Kozjek? Slednji pravi, da so ga ljudje že dlje časa opozarjali na nepravilnosti in je tudi sam ocenil, da poslovanje društva ni bilo v skladu s pogodbo o najemu objektov in poslovanju bifeja, podpisane s prejšnjim županom. »Zato sem predlagal, da naj dela po pogodbi, ali pa se bomo pogovarjali o njegovi zamenjavi. Ker ni spoštoval pogodbe, sem predlagal, da se predsednik zamenja,« je povedal Kozjek.

»Po teh pogovorih mi je dotedanji upravi odbor predlagal, naj predlagam predsednika, s katerim bom lahko sodeloval in bo športno društvo lahko normalno funkcioniralo,« nadaljuje župan, ki se mu je zdelo nesprejemljivo, da je Bojan Vidmar poleg predsedniške funkcije v društvu in vodenja nogometne sekcije opravljal še druge naloge, poleg tega je bil predsednik več mandatov in je tudi zaradi tega dobra sprememba. Poleg tega navaja, da so pred pomembnimi naložbami v športni park, da pripravljajo projektno dokumentacijo zanje, da je potrebna legalizacija objektov, kar bo s kooperativnim novim vodstvom lažje izpeljati. Meni tudi, da bi morali znižati vadnine, starši otrok, ki trenirajo, pa bi morali biti vključeni v organe društva ali vzpostaviti celo nekakšen svet staršev, saj je potrebno kolektivno upravljanje društva.

»Ob zamenjavi predsednika je prišlo do tega, da so trenerji podali svoje odpovedi in sklicali posvetovanje s starši, kjer sem bil tudi sam navzoč. Staršem sem pojasnil, zakaj je prišlo do zamenjave. Starši želijo, da se treningi nadaljujejo, kar smo jim zagotovili, in da se za zdaj za mlajše ne bo nič spremenilo. Ta mladinski pogon, ki vključuje okoli 220 otrok, stane na leto okoli 100 tisoč evrov, od tega občina prispeva 30 tisoč, ostalo starši. Ravno zato je potreben dialog med starši in organi društva. Prepričan sem, da sta tako novi predsednik društva Bojan Pintar kot začasni predsednik nogometne sekcije Luka Jurca vzpostavila dialog s trenerji. Treningi spet normalno potekajo, prekinjeni so bili za dva dni. Starši želijo, da otroci trenirajo nogomet, ki je v Šenčurju na visoki ravni, za kar gre nedvomno zasluga tudi Bojanu Vidmarju. Ko smo imeli sestanek s starši in je prišlo do zapletov z odpiranjem dvorane, se je staršem opravičil. Odstopil je, a je še naprej pripravljen prenašati znanje in pomoč društvu. O tem smo se dogovorili, saj ne želimo konflikta, želimo pa, da stvari za naprej potekajo transparentno in da se vzpostavi dialog. Verjamem, da bo društvo z novim vodstvom delovalo na tak način.«

Ko smo za komentar teh dogajanj prosili bivšega predsednika ŠD Bojana Vidmarja, o njih ni želel govoriti, dejal je le, da je petnajst let vodil šenčursko športno društvo v prepričanju, da dela dobro. Še naprej pa ostaja upravljavec športne dvorane.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Prosti čas / četrtek, 19. april 2012 / 07:00

Eko konferenca ob Svetovnem dnevu Zemlje

V Marmorni dvorani na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani bo ob Svetovnem dnevu Zemlje potekala tretja Eko konferenca, in sicer ta četrtek in petek med 9. in 15. uro. Prvi dan...

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / torek, 23. februar 2016 / 20:00

Živahno v Kranjski Gori

V četrtek je v Ljudskem domu nastopil domačin Denis Porčič - Chorchyp, petek je bil posvečen spominu na smučarja Draga Grubelnika, sobota pa prestižnim jeklenim lepotcem.

Nasveti / torek, 23. februar 2016 / 20:00

Tanja odgovarja

Zanimajo me služba, ker že dolgo nimam nikakršnega uspeha, ljubezen in zdravje. Prav tako sprašujem enako za sestro.

Zanimivosti / torek, 23. februar 2016 / 17:24

Razglednice iz Bosne (2)

Prav univerzitetna knjižnica Vijećnica predstavlja enega izmed simbolov Sarajeva, mesta, ki je v devetdesetih doživljalo katastrofalno vojaško obleganje s strani JLA. Na svoj odpor ter vztrajanje v...

Mularija / torek, 23. februar 2016 / 18:57

Spoznali veliko novega

Za pestro dogajanje med počitnicami so minuli teden poskrbeli tudi pri Ljudski univerzi Kranj. V okviru centra za družine so pripravili zanimive, zabavne, družabne in poučne delavnice.

Kultura / torek, 23. februar 2016 / 18:05

Pisma, poslana iz strelskih jarkov

V Galeriji Šivčeva hiša v Radovljici je na ogled razstava pisem, ki jih je prijatelju Stanu Kosovelu, starejšemu bratu bolj znanega pesnika Srečka Kosovela, pisal njegov prijatelj, slikar Veno Pilon.